Inför kickoffen och studiestart

Hej och hjärtligt välkomna alla blivande pedagoger till Linnéuniversitet och den fantastiska staden Växjö! Vi hoppas att samtliga kommer att trivas och få lärorika, roliga och minnesfyllda år. Studenter kommer ifrån olika delar av landet till Växjö där de eventuellt inte känner så många – kanske rentav ingen. Vi i Kickoffgruppen och vår studentförening PEDAL (Pedagogalliansen) anser att det är vårt ansvar som erfarna lärarstudenter att ordna ett tillfälle för alla nya pedagoger att lära känna varandra samt oss som redan är studenter vid Linneuniversitetet, Campus Växjö. Därför anordnar vi en hejdundrande Kickoff för er!!

Vad är en KICKOFF?

En kickoff, inspark eller introduktionsvecka som det ibland kallas är ett minne för livet och något du absolut inte får eller vill missa! Det är ett tillfälle för dig som ny student att lära känna dina blivande kurskamrater och du kommer även att introduceras i studentlivet och vår alldeles egna “bubbla” som studenterna ibland kallar Campus. Alla föreningar på Campus kommer också ha kickoff under denna vecka.

Kickoffen kommer äga rum v. 35 med start måndagen den 26/8 klockan 12.00 i Leonardo som ligger i F-huset och avslutas framåt småtimmarna på lördagen den 31/8. Dagarna startar oftast på förmiddagen och fortsätter fram tills solen går upp.

Tips till första dagen: Kom i god tid och håll utkik efter orangea overaller för att bli guidade rätt från buss etc!

Vi kommer under veckan att befinna oss på Campus samt vid något tillfälle i Växjö centrum och Amfium. Ni som deltagare kommer bli indelade i olika lag med olika teman.

Vad innehåller en KICKOFF?

En Kickoff är förknippat med glädje, nya vänner, lekar, sång, musik, och massa party! Hela Campus kommer att bubbla av energi och en euforisk känsla där ni ”nollor” kommer i första hand. Allt under Kickoffen är frivilligt och man ställer upp i den mån man vill/kan och det kommer inte vara någon som helst alkoholtvång (alkohol kommer dock förekomma för de som vill men som en ”stämningshöjare”). Det kommer vara fullspäckat schema med olika aktiviteter, så som besök på studentpubarna, sittning, stadskamp, skattjakt och mycket mer. Ni nya studenter kommer att delas in i olika lag som leds av årets General med hans Kickoffgrupp. Era respektive lagledare kommer finnas till hands för er under hela veckan. Kickoff-gruppen tillsammans med styrelse, lagledarna och funkisar kommer se till att ni får en av de bästa upplevelserna någonsin!

Boende och bra att veta

Som de flesta av oss nog redan vet kan det ibland vara svårt att få tag på en studentlägenhet. På campus Växjö, finns det fyra fastighetsbolag, Växjöbostäder (http://www.vaxjobostader.se/) som är störst. Växjöbostäder använder sig av ett poängsystem, där man står i kö och samlar poäng, Heimstaden (https://heimstaden.com/) som även dem använder sig av ett poängsystem. Sedan finns det Stubor (http://www.stubor.se/) samt Campushem (http://www.campushem.se/) som inte kräver några särskilda poäng utan det krävs endast en intresseanmälan som görs via mail och att det finns lediga lägenheter.

För er som vill delta på kickoffen men inte lyckats få tag på en lägenhet och/eller pendlar, kommer vi att lösa så att ni får sova hos era lagledare. På campus finns det inga bekymmer!

Under veckan är det viktigt att alltid ha med sig sitt antagningsbesked från www.antagning.se i pappersform, ditt Linnéstudenternakort och kontanter (vissa pubar och liknande tar inte kort). Bankomat finns på campusområdet. Linnéstudenternas medlemskap finns att ordna på deras hemsida; www.linnestudenterna.se. Linnestudenterna är kåren som gäller för studenter vid Linneuniversitetet och det är till dessa du kan vända dig vid frågor om dina studier. Det är bra att ha ordnat medlemskap hos Linnéstudenterna innan Kickoffen, då detta behövs för att få komma in på studentpubarna under och efter Kickoffen. Det kommer dock finnas tid för detta under andra dagen.

Kostnad

För att få vara med under Kickoffveckan krävs det ett medlemskap i pedagogernas studentförening PEDAL. Priset för detta medlemskap är 150:- och uppåt, beroende på hur långt medlemskap man väljer att teckna men max 300:- för hela studietiden. Under kvällarna kommer vi att besöka de båda studentpubarna som finns på Campus Växjö och det kommer att kosta 60:- per gång. En sittning kommer äga rum på fredagen och denna fantastiska tillställning kostar 100:- då ingår mat, underhållning och en fantastisk fest. Kickoffens sista kväll kommer att avslutas med en av studentpubarnas pumpöppning där inträdet är desamma som övriga kvällar. Det är självklart frivilligt att delta vid samtliga aktiviteter, men erfarenheter säger att man vill vara med på allt.

Under Kickoffen kommer det finnas möjlighet att köpa Pedals orangea overall tillsammans med olika märken. Allt detta för ett rabatterat pris just under Kickoffen. Kickoff-kitet: overall, årets Kickoffmärke samt medlemskap för hela din studietid kostar endast 500:-. Detta erbjudande gäller endast under Kickoffen, så passa på att köpa ditt nya favoritplagg under denna vecka! Overallen kommer även att användas vid olika tillfällen och event under hela din studietid.

Tveka inte att höra av dig till oss i Kickoff-gruppen om frågor angående Kickoffveckan via mail; pedalkickoff@gmail.com

Man kan även hitta information om Kickoffen 2019 på Facebook. Sök på Pedal – Pedagogalliansen eller varför inte gå med i denna grupp vi har skapat för alla er nya lärarstudenter som du hittar HÄR:

https://www.facebook.com/groups/435930680592448/

Kickoffgruppen har även dem en egen facebooksida, den hittar du här:

https://www.facebook.com/pedalskickoffgrupp/

Har du några frågor om Kickoffen får du mer än gärna kontakta pedalkickoff@gmail.com

Har ni frågor angående er kommande utbildning, får ni mer än gärna höra av er till PEDALs utbildningsansvariga via mail: utb@pedalivaxjo.se

Vi har själva varit förvirrade nyblivna studenter som inte haft någon aning om någonting gällande studentlivet och Campus. Vi finns till för er så tveka inte på att höra av er om ni har några frågor!

Ta gärna en titt på bilderna och filmerna från tidigare kickoffer och även ”ny student” här på Pedals hemsida och njut av att det snart är din tur! Vi ser fram emot att möta just DIG och tycker att du borde ta tillfället i akt att lära känna dina blivande kurskamrater och vänner för livet.

Så kom och hjälp oss i Kickoffgruppen att skapa den bästa Kickoffen någonsin!