Ut i arbetslivet!

Här får olika arbetsgivare chansen att nå ut till oss blivande lärare genom annonser! Sidan uppdateras med jämna mellanrum, glöm inte att ta dig en titt!


#robotlabbet på institutionen för maskinteknik vid Linnéuniversitetet söker en administrativ assistent på deltid. Du kommer jobba med administration och rapporteringsuppgifter till robotlabbet, bland annat med att förbereda möten, ta anteckningar, bistå med redovisningsrapporter och samordna samt utföra administrativa tjänster. Ex arrangera evenemang och möten. Eftersom de flesta av dina medarbetare talar både engelska och svenska behöver du behärska både engelska och svenska flytande, både i tal och skrift. Rapporteringen kommer att ske på engelska och/eller svenska. Arbetstiden kommer att bero på robotlabbets aktiviteter, och varierar från vecka till vecka. Du kommer att informeras i god tid om ditt schema.

För mer info, hör av dig till:  Jetro Kenneth Pocorni: jetro.pocorni@lnu.se  eller Osama Ziada: osama.ziada@lnu.se  

Söker du extrajobb? Nu söker nämligen Hemmakväll efter en extrakollega som kan jobba lördagar och vid behov! Dessutom är jobbet flexibelt, så det passar perfekt att ha under studierna då arbetstillfällen enkelt kan formas efter tentaveckor!Vill du söka jobbet eller ha mer information? Skicka ett mail till Bc.vaxjo1@hemmakvall.se
Centrumskolan och Växjö Kulturskola söker personal till sin verksamhet Studio17Sommar. Det gäller veckorna 26 och 27 och riktar sig för barn i årskurs 1-6. Under dessa veckorna kommer man får vara kursledare och kurserna formas utifrån din kompetens. Kurserna hålls på centrumskolan och är en chans för barn från Arabyområdet att lära känna andra barn i kommunen och utveckla sin kunskap. Är du intresserad och vill veta mer? Kontakta hans.parment@vaxjo.se.


Tips på givande sommarjobb som pedagog!

Att jobba som kolloledare hos utepedagogik innebär förutom att få ta del av flera hundra barns äventyr under sommaren även få vara utomhus i idylliska Värmland. Utepedagogik har 3 kollogårdar som ligger på en egen halvö. I jobbet som kolloledare får en vara utomhus, utvecklas som pedagog och få skapa massa minnen, både för personal och deltagare!

För mer info kolla in www.kollosommar.se

 


Mohedaskolan i Alvesta söker mellanstadielärare där du tillsammans med dina mentorskollegor ansvara för att skapa en tillgänglig undervisning utifrån den elevgrupp ni har. Du ansvarar för planering, genomförande och utvärdering i dina ämnen. Du har som mål att motivera och stimulera elevernas kreativitet och lust att lära utifrån gällande styrdokument. Dem söker en behörig lärare i årskurs 4-6. Låter detta som något för dig?
Hör av dig till maria.kanstedt.rylander@alvesta.se


Om du som student eller snart nyexad student söker ett givande jobb så söker nu montico svensklärare och lärare i svenska som andraspråk. Både som heltidsjobb men även extrajobb. Det som sökes är svensklärare på både grundskolenivå och gymnasienivå samt lärare i svenska som andraspråk. Känner du dig sugen och vill veta mer? Kontakta Anel.aljicevic@montico.se


Hemkodat är en organisation med syftet att väcka lusten för teknik och digitalt skapande hos barn och unga, utveckla deras skaparförmåga och inspirera dem till att fortsätta utforska teknik på egen hand. Hemkodat letar nu efter lärarstudenter som vill extrajobba som pedagoger på eftermiddagar, kvällar och helger där du får leda en kurs för barn i åldrarna  9-12 år.

