VECKOMEJL V. 9

Hallå alla pigga medlemmar!

Veckans mejl innehåller information om kontorets öppettider, Jobba med PEDAL!, Supersittning, extrainsatt årsmöte, Informationsdagen, Kickoffgruppen 2017, ut i arbetslivet samt Masens spalt.

 1. Kontorets öppettider

  Visst känns måndagarna lite sega ibland, men den känslan kommer försvinna på en sekund när man kommer på att det snart är dags för kontoret att öppna upp igen! Kontoret har öppet på tisdagar mellan 12:00-13:00 och ligger placerat i H-huset mittemot receptionen. Just på tisdag kommer kontoret ha finbesök av Grisebjörnen och Oolong som vill höra allt du har att berätta om helgens äventyr!
 1. Som vanligt, en succé!

  STOOL och våra utbildningsansvariga vill rikta ett stort tack till er som dök upp till förra veckans pluggkväll. För er som tyvärr missade pluggkvällen så var Lärarförbundet på plats och bjöd på fika och studiematerial, och lag Petter-Pedal krossade alla motståndare i utbildningsquizet som hade musik-tema. Stort grattis till er, Petter Nordliden, Elin Johansson och Carro Gunnarsson!
 1. Se till att säkra din plats!

Äntligen är det dags för PEDAL att jobba igen på Slottsstallarna! Som jobbare får du inte bara hänga med andra sköna pedalare, du får även mumsa i dig hur många nacho-tallrikar, piroger och panpizzor du vill under kvällens gång, samt skölja ner det med hur mycket läsk du vill. Som tack för ditt arbete får du ett halvt jobbkort som du kan använda för att smita förbi kön eller skippa betala inträde när du ska ut på Slottsstallarna.

Dagarna som gäller är följande:

Torsdagen den 2/3 17:00 – cirka 01:00
Fredagen den 3/3 20:00 – cirka 03:30

Mer information hittar du i evenemanget nedan:

https://www.facebook.com/events/230775540718084/

Dessutom så kommer det under våren ske en tackaktivitet för de pedalare som har varit med och jobbat under våra ansvarsveckor. Den vill du väl inte missa? Se till att knipa din plats innan de tar slut!

 1. Är du en hemlig superhjälte eller en superskurk?

Dags att slita fram sitt dolda alter-ego ur garderoben och visa ditt rätta jag på Pedals Supersittning! Sittningen äger rum lördagen den 18/3 på Slottsstallarna, och POOL samt våra socialt ansvariga kunde inte vara mer taggade.

Biljettsläpp torsdagen den 9/3 18:00 utanför kontoret.

Mer information hittar du i evenemanget:

https://www.facebook.com/events/389416191420224/

 1. Var med och påverka förändringar inom PEDAL!

Styrelsen kallar in till årsmöte för att fastställa de nya kriterierna för det ekonomiska bidraget PEB. Under mötet kommer det även diskuteras ändringarna angående den nya posten som röstades in på årsmötet 2016.

Det extrainsatta årsmötet kommer äga rum 18:00 den 1/3, sal kommer inom kort. Håll utkik efter mer info på vår facebooksida, och i eventet!

https://www.facebook.com/events/1575559509125207/

 1. Kom och visa upp din overall med stolthet!

Torsdagen den 16/3 är det dags för informationsdag i M-huset! Informationsdagen kommer äga rum nämnd torsdag mellan 9:00-14:30 och både styrelsen, POOL och STOOL kommer finnas på plats för att sprida vår glädje och gemenskap till de blivande studenter som kommer besöka Linnéuniversitetet för en liten närmare titt.  

Har du en stund över den dagen? Dra på dig overallen och kom förbi och häng med oss! Sätt dig ner snacka lite strunt med bekanta och obekanta pedalare (och kanske finslipa lite på dansen till cowboys und indianer?)! Ingen föranmälan behövs, det är bara att kika förbi!

Torsdagen den 16/3 i M-huset mellan 09:00-14:30!

 1. Äntligen är de här!

Kickoffgruppen 2017 är äntligen klar! Låt oss stolt presentera årets eldsjälar som kommer med glädje, svett och tårar knåpa ihop den bästa kickoffen som pedalängen någonsin skådat.

Johanna “Joki” Hansson, General

Anna Berneryd

Elis Blixt

Rasmus Fast

Simon “Glenn” Ottosson

Anton “Slabbe” Svensson

Anna Wahlström

Viyan Yousef

 1. Engagerad student sökes!

Den ideella organisationen Globala Kronoberg söker nu studenter som vill vara svensklärare åt volontärer från runt om i Europa! Är du en engagerad student som vill dela med dig av din tid och kompetens mot att få en spännande erfarenhet i undervisning och att lära känna personer från andra kulturer? Då är detta något för dig! Uppdraget gäller ca 3 timmar per vecka och sträcker sig fram till terminens slut.

Intresserad? Hör av dig till Felicia Olsson på felicia.olsson@globalakronoberg.se ellerpå deras facebook-sida https://www.facebook.com/GlobalaKronoberg/ för mer information!

 

 1. Masens spalt

Som blivande musiklärare uppskattar jag musik och användandet av musik. Allt från festmusiken till sjaskiga efterfester i Sorsele till bakgrundsmusiken till när man presenterar vinnaren av Jerringpriset är välkommet. Ibland får man vara med och spela, ibland inte. I helgen var jag på en gudstjänst i Svenska kyrkan, och fick då även vara med under psalmerna. Ni har säkert varit med om det, man får texten till en låt man aldrig har hört med en melodi man inte känner igen, och så förväntas man sjunga precis så som låten går första gången man hör den. Det är alltid samma lika, alla i din bänkrad och antagligen bänkraden bakom mumlar med lite tappert till melodin som alltid ligger alldeles för högt för ditt tonregister.

Något jag har märkt under dessa upplevelser är det återkommande faktum att det alltid, jag repeterar, alltid sitter äldre herre två rader bakom dig med en klar tenorstämma som sjunger psalmerna felfritt. Vem är denne man? Och hur kommer det sig att han alltid är på samma gudstjänst som jag? Hur han egentligen ser ut har jag aldrig listat ut, då jag finner svårigheter med att spana på främlingar i kyrkan diskret. Kanske är han en passionerad psalmälskare som reser land och rike för att vara med på så många gudstjänster han kan? Likt förra veckans legend om dunken-killen så är det här något vi aldrig kommer få svar på.