VECKOBREV V.17

Hej alla fina pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, Quizkväll med STOOL, Hajk med FIOOL, Jobba med PEDAL, Funktionärsansökan 2024, Tack till alla som träna med FIOOL, Valborg, Övergång till Hitract samt Antoinettes spalt

1. Pedalens öppettider

Tisdagen den 23/4 håller kontoret öppet! Stiftelsen och Hoppsan håller er sällskap mellan 12-13. Har ni frågor, ärenden eller bara är kaffesugna så är ni välkomna förbi.

2. Quizkväll med STOOL

Saknar du millennieskiftet? Är du en 90’s kid som remember this eller kanske en 2000’s baby? Då måste du skriva in den 23/4 i kalendern! STOOL bjuder in till månadens quizkväll på temat “Nostalgi”! Alla deltagare bjuds i vanlig ordning på fika och det kommer att finnas ett fint pris till vinnarna.

När? 23/4 klockan 18.00-19.00

Var? H1412

3. Hajk med FIOOL

Inte alla som vandrar är vilse!

Vi i FIOOL vill vandra med er kära pedalare i Växjös vackra skogar! Joina oss den 11 maj när vi drar oss från campus till Toftasjön för att paddla kanot, käka go’ mat och känna naturens härliga doft. Vi kommer sitta onsdagen den 24 april utanför PEDALs kontor klockan 16.00 och sälja biljetter för 200 kr. I priset ingår kanot-paddling, mat och ett unikt märke! Så missa inte denna chansen och hajka med oss!

När? 11-12/5. Biljettsläpp 24/4 klockan 16.00

Var? Campus → Toftasjön. Biljettsläppet sker utanför Pedals kontor.

4. Jobba med PEDAL

Den 2/5 (V.18) är det dags att jobba med PEDAL! Precis som vanligt inleds arbetspasset med en gemensam måltid på Slottsstallarna där vi sedan kör en genomgång av alla positioner för kvällen! Det behövs alltså ingen tidigare erfarenhet utan instruktioner och genomgångar görs på plats innan Stallet öppnar.

Är du sugen på att jobba? Hör av dig till Jennifer Jingmark på Messenger eller skicka iväg ett mejl till jobbansvarig@pedalivaxjo.se

5. Funktionärsansökan 2024

Är ni taggade inför årets roligaste vecka, kickoffen 2024? Det är definitivt vi! Men, för att veckan ska kunna bli så rolig som bara möjligt behöver vi er, kära pedalares, hjälp. Vi behöver funkisar!

Som funktionär under nollningen hjälper du KOG att genomföra alla grymma aktiviteter under kickoffveckan! Du är även med och välkomnar alla nya studenter till PEDAL. Det finns fyra funktionärsposter du kan söka: Aktivitetsfunkis, materialfunkis, fotofunkis och resursfunkis. För mer info se facebookevenemanget eller instagraminlägget.

Ansökningar skickas till pedalkickoff@gmail.co senast 28/4 klockan 23.55. Har du frågor kan du antingen kontakta KOG via mailen eller vända dig direkt till funktionärsansvariga Nora Borr och Anton Nilsson.

6. Tack till alla som träna med FIOOL

Aktivitetsansvarig och FIOOL vill tacka alla som deltog på träningspasset förra tisdagen! Vi vill även rikta ett stort tack till Nordic Wellness Teleborg som höll i passet.

Hann du inte delta? Vill du komma igång med träningen? Passa då på att smita förbi kontoret för att få en rabattcheck på en månads fri träning på Nordic Wellness Teleborg. Obs! PEDAL har en begränsad mängd kuponger, så tveka inte att nappa på denna fina deal!

7. Valborg

Snart är det dags för vårens största fest på campus; VALBORG PÅ AMFIUM!!! Självklart kommer PEDAL att vara med och fira. I vanlig ordning kommer vi att ha ett tält på plats där ni gärna får parkera brassestolen. Under helgen kommer det även att ske många spännande aktiviteter + tävlingar. Schema för Valborg kommer att publiceras på Facebook och Instagram.

8. Övergång till Hitract

PEDAL håller nu på att flytta sitt medlemsregister från Cardskipper till appen Hitract. Om du redan är medlem i PEDAL kommer du att bli tillagd automatiskt i Hitract. För att aktivera ditt konto, följ instruktionerna som skickats till mailen du angav när du köpte ditt pedalmedlemskap. Längre fram kommer det även vara möjligt att läsa om evenemang, köpa biljetter och betala för märken direkt i appen!

Har du inte fått något mail? Kontakta då Pedals sekreterare Oliver Ahlér via sekr@pedalivaxjo.se

Övergången från Cardskipper kommer att vara helt klar vid nästa terminsstart.

9. Antoinettes spalt

Godmorgon alla mina små sockertoppar! Denna veckan är det fullmåne. Nu är ju detta säkert bara skrock, men jag tycker att man sover sämre när det är fullmåne. Kanske är det bara ett sammanträffande att varenda gång man ligger vaken och vrider på sig så lyser månen utanför fönstret som en stor glödlampa. Då är halvmåne att föredra, vacker form och mindre ljus.

Påtal om halvmånar och saker som är formade som dem: gifflar. Hur uttalas det? Heter det gifflar eller gifflar? Ska det vara ett hårt eller mjukt g? Själv säger jag alltid “jifflar” när det är hembakat och “gifflar” när de är köpta. För vissa är detta en het debatt där endast ett alternativ är korrekt. Till bevis kan jag hänvisa er till en tråd på Pågens hemsida där en stackars konsumentkontakt förgäves försöker övertyga en kvinna att man får säga både det ena och det andra. Hon menar dock bestämt att “g” följt av “i” alltid resulterar i mjukt uttal av “g”. Enligt SAOL är båda uttalen för denna kaka korrekt. Visst är det spännande att det kan vara så mycket liv kring hur man ska säga gifflar? Uttal är kul, och det är en ännu roligare grej att bråka om det. Low stakes drama helt enkelt. Hur säger du gifflar?

Let them eat cake!

Antoinette