Styrelsen 2019

Pedals styrelse 2019 består av:

Ordförande
Maria Tell
ordforande@pedalivaxjo.se

Studerar: Ämneslärarprogrammet med inriktning svenska och svenska som andraspråk
Smeknamn: Jokern
Intressen: Att säga ja till allt. På så sätt får jag fler bollar att jobba med.
Tre beskrivande ord: Ballar av stål.
Styrka: Metaforer och att jonglera med bollar.
Svaghet: Att avgöra storleken på bollarna.
Motto: Skiter det sig första gången, testa igen.
Favoritlåt: Hanging tree. Ni som fattar, fattar.
Bästa minne med Pedal: Min egna nollning 2016 är svårslagen. Fick ett otroligt bra bemötande och välkomnande till PEDAL av mina lagledare och hamnade i ett lag med sjukt sköna människor. En gång raggare, alltid raggare! Måste även nämna utbildningsresan 2017 till Utøya. En fantastisk resa som berörde och påverkade en på flera sätt. Jag hade även förmånen att få vara med och planera denna resa med underbara STOOL. Men det allra bästa minnet/minnena med PEDAL är alla underbara personer jag fått träffa. Vissa stannar i ens hjärta för alltid.

Som ordförande är det mitt ansvar att leda styrelsens arbete under verksamhetsåret och se till att det görs utifrån rätt syfte och mål. Vårt viktigaste uppdrag är att göra studietiden för våra medlemmar så givande som möjlig och att vi bidrar till en glädje i studentlivet för Växjös lärarstudenter här på Linnéuniversitetet. Som ordförande är jag även ytterst ansvarig för föreningen PEDAL och ser till att hela verksamheten bedrivs i enlighet med våra stadgar och Linnéstudenternas värdegrund. Genom ordföranderollen representerar jag också PEDAL gentemot studentkåren, universitetet, föreningar, fackförbund och alla andra organisationer som kan tänkas komma i kontakt med oss. Vill du ha kontakt med mig får du det lättast genom att slänga iväg ett mejl till ordforande@pedalivaxjo.se. Genom dina åsikter får vi en bättre förening!

 

Vice ordförande
Caroline Svensson
vice@pedalivaxjo.se

Studerar: Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6
Smeknamn: ShakerMaker
Intressen: Leta efter nya och goda drinkrecept
Tre beskrivande ord: Shake, slurp, repeat
Styrka: Har många recept på goda drinkar
Svaghet: Kan aldrig bestämma mig vilken drink jag ska göra
Motto: Why be moody when you can shake yo booty
Favoritlåt: Five Finger Death Punch – Wrecking Ball
Bästa minne med Pedal: Det finns många goda minnen med PEDAL, men det bästa måste vara när jag valdes in i styrelsen första året. Direkt efter var det dags för in-och utsup. Med spänning och ovisshet hämtades ovven och sedan buss mot nyinvalda ordförandes lägenhet där festligheterna skulle börja. Vad som hände där och senare under kvällen stannar dock där!
En vice ordförandes huvuduppgift är att fungera som ordförandes högra hand, vilket bl.a. kan betyda att man ska gå på möten som ordförande inte kan gå på. I Pedal ska vice ordförande sköta inköp som kan vara allt från småsaker (pennor och batterier) till större saker (till exempel flaggor och lamineringsmaskiner). Dessutom ska jag se till att kontoret är presentabelt och fungerande, samt underlätta arbetet för de andra styrelsemedlemmarna. Har ni frågor kring mina uppgifter eller Pedals verksamhet så kan ni slänga iväg ett mejl!

 

Kassör
Emelie Karlsson
kassor@pedalivaxjo.se

Studerar: Förskollärarprogrammet
Smeknamn: The Rock
Intressen: Lyfta tunga vikter
Tre beskrivande ord: Starkare än dig
Styrka: Kan äta hur mycket potatis som helst och jag älskar det
Svaghet: Min dåliga koordination som kan visas i tex. dans
Motto: Don’t train to be skinny. Train to be a badass
Favoritlåt: Heja Bamse
Bästa minne med Pedal: Min egna nollning 2018 var helt sjukt rolig. Jag kom dit med noll förväntningar och blev så positivt överraskad över engagemanget och gemenskapen. Allsången på ängen, såpolympiaden och livebandet på Sivans var några av höjdpunkterna. Jag ser verkligen fram emot att vara delaktig i Kickoffen 2019!

