Styrelsen 2018

Pedals styrelse 2018 består av:

LinneaOrdförande

Linnea Holgersson 
0733-766894 
ordforande@pedalivaxjo.se

Studerar: Grundlärarprogrammet med inriktning F-3 .
Smeknamn: Grogger
Intressen: Dricka i min ensamhet och gråta en skvätt.
Tre beskrivande ord: Känslomässigt instabil kvinna
Styrka: Dricka sprit, framförallt tequila.
Svaghet: Är dålig på att dricka med måtta.
Motto: Livet är som en dans på rosor. Ibland gör livet en ont men går över till lycka så småningom.
Favoritlåt: Är du kär i mej ännu, Klas-Göran? av Lill-Babs
Bästa minne med PEDAL: Det finns många fina och bra minnen med PEDAL. Ett av de många minnena som håller mig varmt om hjärtat är ändå kickoffen 2016 då jag tillsammans med två underbara brudar fick chansen att vara lagledare. Det var en vecka full av blod, svett och tårar men fy tusan vad kul vi hade!

Det viktigaste uppdraget vi har i PEDAL är att göra studietiden för våra medlemmar så bra som möjligt och att vi bidrar till en glädje i studentlivet för Växjös lärarstudenter här på Linnéuniversitetet. Som ordförande är jag ytterst ansvarig för föreningen PEDAL, hela verksamheten vi bedriver och leder därmed styrelsens arbete under året 2018. Det är mitt ansvar att allt vi gör sker i enlighet med våra stadgar och att allt blir bra gjort i den här föreningen. Som ordförande representerar jag också PEDAL gentemot studentkåren, universitetet, föreningar, fackförbund och alla andra organisationer som kan tänkas komma i kontakt med oss. Vill du ha kontakt med mig så tveka inte att skicka iväg ett mail eller slå en signal. Det är genom dina åsikter vi får en bättre förening!

 

SofiaVice ordförande
Sofia Bristedt
0702204077
vice@pedalivaxjo.se
Studerar: Ämneslärarprogrammet med inriktning svenska
Smeknamn: Dippen
Intressen: Dippa på olika sätt (dubbeldippa, trippeldippa o.s.v)
Tre beskrivande ord: Chirre och dirre
Styrka: Är grym på att prata i sömnen! Oftast varje natt och kan dessutom konversera med andra i sömnen – not bad huh!?
Svaghet: Får alltid skicka in ett jäkla räddningschips.
Motto: Är de små får man ta två
Favoritlåt: Markoolio på förfest slår det mesta!
Bästa minne med PEDAL: Min egen nollning 2016 är svårslagen måste jag säga. Att dansa loss på Slottsstallarna och Sivans med nyfunna vänner för att sedan gå hem och käka fyllemat var ju livets liv! Och då ska vi inte snacka om den där pizzan dagen efter som dröp av fett och som käkades i vårt camp som för övrigt vandaliserats och endast bestod av en soffa och ett nedblåst tält (och 184753657 getingar). Härliga tider!

En vice ordförandes huvuduppgift är att fungera som ordförandes högra hand, vilket bl.a. kan betyda att man ska gå på möten som ordförande inte kan gå på. I Pedal ska vice ordförande sköta inköp som kan vara allt ifrån småsaker (pennor och batterier) till större saker (till exempel flaggor och lamineringsmaskiner). Dessutom ska jag se till att kontoret är presentabelt och fungerande, samt underlätta arbetet för de andra styrelsemedlemmarna. Har ni frågor kring mina uppgifter eller Pedals verksamhet så kan ni slänga iväg ett mejl!

Petter

Kassör
Petter Nordliden
0722145240
kassor@pedalivaxjo.se
Studerar: Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4–6
Smeknamn: Scrooge
Intressen: Bokföra inkomster är för jävla trevligt!
Tre beskrivande ord: Styrelsens eviga partypooper….
Styrka: Hemblandade groggar
Svaghet: Naiv och givmild
Motto: Det är orimligt!
Favoritlåt: Petter – Det går bra nu
Bästa minne med Pedal: Bästa minnet jag har med Pedal är då jag precis blivit invald till 2016 års kickoffgrupp. Vi hade in/utsup där målet för arrangörerna var att vi nya skulle bli så fulla som möjlig. Det lyckades de fruktansvärt bra med och hela kvällen toppades med att man åkte kundvagn genom sivanskön. Detta resulterade i att vi var huvudaktörerna i toppjodeln dagen efter då någon hade tagit en bild och lagt ut. Blandade känslor angående detta men ändock en fruktansvärt lyckad kväll!

