Ut i arbetslivet!

Här får olika arbetsgivare chansen att nå ut till oss blivande lärare genom annonser! Sidan uppdateras med jämna mellanrum, glöm inte att ta dig en titt!

Växjö kulturskola och Centrumskolan söker personal till sin verksamhet StudioSommar under v. 26 och 27. Kurserna riktar sig till elever i årskurs 1-6. Under dessa veckor arbetar man som kursledare och kursen formas utifrån din kompetens. Kurserna hålls på Centrumskolan och är en möjlighet för barn från Arabyområdet att dela kunskaper och skapa nya kontakter med barn från andra delar av kommunen. Är du intresserad och vill veta mer kan du kontakta Hans Perment eller Lisa Lundberg på hans.perment@vaxjo.se och lisa.lundberg@vaxjo.se


Den 6/4 håller Lärarförbundet kursen ”Ny lärare – inför första jobbet” för studerande medlemmar här på LNU. Kursen behandlar sådant som kan vara bra att tänka på inför sin första anställning. Kursen tar plats i sal H1411 klockan 15:30-18:00. Det bjuds även på fika.

Anmälan skickas till lararforbundet@vaxjo.se och ska innehålla namn, medlemsnummer/personnummer, eventuell specialkost och datumet för kursen (detta då kursen kommer ges vid ännu ett tillfälle längre fram i vår, den 18/5). Anmälan ska vara lärarförbundet tillhanda senast en vecka innan kursen. Är du intresserad av att gå men är inte medlem? Kolla in lärarförbundets hemsida och bli medlem via den. Där finner du även mer information om kursen.


Växjö Rödakorskrets rekryterar nu volontärer som är intresserade att hjälpa till med läxhjälp. Det gäller måndagar och onsdagar från 17:00 till 19:00 varje vecka fram till juni. Varje person får anmäla sig de dagar som passar bäst. För att vara volontär måste man vara 18 år eller äldre. De har begränsat antal deltagare för att minska smittspridningen av covid 19. Se deras hemsida för mer information: http://kommun.redcross.se/vaxjo


Thorén Framtid i Älmhult söker lärarkandidater, i slutet av sin ämneslärarutbildning, som är intresserade av att hålla i lovskola i Älmhult under perioden 13/6-23/6. Det är för elever i årskurs åtta och nio och eleverna kommer att ha individuella kompletteringar; läraren ska finnas där som lite extra hjälp. Det innebär totalt 9 dagar med en sammanlagd lektionstid om 50 h. Hör av er vid frågor och/ eller meddela ert intresse till pedal@pedal.vaxjo


Röda Korset letar nu frivilliga till läxhjälpen som de bedriver i Araby. För mer information, se nedanstående länk https://www.rkuf.se/engagera-dig/lediga-uppdrag/bli-laxhjalpare-i-vaxjo/


Ännu ett hett tips för dig som är på jakt efter arbetslivserfarenhet eller vill fylla på studentkontot med några slantar: Växjö kommun letar timvikarier till skola och förskola. För mer information, klicka in på följande länk: https://www.vaxjo.se/extrajobb


Är du på jakt efter arbetslivserfarenhet? Eller börjar studentkontot sina? Vi har ett litet tips som kanske kan vara till din fördel! Nybro Montessori letar nämligen vikarier för fritidshem, f-3 och 4-6. Ni kan skicka in er ansökan till beta@nybromontessori.se.


Växjö Volley letar efter studenter som ska bli lärare inom gymnastik och som vill ha ungdomsgrupper att öva på. De har blivit stora inom sin ungdomsverksamhet, i jämförelse med tidigare storlek, och känner ett behov av att ha duktiga ledare som kan inspirera de minsta.

De har idag ledare som är gamla volleybollspelare, så kunskapen finns, men er erfarenhet om sammanhållning, ledarskap, engagemang hade varit fantastiskt.

Träningar är på Teleborgshallen måndagar 18-19,30 och torsdagar 18.30-20.00

Idagsläget inga tävlingar, men det finns intresse att köra träningstävlingar med våra grannlag.

Vid intresse kontakta Olivia Thim, ordförande i Växjö Volley på:
070-3839940
olivia.thim@vaxjo.se


Över en halv miljon människor behöver rekryteras till offentlig sektor fram till år 2026. Ett sätt att underlätta för arbetsgivare och studenter att få kontakt är Framtidsmässan! Den 20 okt kl. 10-15 arrangeras Framtidsmässan Digital. Här får du möta arbetsgivare från offentlig sektor, ta del av kunskapsgivande föreläsningar och lära dig mer om hur du kan bli en del av något större och göra skillnad för Sveriges välfärd!

