Veckomejl v. 07

Hallå alla underbara medlemmar!


Veckans mejl kommer innefatta information om kontorets öppettider, välgörenhet 2017 kickoffgruppen 2017, pluggkväll och quiz med PEDAL, möjlighet att bli studentrepresentant för förskollärareutbildningen, extrainsatt årsmöte samt Masens spalt.

  1. Kontorets öppettider

Lite sliten efter helgen? Se då till att komma förbi kontoret på tisdag, sno åt dig en kopp kaffe och prata strunt med Döner och Posh Spice! Kontoret har öppet nu på tisdag mellan 12:00-13:00 och ligger så perfekt placerat mittemot receptionen i H-huset. Se till att komma förbi vettja!

  1. Välgörenhet 2017

Det äntligen dags att bestämma till vilken välgörenhetsorganisation PEDAL ska skänka de drickspengar vi samlar in under våra ansvarsveckor på Slottsstallarna, och vi vill veta vart du tycker att pengarna ska gå! Du kan berätta det för oss antingen genom att maila till oss på pedal@pedalivaxjo.se eller skicka iväg ett meddelande till oss på Facebook!! Vi vill ha dina förslag senast onsdagen den 15/2 klockan 15:00.

  1. Som om vi vore i fjällen på riktigt

Helgens Afterski blev mer än lyckad. POOL vill tacka för den fantastiska kvällen de fick uppleva tillsammans med er. Och vilken kväll! Vem kommer kunna glömma när POOL skakade rumpa på dansgolvet, livebandets fantastiska och extraordinära framförande, den åtrådda afterski-drinken eller de underhållande uppdragen POOL hade förberett? Och till er medlemmar som tyvärr inte närvarande under kvällen, ni var saknade och vi hoppas att ni kan närvara vid nästa evenemang.

  1. Generalen känner sig ensam!

Vår underbara general Johanna ‘Joki’ Hansson är oerhört taggad inför årets kickoff, och söker nu efter en kickoffgrupp! Kanske är det du? Tveka inte att skicka in din ansökan! Du hittar mer information i evenemanget:

https://www.facebook.com/events/1947874152107725/?ti=icl

  1. Dags att vässa pennorna igen!

Äntligen så är det dags för STOOL att återigen arrangera det vinnande konceptet: Pluggkväll och quiz med PEDAL! Den kommande pluggkvällen kommer äga rum måndagen den 20/2. Mer information och evenemang kommer ut inom kort.

  1. Vill du engagera dig i utbildningsfrågor?

Linnéstudenterna söker nu efter en studentrepresentant för förskollärarutbildningen. Som studentrepresentant är du med och påverkar utbildningen och får ett arvode på 350 kr/mötestillfälle. Du skickar din intresseanmälan till representant@linnestudenterna.se.

  1. Extrainsatt årsmöte

    Styrelsen kallar till ett extrainsatt årsmöte!

Efter mycket övervägande och diskuterande har styrelsen konkretiserat våra kriterier för det ekonomiska bidraget. Kom till årsmötet för att veta mer om Pedals Ekonomiska Bidrag.

På samma extrainsatta årsmöte kommer vi även att diskutera några ändring i den nya posten som röstades igenom på årsmötet 2016.

Det extrainsatta årsmötet kommer äga rum klockan 18:00 den 1/3, sal kommer inom kort. Håll utkik efter mer info på vår facebooksida, och i eventet!

https://www.facebook.com/events/1575559509125207/

  1. Masens spalt

När jag gick i gymnasiet så delade vi matsal med grundskolan som låg precis intill. Vad vi förstod så var det väldigt spännande för 11-åringarna att se artonåringar med experimentella hårfrisyrer och Hunter-stövlar, dock en spänning som gymnasieeleverna inte delade med de tidigare nämnda 11-åringarna. Och jag ska säga er, när du för fjortonde gången på en månad står i kö till mjölkautomaten tillsammans med ca 400 förskolebarn och det känns som att du försöker ta dig förbi en flock med överexalterade, långsamma får som är höga på ecstasy, då är du rätt taggad på att sterilisera dig. Tretton gånger hade jag tålmodigt väntat på min tur, men denna gång saknade jag samma tålamod. Tyst för mig själv muttrade jag: “Jag gillar inte barn”. Precis då springer det förbi en liten pojke med oerhört tjocka glasögon, ni vet sånna som gör att ögonen ser ut som att de är fyra storlekar för stora. Han stannar till, och med sitt överfyllda mjölkglas i handen kollar han upp på mig och säger lugnt “Vi gillar inte dig heller.” Sen springer han vidare och fortsätter spilla ut mjölk över hela matsalen som om det vore hans livsuppdrag.

Här skulle jag kunna lägga in en fin slutsats som “Och det var då som jag insåg att jag ville bli lärare”. Men nej, jag vill bara berätta om hur jag blev totalt ägd av ett lekisbarn.