Veckomejl v. 6

 

Hallå alla partysugna medlemmar!

Veckans mejl kommer innehålla information om kontorets öppettider, Afterski med PEDAL, årets General, Föreläsning om att vara “Ny i läraryrket”, STOOL 2017, extrainsatt årsmöte, välgörenhet 2017 och Masens spalt.

  1. Kontorets öppettider

   Visst var det lite tomt på skolan när kontoret var stängt förra tisdagen? Men nu behöver ni inte längre känna er ihåliga, vi har öppet på tisdag igen som vanligt! Ni hittar våra underbara Hedwig och Måttstocken på kontoret mellan 12:00-13:00 som ligger mittemot receptionen i H-huset.

   2. Det börjar närma sig!

Efter ett lyckat biljettsläpp så är POOL mer taggade på årets Afterski än någonsin! Dessutom så har ni väl inte missat att kvällen kommer kryddas med fantastisk livemusik? Hoppas ni har längtat lika mycket som POOL, för på lördag är det äntligen dags! Om du inte redan gjort det, se till att skaffa din biljett nu på tisdag när kontoret har öppet!

3. General 2017

Vi i styrelsen vill tacka för de ansökningar vi fått in, och är nu redo att presentera årets General: Johanna ”Joki” Hansson!

Johannas brinnande engagemang för PEDAL i kombination med hennes visioner och tankar om årets kickoff gör henne till en given general som kommer styra planerandet av årets fetaste händelse, Pedals kickoff.

Tidigare har Johanna bland annat varit med i det sociala utskottet, POOL. Suttit som socialt ansvarig i Pedals styrelse. Samt varit lagledare under kickoffen 2016. Med dessa meriter i bagaget är vi övertygade att Johanna kommer axla ansvaret och bära det med bravur hela vägen till pedalängen.

 1. Föreläsning med STOOL

  Nu på tisdag så anordnar STOOL tillsammans med Lärarförbundet en föreläsning med temat “Ny i läraryrket” som riktar sig mot dig som snart kommer ta examen. Nyfiken? Kika in evenemanget för mer information om föreläsningen och anmälan:

  https://www.facebook.com/events/1814020872180587/

Föreläsningen är nu på tisdag mellan 17:00-19-30, anmälan sker till lararforbundet@vaxjo.se med ditt namn medlemsnummer/personnummer senast måndag den 6/1.

 1. Låt oss presentera den fjärde medlemmen i STOOL

Att göra livet bättre för studenter på utbildningsfronten är vår vardagliga strävan som utbildningsansvariga. För att göra det möjligt har vi utskottet STOOL som fixar, trixar, donar och knegar. Efter två ansökningstillfällen till utskotten kan vi äntligen presentera Maria Tell och Carolina Kjellander som tillsammans med oss kommer utgöra utskottet som under ett år kommer förbättra utbildningstillvaron för Pedals medlemmar.

Med ambitioner bortom stjärnorna, visdom likt Platons och Aristoteles, två stora hjärtan med orangefärgat blod kommer vår heribivor, Maria Tell, och stallfröken Carolina Kjellander bidra till ett lysande verksamhetsår i STOOL.

 1. Extrainsatt årsmöte

  Styrelsen kallar till ett extrainsatt årsmöte!

Efter mycket övervägande och diskuterande har styrelsen konkretiserat våra kriterier för det ekonomiska bidraget. Kom till årsmötet för att veta mer om Pedals Ekonomiska Bidrag.

På samma extrainsatta årsmöte kommer vi även att diskutera några ändring i den nya posten som röstades igenom på årsmötet 2016.

Det extrainsatta årsmötet kommer äga rum klockan 18:00 den 1/3, sal kommer inom kort. Håll utkik efter mer info på vår facebooksida, och i eventet!

https://www.facebook.com/events/1575559509125207/

 1. Välgörenhet för vårterminen 2017

Under tidigare år har vi skickat ut en förfrågan till våra medlemmar om vart all dricks vi får in på våra jobbkvällar ska gå. Även i år vill vi veta vart våra medlemmar tycker dricksen ska gå.

Om just du vet vart dessa pengar bör doneras kan du höra av dig till styrelsen och lämna förslag på vart våra drickspengar ska gå!

Skicka ett mail till pedal@pedalivaxjo.se och lämna ditt förslag på välgörenhet som vi ska stödja.

Masens spalt

Någon annan än jag som känner tenta-stressen komma krypandes? Varje morgon när man vaknar så känner man hur fruktansvärt långt det är tills man får gå och lägga sig igen. Om ni inte känner igen er, skitkul för er. Jag är relativt glad för er skull. Men ni som också känner att timmarna på dygnet inte går ihop så vill jag påminna er att bryta av pluggandet ibland, och lägga in små korta pauser med något som får en att glömma stressen en sekund. Kanske ett avsnitt av Farmen? Eller 10 minuter på 9GAG? I mitt fall så har jag mina två medbrottslingar, eller treenigheten som vi så ödmjukt jämför oss med, som kan få mig att skratta i alla lägen.

Något som jag också känner är avgörande för att jag inte ska stressa sönder till en hög med stoft är att lägga upp dagarna så jag har kvällarna lediga. På så sätt kan man få det bästa av dagarna, och kanske hänga med sköna pedalare på Afterskin på lördag

Lycka till med plugget mina fantastiska pedalare, och låt oss glömma bort plugget tillsammans på lördag!