Upplägget på kursen får du själv vara med och utforma, men det finns även färdigt material om du inte har någon tidigare erfarenhet av dataspel eller kodning. Fokuset ligger på att deltagarna ska ha kul och lära sig något nytt, vilket är en superbra möjlighet för lärarstudenter att testa sina pedagogiska kunskaper i verkligheten! Ingen tidigare arbetslivserfarenhet eller kunskaper om teknik krävs, men det är såklart meriterande! Ansökan skickas till team@hemkodat.se


Praktiska Gymnasiet i Växjö söker en vikarie i historia 1a för en ordinarie lärare under våren. De söker efter en person som är historieintresserad och gärna någon som läser till lärare i historia (eller något annat SO-ämne) som vill arbeta lite extra. Vikariatet gäller endast historielektioner under fredagar mellan klockan 12:00 – 13:25. Arbetstiden kommer dock att bli längre på grund av för och efterarbete, så totalt hamnar det på cirka 3 timmar varje vecka.

Du får även tid att gå bredvid och lära känna elevgruppen under handledning av ordinarie lärare 2-3 gånger vilket också är betald arbetstid. Ordinarie lärare sköter betygsättningen i dialog med vikarien när kursen är avklarad.

Kontakta anton.sjodahl@praktiska.se eller rektor peter.allgurin@praktiska.se vid intresse eller om du har frågor.


Växjö BK växer så det knakar och behöver därför fler som hjälper till i lagen. Behovet finns både hos tjej- och pojklag, främst i åldrarna 7 till 11år. Du behöver inte vara utbildad tränare. Huvudsaken är att du har ett stort intresse för barn och vill vara en del av den härliga gemenskap som det innebär att vara i ett lag. Du erbjuds även att gå utbildningar. Den första utbildningen ”Grundutbildning för tränare” riktar sig mot alla ledare (oavsett sport) som har med barn att göra. Vill du gå vidare, är nästa steg fotbollsutbildning i Smålands FF’s regi.

Kontakta Claes Holmberg vid intresse på telefon 070-6628090 eller mejl claes.holmberg@bk.nu.


Norlandia förskolor här i Växjö söker nu timvikarier. Ta kontakt med michaela.ellestad@gmail.com vid intresse.


Har du ett brinnande intresse för språk, pedagogik och integration? Swedish for Professionals söker just nu språkcoacher, ett flexibelt extraarbete, perfekt vid sidan av studierna. Det finns just nu möjlighet till att undervisa digitalt med start omgående samt fysisk undervisning med start från januari i Kalmar. Swedish for Professionals har siktet inställt på att förbättra integrationen för internationella talanger i Sverige. Det gör de genom att erbjuda skräddarsydda kurser i det svenska språket och svensk kultur. Just nu förstärker de utbildningsteamet och söker dig som vill använda och utveckla dina kunskaper inom pedagogik, retorik och ledarskap.

Som språkcoach får du utbilda och coacha internationell talang i det svenska språket och samtidigt guida dem genom vardags- och arbetslivet i Sverige på ett engagerat och kreativt sätt. En eller flera gånger i veckan träffar du dina deltagare på kundernas kontor och hjälper dem att lära sig svenska med hjälp av vårt skräddarsydda material.

En standardkurs är 16 lektioner à 90 minuter. Du väljer själv hur många kurser du har samtidigt utefter din tillgänglighet och efterfrågan från kunder. Förfrågan för nya kurser förmedlas smidigt via vår kursportal där du enkelt anmäler intresse på de kurser som passar dig.

Arbetet är flexibelt och på timbasis, och passar därför utmärkt för dig som studerar, eller dig som har någon annan huvudsaklig sysselsättning. Meriterande är avslutad eller pågående utbildning inom exempelvis lingvistik, språk, pedagogik, eller retorik. Har du erfarenhet av att bo och/eller resa i olika länder samt erfarenhet av att själv ha studerat flera språk kommer det att vara till din fördel i tjänsten.

De rekryterar löpande. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då de just nu söker språkcoacher till höstens alla spännande uppdrag. Ansök via https://careers.swedishforprofessionals.com/jobs/1884152-sprakcoach-extrajobb-i-kalmar. Har du frågor kan du kontakta rebecca@swedishforprofessionals.com


Huseby bruk söker lärarstudenter som vill undervisa skolklasser på Huseby bruk. Omfattningen är en timanställning under oktober månad. Kontakta johan@husebybruk.se vid intresse.


