Veckomejl v. 50

Hej alla snölängtande medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om julpyssel med Pedal, Framtidsverkets enkät, vikariera i Lessebo, vikariera i Alvesta, kontorets öppettider och musikhjälpen och spalten.

Julpyssel med Pedal

På onsdag tänker Pedal se till att du kommer in i en riktig julstämning med det traditionella julpysslet! Kom och gör smällkarameller, drick glögg, gör den mest förtjusande marsipanfigur du kan tänka dig eller gör en djupdykning i pappersvikandets ädla konst och gör ett litet flätat hjärta att hänga i granen!

Facebookevenemanget hittar du här: https://www.facebook.com/events/327656810751505

 

Framtidsverkets enkät

Framtidsverket, en organisation vars syfte är att göra arbetsmarknaden mer synlig för studenter och nyligen examinerade, har kontaktat PEDAL för att sprida en enkät kring studenters inställning till att flytta eller stanna kvar i samband med examen. Var vänlig ta några minuter av er tid och fyll i denna: http://goo.gl/T8IFa5

 

Vikariera i Lessebo

Högstadieskolan Bikupan i Lessebo söker timvikarier i alla ämnen akut. Om du pluggar till lägre åldrar (F-6), så är det inget problem, att man har någon form av pedagogisk pågående utbildning är det viktiga! Skicka lite information om vem du är och vad du pluggar till, till deras expedition på Emeli.Carlsson@lessebo.se!

 

Vikariera i Alvesta

Grönkullaskolan söker lärarvikarier mot grundskolan 1-6, fritidshem och förskoleklass. Det finns även en lärartjänst ute på ams.se från och med januari. Ta chansen att ansöka med personligt brev och cv till rektor Helena Odelgård: helena.odelgard@alvesta.se. Eventuella frågor besvaras av Helena per mail eller ring expeditionen på 0472-153 59.

 

Kontorets öppettider och musikhjälpen

Idag är det dags för en av våra eminenta utbildningsansvariga att axla det enorma ansvaret vi har för öppettiderna av Pedals kontor! Håll henne sällskap och köp musikhjälpen-märken!

Märkena kommer att säljas fram tills på torsdag och imorgon kommer ni ha chansen att köpa märken på Sivans mellan 22.00 och 24.00! På torsdag kan ni köpa märken mellan 14.00 och 14.45, missa inte något av dessa tillfällen nu!

 

Spalten

En gång julpysslade jag. Det var roligt men det är omöjligt att klippa rakt om man varken kan hantera en vänstersax eller en högersax. På onsdag är det alltså min tanke att undvika saxar och hoppas på bak istället. Marsipan är ju roligt. Jätteroligt.

En gång grät jag när jag bakade. Det var första gången jag gjorde pepparkakor och sirapen stelande till klumpar som inte gick att kavla ut sedan. (När man bakar pepparkakor gör man det på riktigt!) Jag kavlade och kavlade och grät och grät och sedan gjorde jag en ny deg. Tror ni inte att sirapen stelande på samma sätt igen? Nä. Det gjorde den inte. Men det hade varit en rolig tvist i denna text. Den nya degen blev utmärkt och pepparkakorna blev underbara. Vill ni ha receptet? Det får ni inte. Men ni behöver ju inte välja ett recept som ber en att koka sirapen det första ni gör!