Som kassör i styrelsen är jag ansvarig för allt som har med ekonomin att göra. Jag bokför alla inkomster och utgifter i föreningen, betalar fakturor och sköter kontakten med vår revisor. Om ni undrar över något kan ni bara slänga iväg ett mail!

 

Caroline

Jobbansvarig

Caroline Svensson
070 233 78 65
Jobbansvarig@pedalivaxjo.se
Studerar: Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6
Smeknamn: Zeppelin
Intressen: Lyssna på “hård” musik samtidigt som jag är på gymmet och lyfter samt dricka massor av proteinshakes.
Tre beskrivande ord: Kallas INTE Carro
Styrka: Kan hoppa rundor i flera moshpits i flera timmar på festivaler
Svaghet: Får många blåmärken och värk i kroppen efter har hoppat runder i flera moshpits i flera timmar på festivaler
Motto: WWFMD – What would Freddie Mercury do?
Favoritlåt: Slipknot – Snuff
Bästa minne med Pedal: Mitt absolut bästa minne med PEDAL är när jag jobbade på Slottsstallarna för andra gången. Det var första gången PEDAL hade sin ansvarsvecka för terminen och det var riktigt roligt. Under nollningsveckan hade människor bara pratat om hur roligt och spännande det är att jobba på stallet med PEDAL, så det var naturligtvis någonting jag med ville testa. I början under förberedelserna var det god stämning mellan alla och man fick lära känna andra pedalare på ett annorlunda sätt. Den roligaste uppgiften var pick and supply, då man gick runder och minglade med folk, både andra jobbare och gäster, samtidigt som man fick hjälpa till lite överallt. Så om du inte har jobbat med PEDAL på Slottsstallarna än, GÖR DET!

Som Jobbansvarig är det mitt ansvar att ordna jobbare till våra ansvarsveckor på en av våra studentpubar, Slottsstallarna. Jag agerar som kontaktperson mellan PEDAL och Slottstallarna och ser till att förbindelsen är god. När det är dags för våra ansvarsveckor att servera diverse alkoholhaltiga drycker till alla törstiga studenter är det jag som ser till att jobbtröjorna är tvättade och vi har olika sorters snacks tillhanda under kvällen. Jag kommer även ansvara för en tackaktivitet som kommer i slutet av varje termin för alla som varit med och jobbat. Där kommer vi tillsammans att umgås och berätta roliga historier om hur många öl vi har serverat. Om du har några frågor till mig så är det bara att mejla till Jobbansvarig@pedalivaxjo.se, skriv på Facebook eller slå en pling till 070 233 78 65.

Louise red

Webb- och infoansvarig

Louise Månsson
076-94 60 727
admin@pedalivaxjo.se
Studerar: Ämneslärarprogrammet med inriktning svenska
Smeknamn: Power King
Intressen: Dricka powerking, träna på att kunna gå ner i spagat igen och rätta mina vänners fel-och särskrivningar.
Tre beskrivande ord: Schlager och powerking.
Styrka: Att fyllekäka. På riktigt. Inget slår fyllekäk. Efter intag av alkoholhaltig dryck har jag inga som helst problem att äta allt som kommer i min väg, med andra ord mozzarella sticks, chili cheese och pommesrulle på det. Mums.
Svaghet: Hoppar kanske över lite för många föreläsningar för mitt eget bästa.
Motto: Ta inte livet för seriöst. Du kommer ändå aldrig ur det levande.
Favoritlåt: Det kommer aldrig vara över för mig – Håkan Hellström
Bästa minne med Pedal:  Alla mina minnen med PEDAL handlar enligt mig på ett eller annat sätt främst om gemenskap, eftersom jag tycker detta är en av Pedals styrkor. Min första kontakt med denna underbara och familjära känsla var när jag själv nollades år 2016. Jag hade faktiskt ganska låga förväntningar eftersom jag aldrig varit mycket för såna jippon, jag har mest tyckt att det är jobbigt att behöva sociala sig och dessutom göra massa uppdrag, lekar osv. Men, jag tänkte i alla fall att jag måste ge det en chans. Minuten som kickoff-gruppen rullade ner för backen från Sivans med en limousine och alla börjar applådera, ropa och skrika kändes allt helt plötsligt tvärtom. Shit vilken härlig stämning det var!
Som webb- och infoansvarig så faller det på mitt ansvar att all information kommer ut till medlemmarna, vilket jag gör med antingen veckomejl, planscher eller inlägg på Facebook, Instagram, Snapchat eller hemsidan.
Om du skulle skicka iväg ett meddelande till vår Facebook-sida så är det också med största sannolikhet jag som kommer svara på dina frågor. Du kan nå mig som bäst på vår Facebook-sida; https://www.facebook.com/pedalpedagogalliansen.vaxjo, på admin@pedalivaxjo.se eller på pedal@pedalivaxjo.se. Jag svarar gärna alla dina frågor!