Bjurbäcksskolan söker vikarier på högstadiet. Vid intresse, kontakta Johanna Svensson på följande telefonnummer: 0471-248298.


Högstadieskolan Thoren Framtid i Växjö söker timvikarier i form av lärare eller elevstödjare. Vid intresse, kontakta sara.claesson@edu.thorenframtid.se


Växjö Simsällskap söker nya simledare med start vecka 47 och 10 veckor framåt. Tycker du om att arbeta med barn? Gillar du vatten? Är svaret JA är simskoleledare kanske ett jobb för dig. De söker dig som har intresse för och erfarenhet av att jobba med barn och som är sugen på ett extrajobb. Du ska som person vara ansvarstagande, positiv samt engagerad för att barnen ska utvecklas på bästa sätt och ha en rolig stund i vattnet. Pedagogisk kunskap om barn och ungdomar samt goda insikter i svenska simlinjen är meriterande. De söker både simlärare och assistenter till simskoleverksamheten på vardagar och på helgen. Verksamheten bedrivs  i Växjö Simhall och på Rygginstitutet som ligger på Norremarksområdet.

Som simlärare kommer du att ha huvudansvaret för grupper och planera simundervisningen, bedöma barnens kunskaper, samt ha kontakt med föräldrar.  Som assistent är du med i vattnet och genomför lektionen tillsammans med ansvarig ledare. Utbildning är ett krav, men kan genomföras efter anställning. Tidigare utbildning via Svenska Simförbundet eller Svenska Livräddningssällskapet är meriterande. Lön baseras på ålder och utbildning.  Rekrytering sker löpande, så se till att skicka in din ansökan så snart som möjligt! Kontaktuppgift: kansli@vaxjosimsallskap.com

 


 

Växjö kulturskola och Centrumskolan söker personal till sin verksamhet StudioSommar under v. 26 och 27. Kurserna riktar sig till elever i årskurs 1-6. Under dessa veckor arbetar man som kursledare och kursen formas utifrån din kompetens. Kurserna hålls på Centrumskolan och är en möjlighet för barn från Arabyområdet att dela kunskaper och skapa nya kontakter med barn från andra delar av kommunen. Är du intresserad och vill veta mer kan du kontakta Hans Perment eller Lisa Lundberg på hans.perment@vaxjo.se och lisa.lundberg@vaxjo.se


Den 6/4 håller Lärarförbundet kursen ”Ny lärare – inför första jobbet” för studerande medlemmar här på LNU. Kursen behandlar sådant som kan vara bra att tänka på inför sin första anställning. Kursen tar plats i sal H1411 klockan 15:30-18:00. Det bjuds även på fika.

Anmälan skickas till lararforbundet@vaxjo.se och ska innehålla namn, medlemsnummer/personnummer, eventuell specialkost och datumet för kursen (detta då kursen kommer ges vid ännu ett tillfälle längre fram i vår, den 18/5). Anmälan ska vara lärarförbundet tillhanda senast en vecka innan kursen. Är du intresserad av att gå men är inte medlem? Kolla in lärarförbundets hemsida och bli medlem via den. Där finner du även mer information om kursen.


Växjö Rödakorskrets rekryterar nu volontärer som är intresserade att hjälpa till med läxhjälp. Det gäller måndagar och onsdagar från 17:00 till 19:00 varje vecka fram till juni. Varje person får anmäla sig de dagar som passar bäst. För att vara volontär måste man vara 18 år eller äldre. De har begränsat antal deltagare för att minska smittspridningen av covid 19. Se deras hemsida för mer information: http://kommun.redcross.se/vaxjo


Thorén Framtid i Älmhult söker lärarkandidater, i slutet av sin ämneslärarutbildning, som är intresserade av att hålla i lovskola i Älmhult under perioden 13/6-23/6. Det är för elever i årskurs åtta och nio och eleverna kommer att ha individuella kompletteringar; läraren ska finnas där som lite extra hjälp. Det innebär totalt 9 dagar med en sammanlagd lektionstid om 50 h. Hör av er vid frågor och/ eller meddela ert intresse till pedal@pedal.vaxjo