Som kassör är jag ansvarig för föreningens ekonomi och allt som det innebär. Jag sköter betalning av fakturor, bokföring av våra inkomster och utgifter samt har kontakten med vår revisor. Har du några funderingar är det bara att slänga iväg ett mail!

 

Sekreterare
Sanna Holmqvist
sekr@pedalivaxjo.se

Studerar: Förskollärarprogrammet
Smeknamn: Tick Tack
Intressen: Äta, sova och prioritera allt annat framför att komma i tid
Tre beskrivande ord: Sen som vanligt
Styrka: Komma i tid till tentor annars blir jag ju utelåst
Svaghet: Missbrukar uttrycket ”jag är påväg” när jag egentligen står med tandborsten i käften och morgonrocken på
Motto: Fint folk kommer sent
Favoritlåt: Always remember us this way
Bästa minne med Pedal: Mitt bästa minne är allsången under kickoffen 2017 eftersom det var en otroligt god stämning mellan alla involverade och en väldigt lyckad timme. Efter allsången försvann rösten för resten av vecka men det var det värt. Förövrigt var hela kickoffen magisk och blev till en fullspäckad vecka som jag aldrig glömmer med en massa skoj.

Som sekreterare har jag två ansvarsområden varav det första berör att kontinuerligt föra protokoll av verksamheten. Mitt andra ansvar är att uppdatera medlemsregistret kontinuerligt så att det är korrekt. Om du har frågor kring min post eller dylikt kan du gärna höra av dig till; sekr@pedalivaxjo.se

 

Jobbansvarig
Johanna Lindblom
jobbansvarig@pedalivaxjo.se

Studerar: Förskollärarprogrammet
Smeknamn: Asslan
Intressen:  Teater, blanda drinkar och att vara allmänt dryg
Tre beskrivande ord: Ett riktigt rövhål
Styrka: Min fantastiska personlighet
Svaghet: When the beat drops! 
Motto: “Get to class and slap that ass!”
Favoritlåt: Skaka rumpa- Sean Banan
Bästa minne med Pedal: Mina bästa minnen är alla roliga aktiviteter och evenemang jag har varit på som PEDAL har anordnat. Jobbkvällarna med PEDAL är alltid roliga då man får jobba med så många härliga människor som tycker att det är oligt. Det är en riktig höjdpunkt att ta på sig jobbtröjan för att stå bakom baren och svettas tillsammans med ett härligt gäng pedalare. Ett annat fint minne är såklart min nollning 2018. Jag hade precis kommit hem från att ha spenderat en hel sommar i Frankrike och hade inga förväntningar på veckan som blev DEN BÄSTA veckan under året. Vädret var kasst, men humöret var på topp! Det är ett riktigt fint minne som jag alltid kommer ha med mig.

Som jobbansvarig faller det på mitt ansvar att hålla en god kommunikation mellan PEDAL och Slottsstallarna. Det är även mitt ansvar att ordna med jobbare till pedals jobbveckor och ordna jobbschema till dessa kvällar. Om man är sugen att jobba på Slottsstallarna, eller har några frågor, är det bara att skicka iväg ett meddelande till mig på jobbansvarig@pedalivaxjo.se.

 

Webb- och infoansvarig
Therese Wetterberg
admin@pedalivaxjo.se

Studerar: Förskollärarprogrammet
Smeknamn: G-klaven
Intressen:  Skratta, ta ton, äta ostbågar och hänga på sociala medier
Tre beskrivande ord: Sjunger alltid överallt
Styrka: “Strofen” från “Så Ska Det Låta”. Kör den i huvudet konstant
Svaghet: Är alldeles för lättövertalad och ostbågar
Motto: Kroppen din trenger potet (og ostepops)
Favoritlåt: Bohemian Rhapsody- Queen
Bästa minne med Pedal: Allsångskvällen från kickoffen 2018. Den var magisk. Alla ljuva stämmor i folkhavet, människors dans men framförallt all glädje. Musik är glädjegivande och ger en enorm gemenskap.

Ett annat väldigt starkt minne är utbildningsresan 2017 som gick till Norge (älskar Norge och norska) och Utøya. Utøya är en fantastisk vacker plats med så mycket viktig historia. Aldrig blivit så berörd av en plats. Resan gav mig dock så mycket mer. Den här resan blev min första kontakt med PEDAL efter kickoffen. Och jag blev kär. Jag fick se gemenskapen, glädjen och engagemanget som finns i föreningen, vilket var det som fick mig att fastna och vilja engagera mig mer, för att alla lärarstudenter ska få en så bra studietid som möjligt.