2. Registrera ditt konto
3. Besök mässan den 20 okt när det passar dig mellan kl. 10-15
 
De här arbetsgivarna träffar du på Framtidsmässan (fylls på):
Actea consulting • Akademikerförbundet SSR • Arbetsgivarverket • Akavia • Fackförbundet ST • GLOW •  Gällivare kommun • Jokkmokk kommun •  Luleå kommun •  Malmö stad • offentligsektor.nu • Piteå kommun • Polismyndigheten •  Skatteverket •  Vision •  Älvsbyn

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens föreläsningar (fylls på):
Det här är offentlig sektor! • Så får du drömjobbet! • Retoriska råd till dig som snart ska ut i arbetslivet! • Inspirationsföreläsninge med Lärarpodden • Agenda 2030 i praktiken – Malmö stads arbete med att bromsa klimatförändringar och skapa en hållbar stad! 

 

På grund av det pågående viruset är det många som är beroende av vikarier, och Ljungby kommun är en av dessa. De sträcker nu ut en hand och ber oss lärarstudenter om hjälp. Detta skriver Ljungby kommun om detta på sin hemsida:

I dagsläget vet vi inte i vilken utsträckning corona/covid-19 kommer påverka våra verksamheter, och vi vet inte exakt när och hur vi kommer behöva din hjälp. Om du blir aktuell för ett uppdrag hör vi av oss till dig med mer information.

Vi kan behöva dig inom flera områden, exempelvis;
– Administration (reception, fakturahantering, posthantering, IT, HR med mera)
– Lokalvård
– Måltidsverksamhet (tillagning, beställning, disk, servering etc)
– Förskola/skola
– Vaktmästeri
– Vård och omsorg
– Annat (fastighet, parkskötsel med mera)

Det handlar om tidsbegränsade anställningar med timlön. Tillträde efter överenskommelse.

Mer info hittar du här:
https://www.ljungby.se/sv/foretag-och-arbete/arbeta-hos-oss/tillfalliga-jobb/


Sfi-skolan Merit söker vikarier för både dags- och kvällsjobb!
Merit är en skola i Växjö centrum som  lär ut svenska som andraspråk och specialiserar sig i användningen av det svenska språket i arbete, utbildning och livet i övrigt. Vid intresse kontakta rektor Monika Dall på telefon: 0735 00 59 11. 

Mer info om Merit hittar du här:
https://www.meritutbildning.com/sfi/vaxjo/


SiS – Statens insitutionsstyrelse bjuder in till utställning!

”SiS på väg” kallas satsningen som verkligen gör skäl för namnet. Den gula utställningstrailern är myndighetens egen mobila mässa, och en viktig del av projektet Attraktiv arbetsgivare. Med sextio kvadratmeters utställningsyta kommer den med största säkerhet att väcka rejäl uppmärksamhet. Vilket ju är precis vad SiS behöver.

 Med temat “Det gäller livet” hjälper den oss att visa upp en intressant arbetsgivare för de grupper vi behöver rekrytera. Den blir dessutom ett sätt att stärka SiS varumärke. Inne i trailern finns plats för möten, information och filmer.

 SiS Trailer kommer att finnas på Stortorget i Växjö den 17 mars och på Linneuniversitetet i Växjö den 18 mars. Personal som representeras är Rektor, lärare, specialpedagog, behandlingsassistent och socionom, öppettider kommer att vara mellan 10.00 och 17.00. 

Mer info om SiS hittar du här:
https://www.stat-inst.se/


Växjö Fria Fordonsgymnasium är en fristående gymnasieskola som utbildar elever inom anläggning, transport och fordonsteknik. Vi vill ge våra elever en utbildning som både är rolig och ger de kunskaper som gör dem eftertraktade på arbetsmarknaden.
Under de år som vi funnits har elever från hela landet sökt sig till skolan i Växjö för att få utbilda sig på en plats i vår varierande och stimulerande bransch. Idag jobbar våra gamla elever runt om i landet som maskin- och lastbilsförare inom bygg-, transport- och industrisektorn, som egna entreprenörer eller studerar vidare på högskolor och universitet.

VFG ligger i Växjö, men har nationellt intag. Varje år kommer det sökande från hela landet, vilket bidrar till en härlig mix bland eleverna. Skolan kan naturligtvis hjälpa till med att hitta bostad åt elever som kommer utifrån.

 Vi söker dig som har en vilja att möta människors behov i lärande och vill vara med och göra skillnad. Du behöver vara lyhörd, flexibel, strukturerad och bra på att motivera till studier. I uppdraget ingår det att undervisa i engelska på gymnasiet.

 

Arbetslivserfarenhet:
Meriterande

Grundskolelärare 7-9   

Utbildning:
Meriterande
Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Pedagogik och lärarutbildning

 Tjänsten träder i kraft med start så fort som möjligt!

Vid intresse kontakta
Johannes Ankarbranth
Biträdande rektor
VFG Utbildning AB
johannes.ankarbranth@vfg.se


Dackebackens musikförskola är en privat förskola som drivs av Medborgarskolan. Vi har fyra avdelningar, Maracas och Bjällrorna som är 1-3 års avdelningar, samt Trumpeterna och Fiolerna som är 3-5 års avdelningar.
Vi är en estetisk förskola med mycket musik, rörelse och skapande i olika former, som hjälper barnen att utvecklas. Förskolan ligger centralt i Växjö på Vintervägen 2 och har därför tillgång till ett rikt kulturutbud på gångavstånd. 