Röda Korset letar nu frivilliga till läxhjälpen som de bedriver i Araby. För mer information, se nedanstående länk https://www.rkuf.se/engagera-dig/lediga-uppdrag/bli-laxhjalpare-i-vaxjo/


Ännu ett hett tips för dig som är på jakt efter arbetslivserfarenhet eller vill fylla på studentkontot med några slantar: Växjö kommun letar timvikarier till skola och förskola. För mer information, klicka in på följande länk: https://www.vaxjo.se/extrajobb


Är du på jakt efter arbetslivserfarenhet? Eller börjar studentkontot sina? Vi har ett litet tips som kanske kan vara till din fördel! Nybro Montessori letar nämligen vikarier för fritidshem, f-3 och 4-6. Ni kan skicka in er ansökan till beta@nybromontessori.se.


Växjö Volley letar efter studenter som ska bli lärare inom gymnastik och som vill ha ungdomsgrupper att öva på. De har blivit stora inom sin ungdomsverksamhet, i jämförelse med tidigare storlek, och känner ett behov av att ha duktiga ledare som kan inspirera de minsta.

De har idag ledare som är gamla volleybollspelare, så kunskapen finns, men er erfarenhet om sammanhållning, ledarskap, engagemang hade varit fantastiskt.

Träningar är på Teleborgshallen måndagar 18-19,30 och torsdagar 18.30-20.00

Idagsläget inga tävlingar, men det finns intresse att köra träningstävlingar med våra grannlag.

Vid intresse kontakta Olivia Thim, ordförande i Växjö Volley på:
070-3839940
olivia.thim@vaxjo.se


Över en halv miljon människor behöver rekryteras till offentlig sektor fram till år 2026. Ett sätt att underlätta för arbetsgivare och studenter att få kontakt är Framtidsmässan! Den 20 okt kl. 10-15 arrangeras Framtidsmässan Digital. Här får du möta arbetsgivare från offentlig sektor, ta del av kunskapsgivande föreläsningar och lära dig mer om hur du kan bli en del av något större och göra skillnad för Sveriges välfärd!

2. Registrera ditt konto
3. Besök mässan den 20 okt när det passar dig mellan kl. 10-15
 
De här arbetsgivarna träffar du på Framtidsmässan (fylls på):
Actea consulting • Akademikerförbundet SSR • Arbetsgivarverket • Akavia • Fackförbundet ST • GLOW •  Gällivare kommun • Jokkmokk kommun •  Luleå kommun •  Malmö stad • offentligsektor.nu • Piteå kommun • Polismyndigheten •  Skatteverket •  Vision •  Älvsbyn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens föreläsningar (fylls på):
Det här är offentlig sektor! • Så får du drömjobbet! • Retoriska råd till dig som snart ska ut i arbetslivet! • Inspirationsföreläsninge med Lärarpodden • Agenda 2030 i praktiken – Malmö stads arbete med att bromsa klimatförändringar och skapa en hållbar stad! 

 

På grund av det pågående viruset är det många som är beroende av vikarier, och Ljungby kommun är en av dessa. De sträcker nu ut en hand och ber oss lärarstudenter om hjälp. Detta skriver Ljungby kommun om detta på sin hemsida:

I dagsläget vet vi inte i vilken utsträckning corona/covid-19 kommer påverka våra verksamheter, och vi vet inte exakt när och hur vi kommer behöva din hjälp. Om du blir aktuell för ett uppdrag hör vi av oss till dig med mer information.

Vi kan behöva dig inom flera områden, exempelvis;
– Administration (reception, fakturahantering, posthantering, IT, HR med mera)
– Lokalvård
– Måltidsverksamhet (tillagning, beställning, disk, servering etc)
– Förskola/skola
– Vaktmästeri
– Vård och omsorg
– Annat (fastighet, parkskötsel med mera)

Det handlar om tidsbegränsade anställningar med timlön. Tillträde efter överenskommelse.

