Veckomejl V. 4

Hej alla coola medlemmar!

Veckans mejl innehåller information om Kontorets öppettider, Ut i arbetslivet, Pluggkväll med PEDAL, Utskotten, Generalansökan, Jobba med PEDAL och årets första gästspalt.

  1. Kontorets öppettider

Som vanligt slår vi upp dörrarna till vårt käcka kontor på tisdag kl 12-13. På plats finns Linnea och Caroline. Kom förbi och ta en kaffe, köp ett märke eller bara häng! Kontoret hittar du mittemot receptionen i H-huset.

 

  1. Ut i arbetslivet

Linnerydskolan i Tingsryd söker nu en lärare till årskurs 1 bestående av 10 barn. De behöver en lärare snarast! Intresserad? Hör då av dig till Amela Osmanbasic på 0728-892032.

Växjö kommun söker engagerade och trygga personer till uppdrag som kontaktperson inom avdelning Barn och familj. Som kontaktperson träffar man ett barn eller en ungdom ca en gång i veckan och gör olika aktiviteter ihop, såsom läxläsning och stöd i vardagen. Är du intresserad kan du höra av dig till Madeleine Ollila Söderholm, socialsekreterare på Växjö kommun på telefonnummer 0470-43752.

  1.  Kom och plugga med oss!

Ikväll anordnar STOOL årets och terminens första pluggkväll. Känner du att du vill ta en paus från plugget på UB? Vill du diskutera ditt skolarbete med andra? Eller vill du kanske bara köra ett kvällsryck? Oavsett anledning är du välkommen att komma och plugga med oss!

Kvällen börjar i sedvanlig ordning med utbildningsquiz. Denna gång kommer Lärarförbundet att sponsra med ett alldeles speciellt pris. Missa inte det!

På plats kommer det att serveras kaffe och te.

Kolla in eventet för mer info! https://www.facebook.com/events/316325665548409/

 

  1. Utskotten är klara! Vilket år vi har framför oss!

Så var äntligen utskotten klara och presenterade! De som kom med och kommer göra 2018 till det bästa året på länge är:

 

POOL:

Alexander Jerneskog, Mona Strandberg, Agnes Kilman, Ida-Johanna Oddmo, Sofia Weimer, Sara Jonsson, Victoria Axelsson, Sonja Lindvall och Angelica Larsson

STOOL:

Joel Hallenborg, Emelie Hillgren och Paul Lund

FIOOL:

Erika Hallgren, Ellen Blixt och Julia Kähne

 

  1. Det är dags – en general ska utses! Är det dig vi söker?

Den roligaste tiden på året har satt igång, en general till årets kick-off ska utses! Är du peppad på att göra årets kick-off till den bästa någonsin? Ta då chansen genom att rodda ihop en ansökan, skicka in den till oss och håll tummarna!

All nödvändig info hittar du i evenemanget: https://www.facebook.com/events/140218416775134/

Yes! Nu är vi äntligen igång!

 

  1. Det är dags för PEDAL att inta Slottsstallarna!

Vecka 5 är det dags för Pedals första jobbvecka för terminen. Ta chansen att lära känna nytt folk, blanda drinkar till gästerna på andra sidan baren och ha sjukt kul! Mer info finns i evenemanget: https://www.facebook.com/events/1611415065608382/

Tips; kolla in gruppen Pedals stalljobbare på facebook! Där informeras man i god tid om jobbveckor, om andra föreningar behöver hjälp med jobbare o.s.v.

 

  1. Louise Gunnarssons spalt

Denna veckans spalt är en gästspalt skriven av pedalaren Louise Gunnarsson som vill berätta om varför hon vill bli just lärare. Enjoy!

 

”Varför ska du bli lärare?” ”Måste du ge dig in där, det är ju så dåligt betalt!”. Sedan jag beslutade mig för att bli lärare, det vill säga våren 2016 när jag sökte in till ämneslärarprogrammet med ingångsämne spanska har jag otaliga gånger fått dessa frågor ställda till mig. Ja, ibland kan man undra varför just JAG ska bli lärare. Ända sen jag var liten har jag känt ett kall till lärarkåren, att undervisa var min grej och att få lära andra var så roligt. Jag kan inte säga att jag minns, men har på senare år fått höra hur jag lekte skola med min lillasyster, tryckte ner henne i en stol och höll lektioner. Fram till årskurs nio var jag övertygad om att mellanstadielärare var det jag skulle jobba med. Efter två veckors praktik på mellanstadiet insåg jag att det definitivt inte var något för mig. Kallet till läraryrket svalnade dock inte utan när jag väl gick på gymnasiet insåg jag att spanskan, som jag brann för så mycket, var givet det jag skulle undervisa i. Sagt och gjort, så blev det. I juli fick jag mitt antagningsbesked och månaden efter flyttade jag.

Som tidigare nämnt har jag ständigt blivit kritiserad över valet att bli lärare, inte det att folk har ifrågasatt min kompetens, utan snarare valet att ge sig in skolans värld. Jag tror ingen av oss som pluggar till lärare har missat hur dagens klimat i lärarkåren är. Till viss del är jag beredd att hålla med mina kritiker, det kanske inte är ett jättebra klimat att gå in i. Men jag väljer att referera till min pappas bästa vän som sa en mycket klok sak en gång. ”Louise, du väljer inte att bli lärare som en ekonom väljer att bli ekonom. Läraryrket är så mycket mer utav ett kall”.

Personligen tror jag att många är beredda att hålla med mig, att läsa till lärare är inte ett val, det är ett kall. Det kan låta löjligt i vissas öron, men kan även vara anknytningsbart för vissa. För mig handlade det inte om att jag inte kom in på något annat, för det hade jag, men hjärtat vet vad det vill och så tenderar det att bli. I dagsläget är jag stolt över att presentera mig som lärarstudent, för vilken framtid vi har och vilken möjlighet vi kommer få att få undervisa och jobba med de åldrarna vi brinner för. Framförallt få uppfylla vårt kall i livet, det kommer ta ett tag, men i slutändan är det värt det, tro mig.

 

Vill du skriva en gästspalt? Hör av dig till mig (Louise Månsson) på facebook eller mejla mig på pedal@pedalivaxjo.se så löser vi det!

 

Taco hej! // Power King