Nils

Aktivitetsansvarig

Nils Gop
072-2424219
Aktivitet@Pedalivaxjo.se
Studerar: Ämneslärarprogrammet med inriktning historia och samhällskunskap
Smeknamn: Chewbacca
Intressen: Förutom att jag trivs väldigt bra på soffan så tackar jag inte nej till en cykeltur
Tre beskrivande ord: Bryter gärna mot regler
Styrka: Prokrastination
Svaghet: Prokrastination
Motto: Carpe Diem hehe
Favoritlåt: Allt som går att rappa till
Bästa minne med Pedal: Utbildningsresan till Oslo 2017. Resan till Utöya är definitivt ett minne för livet, men resan var mycket mer än så. Dels gav det en inblick i Pedal som förening, deras engagemang och strävan att erbjuda lärarstudenter något utöver det vanliga. Det sporrade även intresset att själv ta en mer aktiv roll i studentlivet och att söka till styrelsen. Målet är att fortsätta skapa minnen och väcka engagemang kring aktiviteter som anordnas av FIOOL och i sin tur att få medlemmar att testa på nya saker.

Som aktivitetsansvarig är det mitt ansvar att anordna aktiviteter som hamnar utanför STOOL och POOLs ramar. Möjligheterna för vad vi kan göra är relativt brett, vilket möjliggör alla sorters aktiviteter. Om du har något förslag på aktiviteter du vill att vi ska anordna eller om du har andra funderingar så är det bara att kontakta mig på aktivitet@pedalivaxjo.se.

Tilda

Utbildningsansvarig

Matilda Österdahl
0766233356
utb@pedalivaxjo.se
Studerar: Ämneslärarprogrammet med inriktning idrott och hälsa samt biologi
Smeknamn: Kool aid
Intressen: Blommor och yoga
Tre beskrivande ord: Ung och fräsch
Styrka: Vet hur man botar en bakfylla.
Svaghet: Allt som glittrar, franska och göra beställningar på MAX.
Motto: Ät inte där du festar, köp inte kläder där du handlar mat och ligg inte med dina ex. Följ dessa råd och du kommer leva ett lyckosamt liv.
Favoritlåt: Boom boom boom boom- Vengaboys. Men det är bara min låt.
Bästa minne med Pedal: När jag stod i skogen vid Teleborg slott på kickoffen 2017 klädd som en fågelskrämma med underlig musik i bakgrunden.

Som utbildningsministrar ansvarar vi för utbildningsfrågorna som föreningen berör. Vi finns till för att förbättra din studietid här på lärarutbildningen. Det gör vi bland annat genom att anordna pluggkvällar och föreläsningar eller att hantera dina synpunkter på diverse kurser. På kickoffen anordnar vi träffar där studenter får möta sin blivande klass och en mentor som kan ge råd utifrån de erfarenheter hen har haft att själv studerat kurserna för det specifika programmet. För att våra visioner och era önskemål på bästa sätt ska genomföras har vi utskottet STOOL (Studieorienterade OrangeOverallklädda Lärarstudenter) som valt att inrikta sig specifikt på just utbildningen. Det vi kanske syns mest är i samband är den årliga utbildningsresan vi genomför. Destinationen kan vara allt från Bokmässan i Göteborg till koncentrationsläger i Tyskland och brukar infalla någon gång under hösten.
För att vi ska kunna tillgodose er på bästa sätt råder vi dig att skicka ett mail med vad du tänker att vi som utbildningsförening kan bidra med för att din tid på lärarutbildningen ska bli så lärorik som möjligt. Även om våra resurser är begränsade lovar vi att ta upp alla tankar och förslag på våra möten med STOOL. Dina ord är vår lag.

Rebecka

Utbildningsansvarig

Rebecka Fridström
0733 223290
utb@pedalivaxjo.se

Studerar: Ämneslärarprogrammet med inriktning musik
Smeknamn: Thug Life
Intressen: Bjuda mina grannar på ursäkts-chokladbollar när efterfesten råkade hålla på till klockan åtta, tappa bort nycklar samt krossa mobilen på sagd efterfest och sedan inte ersätta dessa på fyra månader – bara för att jag kan.
Tre beskrivande ord: Fuck the Police
Styrka: Backar alltid mitt crew, är en fena på att hitta på bus och aina haffar mig aldrig.
Svaghet: En äkta thug visar aldrig sina svagheter, men en sak som faktiskt är lite jobbig är att jag med jämna mellanrum måste uppsöka aina för att återfå mina borttappade tillhörigheter.
Motto: ”No ragrets”
Favoritlåt: Sandstorm – Darude
Bästa minne med PEDAL: När jag och flera glada nollor från årets kick off röjde loss till ovan nämnda favoritlåt på basketplan. Peruken vevades i luften och hela jag fnissade. Hitta mig på nästa efterfest så vi kan göra det ihop!