Mer info hittar du här:
https://www.ljungby.se/sv/foretag-och-arbete/arbeta-hos-oss/tillfalliga-jobb/


Sfi-skolan Merit söker vikarier för både dags- och kvällsjobb!
Merit är en skola i Växjö centrum som  lär ut svenska som andraspråk och specialiserar sig i användningen av det svenska språket i arbete, utbildning och livet i övrigt. Vid intresse kontakta rektor Monika Dall på telefon: 0735 00 59 11. 

Mer info om Merit hittar du här:
https://www.meritutbildning.com/sfi/vaxjo/


SiS – Statens insitutionsstyrelse bjuder in till utställning!

”SiS på väg” kallas satsningen som verkligen gör skäl för namnet. Den gula utställningstrailern är myndighetens egen mobila mässa, och en viktig del av projektet Attraktiv arbetsgivare. Med sextio kvadratmeters utställningsyta kommer den med största säkerhet att väcka rejäl uppmärksamhet. Vilket ju är precis vad SiS behöver.

 Med temat “Det gäller livet” hjälper den oss att visa upp en intressant arbetsgivare för de grupper vi behöver rekrytera. Den blir dessutom ett sätt att stärka SiS varumärke. Inne i trailern finns plats för möten, information och filmer.

 SiS Trailer kommer att finnas på Stortorget i Växjö den 17 mars och på Linneuniversitetet i Växjö den 18 mars. Personal som representeras är Rektor, lärare, specialpedagog, behandlingsassistent och socionom, öppettider kommer att vara mellan 10.00 och 17.00. 

Mer info om SiS hittar du här:
https://www.stat-inst.se/


Växjö Fria Fordonsgymnasium är en fristående gymnasieskola som utbildar elever inom anläggning, transport och fordonsteknik. Vi vill ge våra elever en utbildning som både är rolig och ger de kunskaper som gör dem eftertraktade på arbetsmarknaden.
Under de år som vi funnits har elever från hela landet sökt sig till skolan i Växjö för att få utbilda sig på en plats i vår varierande och stimulerande bransch. Idag jobbar våra gamla elever runt om i landet som maskin- och lastbilsförare inom bygg-, transport- och industrisektorn, som egna entreprenörer eller studerar vidare på högskolor och universitet.

VFG ligger i Växjö, men har nationellt intag. Varje år kommer det sökande från hela landet, vilket bidrar till en härlig mix bland eleverna. Skolan kan naturligtvis hjälpa till med att hitta bostad åt elever som kommer utifrån.

 Vi söker dig som har en vilja att möta människors behov i lärande och vill vara med och göra skillnad. Du behöver vara lyhörd, flexibel, strukturerad och bra på att motivera till studier. I uppdraget ingår det att undervisa i engelska på gymnasiet.

 

Arbetslivserfarenhet:
Meriterande

Grundskolelärare 7-9   

Utbildning:
Meriterande
Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Pedagogik och lärarutbildning

 Tjänsten träder i kraft med start så fort som möjligt!

Vid intresse kontakta
Johannes Ankarbranth
Biträdande rektor
VFG Utbildning AB
johannes.ankarbranth@vfg.se


Dackebackens musikförskola är en privat förskola som drivs av Medborgarskolan. Vi har fyra avdelningar, Maracas och Bjällrorna som är 1-3 års avdelningar, samt Trumpeterna och Fiolerna som är 3-5 års avdelningar.
Vi är en estetisk förskola med mycket musik, rörelse och skapande i olika former, som hjälper barnen att utvecklas. Förskolan ligger centralt i Växjö på Vintervägen 2 och har därför tillgång till ett rikt kulturutbud på gångavstånd. 

Teatrar, bibliotek, skog, parker och flertalet lekplatser utgör en bas för spännande utflyktsmål. 

Vi söker nu vikarier som kan ställa upp att jobba med både kortare och längre varsel. Vi söker personer som antingen har relevant utbildning eller erfarenhet av att jobba med barn. Vi söker personer som är självständiga, lyhörda och flexibla.

Skicka in en ansökan med CV och personligt brev till michaela.ellestad@medborgarskolan.se


Den 20 februari klockan 16.30 i sal K1081 är det dags för terminens ”Ny lärare-första jobbet” som anordnas av Lärarförbundet. Där får du som sistaårsstudent reda på allt du kan behöva veta inför din första anställning. Du får även möjlighet att ställa frågor. Missa inte!

