Veckomejl v. 5

Hej alla måndagsälskande medlemmar!

Veckans mejl innehåller information om Kontorets öppettider, Ut i arbetslivet, Generalansökan, Jobba med PEDAL, After-Ski, Välkomstmässa och till sist Power Kings spalt.

  1. Kontorets öppettider

Som vanligt slår vi upp dörrarna till vårt mysiga kontor på tisdag kl 12-13. På plats finns Moa och Rasmus. Kom förbi och ta en kopp kaffe, köp ett märke eller bara häng! Kontoret hittar du mittemot receptionen i H-huset.

 

  1. Ut i arbetslivet

Linnerydskolan i Tingsryd söker nu en lärare till årskurs 1 bestående av 10 barn. De behöver en lärare snarast! Intresserad? Hör då av dig till Amela Osmanbasic på 0728-892032.

 

Växjö kommun söker engagerade och trygga personer till uppdrag som kontaktperson inom avdelning Barn och familj. Som kontaktperson träffar man ett barn eller en ungdom ca en gång i veckan och gör olika aktiviteter ihop, såsom läxläsning och stöd i vardagen. Är du intresserad kan du höra av dig till Madeleine Ollila Söderholm, socialsekreterare på Växjö kommun på telefonnummer 0470-43752.

  1.  Det är dags – en general ska utses! Är det dig vi söker?

Den roligaste tiden på året har satt igång, en general till årets kick-off ska utses! Är du peppad på att göra årets kick-off till den bästa någonsin? Ta då chansen genom att rodda ihop en ansökan, skicka in den till oss och håll tummarna!

All nödvändig info hittar du i evenemanget: https://www.facebook.com/events/140218416775134/

Yes! Nu är vi äntligen igång!

 

  1.   Det är dags för PEDAL att inta Slottsstallarna!

Denna vecka är det dags för Pedals första jobbvecka för terminen. Ta chansen att lära känna nytt folk, blanda drinkar till gästerna på andra sidan baren och ha sjukt kul! Mer info finns i evenemanget: https://www.facebook.com/events/1611415065608382/

Tips; kolla in gruppen Pedals stalljobbare på facebook! Där informeras man i god tid om jobbveckor, om andra föreningar behöver hjälp med jobbare o.s.v.

 

  1. Kom till kontoret den 8/2!

Varför då? Jo, då släpper vi biljetterna till årets After-Ski med PEDAL! Själva After-Skin äger rum den 17/2 och det är något man inte vill missa! Så säkra din plats genom att komma till kontoret kl 18 torsdagen den 8/2. Mer info så som pris, klädsel osv kommer inom kort att dyka upp i ett evenemang på Pedals facebook, håll utkik där!

 

  1. Välkomstmässan är snart här!

På onsdag den 31/1 äger vårterminens välkomstmässa rum. Mellan kl 10-14 står olika företag, studentföreningar och nationer i H och K-huset och delar ut gratissaker, annordnar tävlingar samt säljer medlemskap, märken osv. PEDAL kommer att hålla till inne på vårt mysiga kontor som du hittar mittemot receptionen i H-huset. Kom förbi och delta i tävlingar där du kan vinna bland annat biljetter till årets After-Ski, köp ett märke eller bara kom förbi och säg hej!

Vi ses där!

 

  1. Power Kings spalt

I torsdags kväll runt kl 21.30 befann jag mig på Stallarna för att, som det så fint heter, ta en drink eller två. Plötsligt ringer min telefon och på skärmen står det “Isak Juhlander”, jag stelnar till och tänker typ “Shit, vad har jag nu råkat posta på Pedals instagramkonto?”. Ni kan jämföra det med känslan när chefen ringer sådär asoväntat. I alla fall så fick jag ju svara men till ingens förvåning så hördes ju inte ett skit genom luren så jag smet in på toaletten och Isak frågar då vad jag ska göra dagen efter och frågar om vi ska tatuera oss under fredagen? Om någon mot förmodan missat det så lovade vi under musikhjälpen att vi, om vi får in 3000 kr under vår sändningstimme, tatuerar in Pedals logga. 3000 kr fick vi in och en tatuering stod på schemat. Det roliga i kråksången är ju att vi skulle tatuerat oss dagen innan After-Ski:n och att det låg ganska långt fram i tiden. Men nu skulle jag helt plötsligt göra det inom mindre än 24 timmar? Jag fick ju såklart säga ja med tanke på det billiga prisförslaget vi fått, för let’s get real, vi är ändå studenter och har inte direkt råd att lägga 2500 kr på en tatuering i form av en logga.

Den natten hade jag hyfsat svårt att sova för det var inte vilken tatuering som helst som skulle präntas in på min kropp, det var min allra första. Natt blev morgon och det var då dagen med stort D. Tatueringsdags. Jag och min kära pojkvän som följt med enkom för att se mig lida mötte upp Isak och helt ärligt så tror jag att Mr. Ordförande var mer nervös än mig eftersom hans ångest på riktigt gick att ta på. Efter en omgång av sten, sax, påse stod det klart att det var jag som skulle börja, great, nervositeten sjönk direkt, eller inte.

Efter lite velande om var någonstans på min kropp vår eminenta logga skulle placeras var det dags, jag satte mig på stolen och hör bakom mig hur tatueraren startar maskinen och jag stelnar till samtidigt som jag kramar min pojkväns hand det hårdaste jag kan och koncentrerar mig på att inte röra mig ur fläcken. Från ingenstans har det gått en liten stund och tatueraren säger “Klar! Gå och kolla i speglen”. Aldrig har tiden gått så snabbt men ändå så långsamt på en och samma gång. Jag vet inte hur jag kommer känna angående min kära PEDAL-tatuering om 5 år men jag vet att det var för en god sak och jag vet definitivt att jag kommer vilja tatuera mig igen, för jävlar vilken adrenalinkick det var!