Som utbildningsministrar ansvarar vi för utbildningsfrågorna som föreningen berör. Vi finns till för att förbättra din studietid här på lärarutbildningen. Det gör vi bland annat genom att anordna pluggkvällar och föreläsningar eller att hantera dina synpunkter på diverse kurser. På kickoffen anordnar vi träffar där studenter får möta sin blivande klass och en mentor som kan ge råd utifrån de erfarenheter hen har haft att själv studerat kurserna för det specifika programmet. För att våra visioner och era önskemål på bästa sätt ska genomföras har vi utskottet STOOL (Studieorienterade OrangeOverallklädda Lärarstudenter) som valt att inrikta sig specifikt på just utbildningen. Det vi kanske syns mest är i samband är den årliga utbildningsresan vi genomför. Destinationen kan vara allt från Bokmässan i Göteborg till koncentrationsläger i Tyskland och brukar infalla någon gång under hösten.
För att vi ska kunna tillgodose er på bästa sätt råder vi dig att skicka ett mail med vad du tänker att vi som utbildningsförening kan bidra med för att din tid på lärarutbildningen ska bli så lärorik som möjligt. Även om våra resurser är begränsade lovar vi att ta upp alla tankar och förslag på våra möten med STOOL. Dina ord är vår lag.

Moa

Socialt Ansvarig

Moa Wåhlin
072-3032541
social@pedalivaxjo.se

Studerar: Grundlärarprogrammet med inriktning F-3
Smeknamn: Löjtnant Bayern
Intressen: Mitt liv består av att spela fotboll i ett fantastiskt lag, när det inte är fotbollssäsong är jag en hockeynörd utav rang. På campus är jag Buzzmästare i monsterbuzz, vill man utmana mig är det bara att höra av sig. Laga mat är en av mina specialitér, tvekar ni fråga D´Around. Lugna soffkvällar och vilda dansnätter är min grej.
Tre beskrivande ord: Ett starkt humör
Styrka: Rapp i käften och killarna älskar det
Svaghet: Killar med hockeyrumpa
Motto: Man vet inte vad man kan förens man testat
Favoritlåt: Helt Seriöst – Kaliffa
Bästa minne med Pedal: Då jag är den yngre av oss i styrelsen både i campusålder och riktig ålder har jag ännu inte hunnit samla på mig så många minnen men vinbrännbollen under kickoffen 2017 är ett fint minne.

Som socialt ansvarig är det mitt jobb att se till att PEDAL kan erbjuda sina medlemmar festliga evenemang som för samman lärarstudenter. Evenemangen skall vara inkluderande i sin natur, och syftar till att integrera studenter med varandra för att bilda nya kontakter och sociala band. Som socialt ansvarig är det även mitt jobb att tillsätta ett utskott vars medlemmar i stor grad är delaktiga i planering och utförande av dessa evenemang. Utskottet, som kallas POOL, är Pedals mest omfattande, med minst åtta medlemmar. Evenemangen som POOL tillsammans med socialt ansvariga tillhandahåller kräver ingen alkoholkonsumtion, däremot står den naturligt i fokus.

Rasmus

Socialt ansvarig:

Rasmus Fast
076-9428001
social@pedalivaxjo.se
Studerar: Ämneslärarprogrammet med inriktning samhällskunskap och idrott & hälsa.
Smeknamn: Sergeant Frontline
Intressen: Köra stridsvagn och hoppa fallskärm!
Tre beskrivande ord: Veni Vidi Vici
Styrka: Närstrid
Svaghet: Prickskytte
Motto: Semper Fidelis
Favoritlåt: Bodies – Drowning Pool
Bästa minne med Pedal: Det var när jag nollades i laget “The Army” 2015. Det formade mig till den benhårda, hänsynslösa och fullkomligt blodtörstiga soldat jag är idag!

Som socialt ansvarig är det mitt jobb att se till att PEDAL kan erbjuda sina medlemmar festliga evenemang som för samman lärarstudenter. Evenemangen skall vara inkluderande i sin natur, och syftar till att integrera studenter med varandra för att bilda nya kontakter och sociala band. Som socialt ansvarig är det även mitt jobb att tillsätta ett utskott vars medlemmar i stor grad är delaktiga i planering och utförande av dessa evenemang. Utskottet, som kallas POOL, är Pedals mest omfattande, med minst åtta medlemmar. Evenemangen som POOL tillsammans med socialt ansvariga tillhandahåller kräver ingen alkoholkonsumtion, däremot står den naturligt i fokus.