Teatrar, bibliotek, skog, parker och flertalet lekplatser utgör en bas för spännande utflyktsmål. 

Vi söker nu vikarier som kan ställa upp att jobba med både kortare och längre varsel. Vi söker personer som antingen har relevant utbildning eller erfarenhet av att jobba med barn. Vi söker personer som är självständiga, lyhörda och flexibla.

Skicka in en ansökan med CV och personligt brev till michaela.ellestad@medborgarskolan.se


Den 20 februari klockan 16.30 i sal K1081 är det dags för terminens ”Ny lärare-första jobbet” som anordnas av Lärarförbundet. Där får du som sistaårsstudent reda på allt du kan behöva veta inför din första anställning. Du får även möjlighet att ställa frågor. Missa inte!

Innehåll
– Första jobbet – anställningsintervjun, lön och villkor
– Anställningsavtal och vad det ska innehålla
– Introduktionsperiod
– Arbetstid och arbetsmiljö

Målgrupp: Lärar- och förskollärarstudenter

Anmälan med namn och medlemsnummer/personnummer skickas till lararforbundet@vaxjo.se senast den 14 februari. Det bjuds på smörgås och kaffe/te så inkludera eventuell specialkost.

Välkomna hälsar Lärarförbundet Växjö


Nyexaminerad lärare i jakt på första jobbet? Är du nyanställd men osäker på hur allt fungerar? Var inte orolig! 

Lärarförbundet hjälper dig att få koll på det viktigaste vid första lärarjobbet för att underlätta så mycket som möjligt. Genom att följa de råd och steg som listas på sidan som är länkad nedan kommer du snabbt känna dig mycket säkrare som ny lärare!

Mer info hittar du här:
https://www.lararforbundet.se/artikelsidor/ny-larare-forsta-jobbet?fbclid=IwAR0uam_AR6M3uTxV8a01mml7oB0SgB9XxTuVZy9t7dcZ2CkmNFldIOOBmNs


Att komma till Huseby är som att kliva tillbaka i tiden och landa i en annan värld. Här snurrar vattenhjulen i kvarnen, brukshandeln säljer gammaldags karamellstrutar, påfåglarna stoltserar i trädgården och husan fejar på slottet. Till den här underbara miljön söker vi säsongspersonal.

Som besöksvärd blir du vårt ansikte utåt. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från besöksnäring, turistinformation, museum, butik eller liknande. Vi söker också guider till våra dagliga visningar på Slottet, bruksbacken och i våra museum. Till vår vattenutställning söker vi pedagoger som kan hjälpa besökarna tillrätta bland interaktiva upplevelser och experiment . Sök gärna en kombination av flera tjänster. 

För de med tidigare erfarenheter inom respektive område söker vi även trädgårdsarbetare, kockar och serveringspersonal.

Du bör ha god servicekänsla, vara flexibel, självgående och beredd att ta itu med olika arbetsuppgifter. Du bör ha goda språkkunskaper i svenska och engelska, och gärna tyska. Arbete på Huseby Bruk innebär varierande schemalagda arbetstider främst under dagtid och inkluderar även helger. Vår högsäsong pågår juni-augusti, därefter har vi öppet under helger i september och en bit in i oktober. I november finns även chans att vara en del av Nordens största julmässa. Du behöver vara minst 18 år och gärna ha körkort och tillgång till bil eftersom det är svårt att ta sig kollektivt till Huseby.

Skicka din ansökan och ev. frågor till sanna@husebybruk.se senast den 10 februari.


Rädda barnen startar tillsammans med Röda Korset i Växjö upp en lekverksamhet och de söker nu någon som kan leda. Rädda barnen står för utbildning och tips på vägen. Verksamheten kommer ske måndagar och onsdagar i Röda Korsets lokaler på Arabygatan. För mer info maila: mikael.daag@rb.se


Biblioteket i Nybro söker en svensk- och arabisktalande person som är intresserad av att hålla i sagostunder för barn. Detta gäller några få tillfällen per termin och man får ersättning för jobbet. Är du intresserad? Kontakta då Tina Lindahl på Tina.Lindahl@nybro.se.


Dackebackens musikförskola söker vikarier. Vi är en privat förskola som ägs av medborgarskolan. Förskolan är belägen på väster i Växjö. Förskolan har en estetisk inriktning där vi jobbar aktivt med samtliga estetiska lärprocesser. Förskolan består av 4 avdelningar med totalt 55 barn.
Hoppas att vi låter intressanta och att du vill komma och jobba hos oss.
Vid intresse eller eventuella frågor, skicka ett mail till:
Hanna Törnkvist
hanna.tornkvist@medborgarskolan.se