Som webb-/infoansvarig faller det på mitt ansvar att all information kommer ut till medlemmarna, vilket görs via antingen veckomejl, planscher, inlägg på Facebook, Instagram eller Snapchat. Skulle du skicka iväg ett meddelande till vår Facebook-sida så är det också med största sannolikhet jag som svarar på dina frågor. Du kan nå mig bäst på vår Facebook-sida; https://www.facebook.com/pedalpedagogalliansen.vaxjo, på admin@pedalivaxjo.se eller på pedal@pedalivaxjo.se. Jag kämpar för att ha så kort svarstid som möjligt och 100% svarsgrad.

Aktivitetsansvarig
Lina Johansson
aktivitet@Pedalivaxjo.se

Studerar: Grundlärarprogrammet med inriktning 4-6
Smeknamn: The Minion
Intressen: Dansa och äta bananer
Tre beskrivande ord: Knasig, kreativ, kul
Styrka: Alltid glad
Svaghet: Nachotallrikar
Motto: Det löser sig
Favoritlåt: Etype: This is the way
Bästa minne med Pedal: Lätt min egen nollning 2018. Oj vad kul! Oj vad blött! Men oj vilken grej! En fantastisk upplevelse jag aldrig kommer glömma. Hade sån tur att hamna i ett grymt lag med peppande, stöttande och roliga lagledare. Under veckan lärde man känna Växjö, studentlivet och så mycket nytt folk. Vilken introduktion vi nollor fick och vilken gemenskap. Nu sitter jag i styrelsen och ser fram emot att vara delaktig i 2019 års kickoff. Fatta vad kul!! Som aktivitetsansvarig faller det på mitt ansvar att anordna aktiviteter som faller utanför ramen för POOL och STOOL. Det kan exempelvis innebära vandringar, brännboll, gruppträningar, grillkvällar, pysselkvällar, ja bara fantasin och ekonomin sätter gränserna! Vi vill i alla fall kunna erbjuda ett brett utbud för alla pedalare och har du något förslag på någon aktivitet eller någon annan fundering är du mer än välkommen att höra av dig till mig på aktivitet@pedalivaxjo.se.

Utbildningsansvarig
Emma Martinsson
utb@pedalivaxjo.se

Studerar: Ämneslärare med inriktning svenska som andraspråk
Smeknamn: Mästerkatten
Intressen: Köpa leksaker till min katt, prata med min katt, ge godis till min katt.
Tre beskrivande ord:  Kontrollbehov, krävande, emotionell.
Styrka:  Se söt ut för att få min vilja igenom.
Svaghet: ALLT som har med fika att göra
Motto: Att misslyckas är inte farligt.
Favoritlåt:  My hometown – Bruce Springsteen
Bästa minne med Pedal: Då jag inte varit på campus så länge har jag inte samlat på mig så många minnen än. Men som många andra så blev min egen nollning 2018 över förväntan mycket på grund av mitt grymma lag!

Som utbildningsansvarig faller det på mitt ansvar att förbättra studietiden för lärarstudenterna. Vi finns till för att hjälpa er om ni har synpunkter på era utbildningar eller hantera allmänna utbildningsfrågor. Vi anordnar även studierelaterade evenemang som kan vara allt från pluggkvällar till inspirerande föreläsningar. Det största evenemanget vi anordnar är utbildningsresan som tidigare har gått till bland annat Oslo, Berlin och Köpenhamn. Resan bruka infalla under höstterminen. Till vår hjälp har vi vårt utskott STOOL (Studieorienterade OrangeOverallklädda Lärarstudenter), som finns där för att hjälpa oss med allt från kreativa idéer till praktiska ting.

Du kan nå mig som bäst på utb@pedalivaxjo.se, kom gärna med tips och idéer om hur vi kan förgylla er studietid!!

