Veckomejl v. 49

Hej alla askungsliknande medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om jobba på Slottstallarna, Pedals årsmöte, finsittning på Teleborgs slott, Musikhjälpen 2015, ut i arbetslivet, kontorets öppettider och Samsons sista spalt.

Jobba på Slottstallarna

Har du inget planerat på torsdag eller fredag och känner för att hänga med ett gäng pedalare? Då är du hjärtligt välkommen att jobba med oss! Du behövs!

Jobba torsdag 3/12 17-02:30 och/eller fredag 4/12 20-03:30.

För din fantastiska insats får du ett halv jobbkort, fri tillgång till alkoholfri dryck, snacks, frukt och nachos under hela kvällen, gött sällskap och sist men inte minst massvis med kärlek. Hör av dig till stallmastare@pedalivaxjo.se med det/de datum du vill jobba, namn, personnummer, mailadress, telefonnummer och eventuella önskemål om vilken station du vill jobba på!

 

Pedals årsmöte

Tack till alla er som kom och gjorde er röst hörd på Pedals årsmöte i fredags! Många beslut fattades och det roligaste var att välja ny styrelse!

Pedals styrelse för verksamhetsåret 15/16 ser ut som följer:

Ordförande – Frida Larsson
Vice ordförande – Eric Arvidsson
Kassör – Simon Ottosson
Sekreterare – Elin Johansson
Utbildningsansvarig – Simon Peltola
Utbildningsansvarig – Elis Blixt
Socialt ansvarig – Oskar Liljenrud
Socialt ansvarig – Jerry Arvidsson
Webb/Info – Malin Brenning
Jobbansvarig – Emelie Hillgren

 

Finsittning på Teleborgs slott

På lördag är det dags för finsittning! Rota fram din studentkostym eller din finaste klänning och förbered dig på en kväll fylld av kärlek! Slottet slår upp sina portar klockan 18.00 och är du osäker över någonting är det bara att ta en titt på facebookevenemanget som du hittar här: www.facebook.com/events/123575184672085/

 

Musikhjälpen 2015 i K-huset

Årets musikhjälpenevent är i full gång! Även denna torsdag mellan 11.00 och 14.00 sitter vi i K-huset och säljer märken för glatta livet! Skaffa dig ett märke! Tillsammans kan vi hjälpa världen! www.facebook.com/events/1666507960287464/

 

Ut i arbetslivet!

Du glömmer väl inte bort att spana in vår vikariesida ibland? Just nu ligger bland annat förfrågningar om svensklärarstudenter för flyktingar från Syrien! www.pedalivaxjo.se/ut-i-arbetslivet/

 

Kontorets öppettider

Imorgon har kontoret öppet precis som vanligt mellan 12.00 och 13.00! Kom förbi och köp musikhjälpenmärken, inspektera skägg, lär dig skånska eller snacka bara en massa skit!

 

Samsons sista spalt

Kan man tänka sig, Samsons sista spalt! Rent tekniskt sett är det Smaugs sista också men han tillhör dock en annan tidsålder. Varje vecka har jag snällt knåpat ihop något läsligt, ibland har det varit bra, ibland har det varit dåligt, ibland har det inte stått någonting och ibland har det stått alldeles för mycket.

Det första som någonsin liknat en spalt i veckomejlet var kring Alla hjärtans dag vecka 7 2014 då jag fick för mig att jag skulle uppmärksamma detta på något vis. (Kuriosa: Samson hatar Alla hjärtans dag på grund av att han är känslokall och fylld av hat.) Rubriken löd Alla hjärtans dag och texten som följde löd:

Alla hjärtans dag är en högtid
som borde fyllas med frid.
Men av rosor och blad
tror vi ingen blir glad,
nej vi tar hellre choklad!

Jag minns inte om någon uppskattade den nämnvärt för det dröjde inte förrän vecka 16 som spalten gjorde sitt intåg igen. Då under namnet Smaug filosoferar (innan jag hette Samson hette jag Smaug) och det jag gnällde över var att ingen ville lyssna på opera på grund av alla skrik, men utan tvekan kunde lyssna på hårdrock. På den vägen är det, spalten har hetat allt från Smaugs kåseri till Smaugs spalt och när Smaug blev Samson har den vad jag kommer ihåg alltid hetat spalt. (Man kan ju inte ha koll på allt.) Men nu är det dags att föra tangentbordet och lamineringsmaskinen vidare, administratörroller och styrelseplanschskapare ska bytas och någon ska få stopp på denna alldeles för långa spalt. Men jag måste få avsluta med min favoritspalt, den är inte särskilt bra och den är inte särskilt rolig, men jag hade fruktanvärt roligt när jag skrev den!

 

Lillpojken och Gimli gick på Ayia Napas strand

de hade mycket trevligt och höll varann i hand.

Pojken ville leka och tog sin hink och spade

med ens hade han skulpterat en Eric Saade.

Främpa kom gående och sa:

”det där är väl inget att ha?”

Han började att bygga med mycket kraft och möög

ett hus som han tyckte mycket gott och väl dög.

Byggtävlingen var vunnen och Främpa fick pris:

ett litteraturpris av Ranelid som han ställde på sin spis.

En ingenjör dök upp och såg husets konstruktion

hon började genast klaga och höll en bygglektion.

Efter den var alla glada och Stallmästaren bjöd på ål

men då kom Smaug och tyckte de alla skulle bli ett bål.

 

Kul att du läste hela spalten!

Känn ingen press nästa vecka, Brenning, det här klarar du galant!