Veckomejl v. 4

Hellu alla medlemmar!

Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Välkomstmmässa, Generalansökan, Inernationell föreläsning, Jobba med PEDAL, Puls & Träning studentrabatt, Sök utskott och Mad Hatters spalt med veckans film!

1. Pedalens öppettider
Klockan 12-13 står dörren öppen för kontorstisdag och då kommer Häggkvist tillsammans med Hattifnatten att välkomna er med gott kaffe och trevligt sällskap!

2. Välkomstmässa
23 januari är det dags för vårterminens välkomstmässa. Detta innebär att det mellan klockan 10-14 kommer stå diverse företag, studentföreningar och nationer i K- och H-huset som delar ut information, anordnar tävlingar och lekar samt säljer medlemskap och märken m.m. Självfallet kommer PEDAL stå med ett bord till förfogande med ett roligt quiz, massor med märken och lite annat! Vi ses där!

3. Generalansökan
Nu söker vi en ny general som ska leda årets kickoffgrupp i planeringen för årets bästa vecka! Är du intresserad av att vara med i förberedelserna för årtiondets första kickoff och samtidigt skapa otroliga minnen för alla nya nollor som söker sig till campus? Tveka inte att skicka in din ansökan till pedal@pedalivaxjo.se senast fredagen den 7 februari kl. 23.59! Intervjuer med alla sökande kommer hållas 9 och 10 februari.
Mer info finns här:
https://www.facebook.com/events/754320265061934/

4. Internationell föreläsning
Eva Elmstedt Frisk som arbetar som internationell sekreterare hos Lärarförbundet kommer hålla en föreläsning om lärarförbundets internationella arbete. Föreläsningen kommer innehålla:
– Agenda 2030 med fokus på mål 4 om utbildning för alla med kvalitet Solidaritet i praktiken.
– Lärarförbundets samarbete med lärarorganisationer i världen.
– Medlemsengagemang – hur kan du bidra?

Datum: 10/2 -20
Tid: 18.00
Plats: Linnéuniversitetet, sal meddelas senare.

Anmälan sker senast den 3/2 -20 till lararforbundet@vaxjo.se med medlems- eller personnummer. Glöm inte anmäla specialkost eftersom det bjuds på fralla!

Mer information hittar du på:
www.lararforbundet.se/internationellt

5. Jobba med PEDAL
Det har äntligen blivit dags för den första jobbveckan för året! Detta innebär även första jobbeckan med styrelsen 2020, något man inte får missa! Torsdag den 23 januari och fredag den 24 januari öppnar PEDAL sina boxar för jobbhästarna till stallet, så anmäl er nu och tagga för två fantastiska jobbkvällar! Det krävs ingen förkunskap för att jobba med oss, utan alla får en genomgång tillsammans med Stallets ansvariga. Som tack för att ni jobbar med oss får ni ett jobbmärke (om det är första gången ni jobbar) samt ett jobbkort/kväll. Dessa jobbkort används för att antingen gå före i kön eller ha gratis inträde, och vem vill inte det? Det bästa är dock hur fantastiskt roligt det är att jobba!
Vill ni jobba med oss? Kontakta jobbansvarig Louise Månsson på antingen jobbansvarig@pedalivaxjo.se eller via facebook.
Mer info hittar du här:
https://www.facebook.com/events/2452910818295064/

6. Puls & Träning studentrabatt
Visste du att Pedals medlemmar har 15% rabatt på Puls & Träning? Just det, du läste rätt! Vid uppvisande av giltigt medlemskap i PEDAL får du 15% rabatt när du tränar på Puls & Träning. Det kan man kalla prisvärd träning!

7. Sök utskott!
Det har blivit dags för de olika utskotten att tillsättas, och våra utskottsansvariga letar efter de glada gäng som kommer hjälpa PEDAL att förgylla året med massor av roliga aktiviteter under året.
POOL, FIOOL och STOOL väntar tålmodigt på ansökningar så tveka inte med att skicka in din senast 1/2 klockan 23.59!
Mer information finns här:
https://www.facebook.com/events/797249354083682/

8. Mad Hatters spalt
Efter en tid med tentor och examinationer kan nog de flesta vara överens om att känslan som infunnit sig under helgen har varit en form av lättnad. Och i samband med den nya terminen kommer ju såklart det efterlängtade CSN som kommer och förgyller vardagen lite extra, särskilt med tanke på att det är en något högre summa än vanligt. Detta brukar ju få en att vilja lyxa till det lite extra i vardagen, men som fattig student får man ju alltid tänka sig för lite extra.
Så här kommer en lista på onödigt dyra saker som bara äckligt rika människor skulle få för sig att köpa:
– Tepåse $14,000 täckt i 280 små diamanter
– Legobit $14,450 gjord av 14 karat guld
– Kontaktlinser $15,000 med 18 små diamanter
– Cricketboll $68,500 med 5,728 diamanter
– LCD TV $130,000 täckt i vitt guld med 20 karats gulddiamanter
– Penna $595,000 täckt av 150 karats rubiner och 15 karats diamanter
– Schack-set $600,000 med 320 karats svarta och vita diamanter
– Toalettpapper $1,38 miljoner gjort av 22 karats guldflingor
– Säng $1,6 miljoner som svävar magnetiskt
– Hundhalsband $3,2 miljoner gjort av 18 karats guld, även platina och krokodilläder finns på detta.

Här är länken om ni vill ta en närmare titt på dessa onödigt dyra grejerna:
https://www.elitereaders.com/10-most-expensive-yet-complet…/

Veckans film:
Wolf of Wall Street (2013)

Stay calm, we’re all mad here!