Utbildningsansvarig
Mårten Hjelm
utb@pedalivaxjo.se

Studerar:  Ämneslärarprogrammet med inriktning fysik och matematik
Smeknamn: Fjällräven
Intressen: Några av mina intressen är öl och whisky men också många andra galenskaper
Tre beskrivande ord: Svordomar, Särskrivningar, förvirrad
Styrka: Tålmodig
Svaghet: Självkritisk
Motto: Det får bli som det blir… 
Favoritlåt: Cliffs of Gallipoli – Sabaton
Bästa minne med PEDAL: Mitt bästa minne i pedal är nog som många andra, min egna nollning. Det finns många goda minnen ifrån den veckan. Allt från såpolympiaden till tacksittningen. Jag hade de bästa lagledarna man kunde tänka sig och ett supergäng utöver det. Siken fantastisk vecka!

Som Utbildningsansvarig är det mitt ansvar att ta tag i utbildningsrelaterade saker och ting. Exempelvis, du har problem med din professor eller lektor om huruvida de följer reglerna. Om du känner att du blir orättvist behandlad av en examinator eller föreläsare så ska du komma till mig eller min kollega Emma. Det viktiga ansvaret att anordna utbildningsresan, ligger också på våra axlar, tillsammans med STOOL.

Socialt Ansvarig
Hanna Larsson
social@pedalivaxjo.se

Studerar: Förskollärarprogrammet
Smeknamn: Glossybox
Intressen:  Stå på stolar på förfester och ge ut lambo till alla och även köpa nytt smink att lägga i mina glossyboxar 
Tre beskrivande ord: Alltid perfekt glow
Styrka: Vara glossy varje dag och ge ut lambo
Svaghet: Att inte lägga hela CSN på nytt smink
Motto: Man kan aldrig ha för mycket glow
Favoritlåt:  Lever för Hov1 överlag men just nu ”Född i juni – Hov1”
Bästa minne med Pedal: Under min kick-off 2017 introducerades stad i ljus på ängen och där stod jag och var osäker på texten men alla kunde ju och sjöng med så det gjorde jag med, men jag sjöng STADIGT LJUS istället för STAD I LJUS och sen har vi skrattat många gånger åt det. Sånt som händer…

Som socialt ansvarig faller det på mitt ansvar att skapa fantastiska evenemang för medlemmarna och ha ansvar över utskottet POOL.

Du kan nå mig som bäst på social@pedalivaxjo om du undrar något!

Socialt ansvarig:
Beatrice Karlsson
social@pedalivaxjo.se

Studerar: Ämneslärare med inriktning musik mot arbete i gymnasieskolan
Smeknamn: Ms Skellington
Intressen: Lägga stämma på näst intill allt melodiskt jag hör och har svårt att hålla fingrarna i styr när ett instrument finns i närheten. Jag tar varje tillfälle jag finner att klä ut mig, alltid kul att få låtsas vara någon annan/något annat för en kväll!
Tre beskrivande ord: Dumsnäll, kramgo teddybjörn
Styrka: Tagga till så det smäller om det och sedan parta som det inte finns en morgondag!
Svaghet: Prokrastination deluxe
Motto: Halloween är ingen högtid, det är en livsstil!
Favoritlåt: Ghost Love Score – Nightwish
Bästa minne med Pedal:

Detta är näst intill omöjligt att svara på, då allt jag gjort med denna fantastiska förening har varit skitkul! Men det är ju sällan något slår ens egen nollning, så tror jag säger att kickoffen 2017 definitivt ligger högst på topplistan. Känslan av att första kvällen se hur pedalängen förvandlades till ett stort dansgolv och att dansa omkring tillsammans med sina nyfunna vänner och sitt lag är något som ligger mig varmt om hjärtat, och definitivt fortfarande en av mina favoritaktiviteter under kickoffen. Det var ju såklart löjligt roligt att som funkis springa omkring tillsammans med sina funkiskompisar på stan under kickoffen 2018 och tagga igång alla lagen medan vi skrek halsarna av oss, och vi lyckades dessutom skrämma skiten ur halva kickoffgruppen med detta taggande! Success!

Som socialt ansvarig faller det på mitt ansvar att tillsammans med Hanna se till att vi och vårt härliga utskott POOL skapar fantastiska event av alla dess sorter som för ihop lärarstudenter för att kunna lära känna nya vänner för livet och ha det allmänt skoj! Våra tillställningar kan vara allt ifrån góa sittningar till mysiga förfester och fartfyllda femkamper, så det finns något för alla att göra!

Du kan nå mig som bäst på mailen som finns högre upp i inlägget, eller så kan du skriva till mig på facebook där svar näst intill alltid kommer omgående – jag gör mer än gärna mitt bästa för att svara på alla frågor du kan tänkas ha.