Veckomejl v. 5

Hellu alla medlemmar! 

Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Ut i arbetslivet, Generalansökan, Internationell föreläsning, Sök utskott och Mad Hatters spalt med veckans film!

1. Pedalens öppettider
Veckans kontorstisdag kommer hållas öppen kl 12-13 i vanlig ordning och denna veckan välkomnas ni av Glenn och Fiesta som bjuder på gott kaffe och gutt häng. 

2. Ut i arbetslivet
Att komma till Huseby är som att kliva tillbaka i tiden och landa i en annan värld. Här snurrar vattenhjulen i kvarnen, brukshandeln säljer gammaldags karamellstrutar, påfåglarna stoltserar i trädgården och husan fejar på slottet. Till den här underbara miljön söker vi säsongspersonal.

Som besöksvärd blir du vårt ansikte utåt. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från besöksnäring, turistinformation, museum, butik eller liknande. Vi söker också guider till våra dagliga visningar på Slottet, bruksbacken och i våra museum. Till vår vattenutställning söker vi pedagoger som kan hjälpa besökarna tillrätta bland interaktiva upplevelser och experiment . Sök gärna en kombination av flera tjänster. 

För de med tidigare erfarenheter inom respektive område söker vi även trädgårdsarbetare, kockar och serveringspersonal.

Du bör ha god servicekänsla, vara flexibel, självgående och beredd att ta itu med olika arbetsuppgifter. Du bör ha goda språkkunskaper i svenska och engelska, och gärna tyska. Arbete på Huseby Bruk innebär varierande schemalagda arbetstider främst under dagtid och inkluderar även helger. Vår högsäsong pågår juni-augusti, därefter har vi öppet under helger i september och en bit in i oktober. I november finns även chans att vara en del av Nordens största julmässa. Du behöver vara minst 18 år och gärna ha körkort och tillgång till bil eftersom det är svårt att ta sig kollektivt till Huseby.

Skicka din ansökan och ev. frågor till sanna@husebybruk.se senast den 10 februari.

3. Generalansökan
Nu söker vi en ny general som ska leda årets kickoffgrupp i planeringen för årets bästa vecka! Är du intresserad av att vara med i förberedelserna för årtiondets första kickoff och samtidigt skapa otroliga minnen för alla nya nollor som söker sig till campus? Tveka inte att skicka in din ansökan till pedal@pedalivaxjo.se senast fredagen den 7 februari kl. 23.59! Intervjuer med alla sökande kommer hållas 9 och 10 februari. 

Mer info finns här:
https://www.facebook.com/events/754320265061934/

4. Internationell föreläsning
Eva Elmstedt Frisk som arbetar som internationell sekreterare hos Lärarförbundet kommer hålla en föreläsning om lärarförbundets internationella arbete. Föreläsningen kommer innehålla:

– Agenda 2030 med fokus på mål 4 om utbildning för alla med kvalitet Solidaritet i praktiken.
– Lärarförbundets samarbete med lärarorganisationer i världen.
– Medlemsengagemang – hur kan du bidra? 

Datum: 10/2 -20
Tid: 18.00
Plats: Linnéuniversitetet, sal meddelas senare.

Anmälan sker senast den 3/2 -20 till lararforbundet@vaxjo.se med medlems- eller personnummer. Glöm inte anmäla specialkost eftersom det bjuds på fralla! 

Mer information hittar du på:
www.lararforbundet.se/internationellt

7. Sök utskott!
Det har blivit dags för de olika utskotten att tillsättas, och våra utskottsansvariga letar efter de glada gäng som kommer hjälpa PEDAL att förgylla året med massor av roliga aktiviteter under året.
POOL, FIOOL och STOOL väntar tålmodigt på ansökningar så tveka inte med att skicka in din senast 1/12 klockan 23.59!

Mer information finns här: https://www.facebook.com/events/797249354083682/

8. Mad Hatters spalt
Idag, den 27 januari, är det Förintelsens minnesdag och människor över hela världen samlas på olika sätt i en årlig manifestation. Denna dagen är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer, och infaller samma datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945 – vilket betyder att idag är det 75 år sedan.  

I samband med Förintelsens minnesdag arrangeras manifestationer, seminarier och pedagogiska projekt på många orter runt om i Sverige och skolor anordnar temadagar till minne av Förintelsen. Det är viktigt att sprida medvetenhet om vad som hände under andra världskriget för att hedra och minnas alla de som utsattes och samtidigt förhindra att något liknande någonsin händer igen. 

Detaljer om denna hemska händelse tänker jag inte dra här eftersom det finns så otroligt mycket information på internet idag, plus att de flesta vid detta laget är fullt medvetna. Dock är det alltid bra att friska upp minnet ibland, och personligen är den mest påtagliga formen av påminnelse att se något utspelas framför ögonen – just därför rekommenderar jag just “Pojken i Randig Pyjamas” denna veckan. Den filmen får en verkligen att tänka på hur det var och ger ett verkligt och mer påtagligt perspektiv på vad som verkligen hände. 

Ta hand om er och era nära och kära där ute, stå för det ni tycker är rätt och viktigt. Stå upp mot orättvisa och tvinga aldrig dig själv till något som nnerst inne känns fel! 

Veckans film:
Pojken i Randig Pyjamas (2008)

Stay calm, we’re all mad here!