Veckomejl v. 3

Hellu alla medlemmar!

Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Matematikbiennalen, Slottstallarnas pumpöppning, Jobba med PEDAL, Ny sekreterare, Sök utskott, Konsert och Mad Hatters spalt med veckans film!

1. Pedalens öppettider
Denna kontorstisdag håller Mad Hatter (Bea) och Jägarn (Tuva) dörren öppen mellan 12-13 för gutt chill och kaffe, så tveka inte att komma förbi en sväng och tjöta med oss!

2. Matematikbiennalen
16-17 januari 2020 är det dags för matematikbiennalen 2020. Vi i PEDAL har fått i uppdrag att vara sessionsvärdar på de föreläsningar som ges. Och där behöver vi dig! Som sessionsvärd ska du presentera föreläsaren, se till att IT fungerar (och kontakta IT-support om det inte gör det), samt tacka av föreläsaren. All info som ska sägas får du i förväg. Detta ger dig, som lärarstudent bland annat pedagogisk träning i att stå framför en grupp människor och prata, ta del av skolinriktade föredrag utan kostnad och en merit som platsar väl på ditt CV. Du får också gratis lunch den eller de dagar du väljer att vara med samt en avtackningsmiddag några veckor senare. Detta uppdrag ger också PEDAL tillskott i kassan, vilka i sin tur går ut till er medlemmar och innebär att ni kan få större och bättre evenemang. Vi uppskattar all hjälp vi kan få och du kan bidra antingen en halvdag, två halvdagar, en heldag eller två heldagar. Skicka ett mejl till pedal@pedalivaxjo.se med ditt namn, ev. specialkost, och vilken dag/dagar du kan medverka. Vi vill ha ditt mejl senast den 10/12. Vi uppskattar alla sorters medverkan!! Även studenter som inte läser till lärare är välkomna att anmäla sig.
Mer viktig info hittar ni här: https://www.facebook.com/events/1284262381762022/

3. Slottsstallarnas pumpöppning
Fredagen den 17 januari är det äntligen dags för pumpöppning 2020, så tagga loss inför en hejdundrande kväll!
Mer info:
https://www.facebook.com/events/2452910818295064/

4. Jobba med PEDAL
Det har äntligen blivit dags för den första jobbveckan för året! Detta innebär även första jobbeckan med styrelsen 2020, något man inte får missa! Torsdag den 23 januari och fredag den 24 januari öppnar PEDAL sina boxar för jobbhästarna till stallet, så anmäl er nu och tagga för två fantastiska jobbkvällar! Det krävs ingen förkunskap för att jobba med oss, utan alla får en genomgång tillsammans med Stallets ansvariga. Som tack för att ni jobbar med oss får ni ett jobbmärke (om det är första gången ni jobbar) samt ett jobbkort/kväll. Dessa jobbkort används för att antingen gå före i kön eller ha gratis inträde, och vem vill inte det? Det bästa är dock hur fantastiskt roligt det är att jobba!
Vill ni jobba med oss? Kontakta jobbansvarig Louise Månsson på antingen jobbansvarig@pedalivaxjo.se eller via facebook.
Mer info hittar du här:
https://www.facebook.com/events/2452910818295064/

5. Ny sekreterare
Äntligen är vi en full styrelse! Välkommen till styrelsen 2020 Alexander Jerneskog!

6. Sök utskott!
Det har blivit dags för de olika utskotten att tillsättas, och våra utskottsansvariga letar efter de glada gäng som kommer hjälpa PEDAL att förgylla året med massor av roliga aktiviteter under året.
POOL, FIOOL och STOOL väntar tålmodigt på ansökningar så tveka inte med att skicka in din senast 1/12 klockan 23.59!
Mer information finns här:
https://www.facebook.com/events/797249354083682/

7. Konsert i F-huset
Fredagen den 17 januari kl. 19.00 har musiklärartreorna examinationskonsert med tema “Filmmusik”, och det utlovas en rejäl blandning! Kom dit och glutta vetja!

8. Mad Hatters spalt
Så har styrelsens medlemmar äntligen fått sina smeknamn, och de som känner mig blir garanterat inte förvånade över det jag fick! Och med det sagt fortsätter spalten med något vi alla kämpar med nu sista veckan – examinationer…

Tentor, inlämningsuppgifter, examinationer av olika slag… alla har vi någonting att kämpa med under denna sista vecka, och det känns ofta som mer motgångar än medgångar under processens gång. Men frukta inte! Innerst inne vet vi ju att vi kommer klara det, oavsett hur tung vägen kan kännas ibland.

Att vara student är en lustig kombination av att jobba sig sönder och samman för att få in uppgifter i tid och lyckas trycka in så mycket information som möjligt i huvudet och att festa som om det inte finns någon morgondag. Men erkänn, ni älskar det! Det finns ju inget bättre än att släppa loss en kväll på en av studentpubarna eller ha den där efterlängtade filmkvällen efter att ha skrivit tentan, eller blivit godkänd på skrivuppgiften som tagit längre tid att göra än den borde! Vad som än kan tänkas vara belöningen för att bli klar med något är det ju garanterat en sporre för att bli klar.

Nu kanske det verkade som att jag skulle komma med värsta listan på tips om hur man håller uppe motivationen och får saker gjorda, men sådana grejer finns tyvärr inte i min vokabulär. Det finns ju massor med sidor om sådant på ställen där folk vet hur man gör sådant, här relateras det bara och peppas upp rejält!

Så kom igen nu! Det kommer gå prima, och det kommer kännas så bra efteråt! You’ve got this!

Veckans film:
Alice i Underlandet (2010)

Stay calm, we’re all mad here!