Innehåll
– Första jobbet – anställningsintervjun, lön och villkor
– Anställningsavtal och vad det ska innehålla
– Introduktionsperiod
– Arbetstid och arbetsmiljö

Målgrupp: Lärar- och förskollärarstudenter

Anmälan med namn och medlemsnummer/personnummer skickas till lararforbundet@vaxjo.se senast den 14 februari. Det bjuds på smörgås och kaffe/te så inkludera eventuell specialkost.

Välkomna hälsar Lärarförbundet Växjö


Nyexaminerad lärare i jakt på första jobbet? Är du nyanställd men osäker på hur allt fungerar? Var inte orolig! 

Lärarförbundet hjälper dig att få koll på det viktigaste vid första lärarjobbet för att underlätta så mycket som möjligt. Genom att följa de råd och steg som listas på sidan som är länkad nedan kommer du snabbt känna dig mycket säkrare som ny lärare!

Mer info hittar du här:
https://www.lararforbundet.se/artikelsidor/ny-larare-forsta-jobbet?fbclid=IwAR0uam_AR6M3uTxV8a01mml7oB0SgB9XxTuVZy9t7dcZ2CkmNFldIOOBmNs


Att komma till Huseby är som att kliva tillbaka i tiden och landa i en annan värld. Här snurrar vattenhjulen i kvarnen, brukshandeln säljer gammaldags karamellstrutar, påfåglarna stoltserar i trädgården och husan fejar på slottet. Till den här underbara miljön söker vi säsongspersonal.

Som besöksvärd blir du vårt ansikte utåt. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från besöksnäring, turistinformation, museum, butik eller liknande. Vi söker också guider till våra dagliga visningar på Slottet, bruksbacken och i våra museum. Till vår vattenutställning söker vi pedagoger som kan hjälpa besökarna tillrätta bland interaktiva upplevelser och experiment . Sök gärna en kombination av flera tjänster. 

För de med tidigare erfarenheter inom respektive område söker vi även trädgårdsarbetare, kockar och serveringspersonal.

Du bör ha god servicekänsla, vara flexibel, självgående och beredd att ta itu med olika arbetsuppgifter. Du bör ha goda språkkunskaper i svenska och engelska, och gärna tyska. Arbete på Huseby Bruk innebär varierande schemalagda arbetstider främst under dagtid och inkluderar även helger. Vår högsäsong pågår juni-augusti, därefter har vi öppet under helger i september och en bit in i oktober. I november finns även chans att vara en del av Nordens största julmässa. Du behöver vara minst 18 år och gärna ha körkort och tillgång till bil eftersom det är svårt att ta sig kollektivt till Huseby.

Skicka din ansökan och ev. frågor till sanna@husebybruk.se senast den 10 februari.


Rädda barnen startar tillsammans med Röda Korset i Växjö upp en lekverksamhet och de söker nu någon som kan leda. Rädda barnen står för utbildning och tips på vägen. Verksamheten kommer ske måndagar och onsdagar i Röda Korsets lokaler på Arabygatan. För mer info maila: mikael.daag@rb.se


Biblioteket i Nybro söker en svensk- och arabisktalande person som är intresserad av att hålla i sagostunder för barn. Detta gäller några få tillfällen per termin och man får ersättning för jobbet. Är du intresserad? Kontakta då Tina Lindahl på Tina.Lindahl@nybro.se.


Dackebackens musikförskola söker vikarier. Vi är en privat förskola som ägs av medborgarskolan. Förskolan är belägen på väster i Växjö. Förskolan har en estetisk inriktning där vi jobbar aktivt med samtliga estetiska lärprocesser. Förskolan består av 4 avdelningar med totalt 55 barn.
Hoppas att vi låter intressanta och att du vill komma och jobba hos oss.
Vid intresse eller eventuella frågor, skicka ett mail till:
Hanna Törnkvist
hanna.tornkvist@medborgarskolan.se