Inför kickoffen och studiestart

Hej och hjärtligt välkomna alla blivande pedagoger till Linnéuniversitet och den fantastiska staden Växjö! Vi hoppas att samtliga kommer att trivas och få lärorika, roliga och minnesfyllda år. Studenter kommer ifrån olika delar av landet till Växjö där de eventuellt inte känner så många – kanske rentav ingen. Vi i kickoffgruppen och vår studentförening PEDAL anser att det är vårt ansvar som erfarna lärarstudenter att ordna ett tillfälle för alla nya pedagoger att lära känna varandra samt oss som redan är studenter vid Linneuniversitetet, Campus Växjö. Därför anordnar vi en hejdundrande Kickoff för er!!

Vad är en KICKOFF?

En kickoff, inspark eller introduktionsvecka som det ibland kallas är ett minne för livet och något du absolut inte får eller vill missa! Det är ett tillfälle för dig som ny student att lära känna dina blivande kurskamrater och du kommer även att introduceras i studentlivet och vår alldeles egna “bubbla” som studenterna ibland kallar Campus. Alla föreningar på Campus kommer också ha kickoff under och omkring denna vecka.

2023 års kickoff kommer äga rum under vecka 34 med start på måndagen och avslutas på lördagen. Dagarna startar oftast på förmiddagen och fortsätter fram tills solen går upp.

Tips till första dagen: kom i god tid och håll utkik efter orangea overaller för att bli guidade till rätt plats.

Vi kommer under veckan att befinna oss på Campus, främst på Pedalängen för olika aktiviteter. Ni som deltagare kommer bli indelade i olika lag med olika teman och sedan hållas till det laget resten av veckan där ni har lagcamps runt om på Campus. Era lagledare kommer bli era vägvisare och kan (oftast) svara på alla frågor ni kan tänkas ha om PEDAL, Campus och Linnéuniversitetet över lag.

Vad innehåller en KICKOFF?

En kickoff är förknippad med glädje, nya vänner, lekar, sång, musik, och massa party! Hela Campus kommer att bubbla av energi och en euforisk känsla där ni ”nollor” kommer i första hand. Allt under kickoffen är frivilligt och man ställer upp i den mån man vill/kan och det kommer inte vara någon som helst alkoholtvång (alkohol kommer dock förekomma för de som vill men som en ”stämningshöjare”). Det kommer vara fullspäckat schema med olika aktiviteter, såsom besök på studentpubarna, sittning, stadskamp, skattjakt, såpolympiad och mycket mer. Ni nya studenter kommer att delas in i olika lag som leds av årets General med dennes Kickoffgrupp. Era respektive lagledare kommer finnas till hands för er under hela veckan. Kickoffgruppen tillsammans med styrelse, lagledarna och funkisar kommer se till att ni får en av de bästa upplevelserna någonsin!

Boende och bra att veta

Som de flesta av oss nog redan vet kan det ibland vara svårt att få tag på en studentlägenhet. På campus Växjö finns det fyra fastighetsbolag:

För er som vill delta på kickoffen men inte lyckats få tag på en lägenhet och/eller pendlar kommer vi se till så att ni får sova hos era lagledare. Då tar ni bara med något att sova på, exempelvis luftmadrass, täcke/filt, kudde och diverse övernattningsgrejer ni kan tänkas behöva. På campus finns det inga bekymmer!

Under veckan är det viktigt att alltid ha med sig sitt antagningsbesked från www.antagning.se i pappersform eller via telefon, ditt Linnékårenkort samt giltig identifikation. Föreningar och nationer tar Swish och kontanter, studentpubarna är kontantfria. Linnékårens medlemskap finns att ordna på deras hemsida: www.linnek.se. Linnékåren är kåren som gäller för studenter vid Linnéuniversitetet och det är till dessa du kan vända dig vid frågor om dina studier. Det är bra att ha ordnat medlemskap hos Linnékåren innan kickoffen eftersom detta behövs för att få komma in på studentpubarna under och efter Kickoffen. Det kommer dock finnas tid för detta på plats om det inte blivit fixat innan.

Kostnader

För att få vara med under kickoffveckan krävs det ett medlemskap i pedagogernas studentförening PEDAL. Priset för detta medlemskap är 165:- och uppåt, beroende på hur långt medlemskap man väljer att teckna men max 275:- för hela studietiden. Det krävs även att man betalar en avgift för att kunna delta under kickoffveckan. Denna avgift är 150:-

Under kvällarna kommer vi att besöka de båda studentpubarna som finns på Campus Växjö och det kommer att tillkomma inträde in till Slottstallarna på 30 :- medans inträdet till Sivans kommer inkluderas i priset för nollningen. En sittning kommer äga rum på fredagen och denna fantastiska tillställning kostar 100:- och då ingår mat, underhållning och en fantastisk fest. Kickoffens sista kväll kommer att avslutas med en av studentpubarnas pumpöppning där inträdet är densamma som övriga kvällar. Det är självklart frivilligt att delta vid samtliga aktiviteter, men erfarenheter säger att man vill vara med på allt.

Under kickoffen kommer det finnas möjlighet att köpa Pedals orangea overall tillsammans med olika märken. Allt detta för ett rabatterat pris just under kickoffen. I kickoffkitet ingår overall, årets kickoffmärke, avgift för kickoffveckan samt medlemskap för hela din studietid och kostar endast 800:-. Detta erbjudande gäller endast under kickoffen, så passa på att köpa ditt nya favoritplagg under denna vecka! Overallen kommer även att användas vid olika tillfällen, event och närhelst du vill under hela din studietid.

Tveka inte att höra av dig till oss i Kickoff-gruppen om frågor angående kickoffveckan via mail: pedalkickoff@gmail.com

Man kan även hitta information om tidigare kickoffer på Facebook. Sök på Pedal – Pedagogalliansen eller varför inte gå med i denna grupp vi har skapat för alla er nya lärarstudenter. Länk till denna grupp finns på Pedals facebook!

Kickoffgruppen har även de en egen facebooksida, den hittar du här:
https://www.facebook.com/pedalskickoffgrupp/

Har ni frågor angående er kommande utbildning, får ni mer än gärna höra av er till Pedals utbildningsansvariga via mail: utb@pedalivaxjo.se

Vi har själva varit förvirrade nyblivna studenter som inte haft någon aning om någonting gällande studentlivet och Campus. Vi finns till för er så tveka inte på att höra av er om ni har några frågor!

Ta gärna en titt på bilderna och filmerna från tidigare kickoffer och även ”ny student” här på Pedals hemsida och njut av att det snart är din tur! Vi ser fram emot att möta just DIG och tycker att du borde ta tillfället i akt att lära känna dina blivande kurskamrater och vänner för livet.

Så kom och hjälp oss i Kickoffgruppen att skapa den bästa Kickoffen någonsin!