Veckomejl v. 46

Hallå alla engagemangssugna medlemmar!

Veckans mejl är en saga om kontorets öppettider, Ut i Arbetslivet, jobba med PEDAL på Slottsstallarna, Pedals årsmöte, Mingelkväll med Utbildningsförvaltningen och till sist Masens spalt.

  1. Kontorets öppettider

Ännu en ljuvlig vecka, ännu en underbar tisdag på ingång. Kika förbi kontoret på tisdag och träffa på de vackra Petter och Robin som brygger kaffe åt er! Fråga ut Petter om hur man bokför ett märke eller Robin hur man ska göra för att få jobba med PEDAL på Stallet! Kontoret ligger placerat i en ljus och underbar dröm och har öppet förevigt i våra hjärtan, men tisdagar 12:00-13:00 i verkligheten.

  1. Jobba med styrelsen 2017 för sista gången!

Nästa vecka är det dags för PEDAL att inta Slottsstallarna och visa vart det orangea skåpet skall stå. Det är nämligen dags för terminens första jobbvecka! Som jobbare så samlas man på Stallet cirka två timmar innan öppning där vi gemensamt får en grundlig genomgång av alla stationer som man kan jobba på under kvällen. Under jobbpasset får du äta hur mycket nachos, panpizza och dricka hur mycket alkoholfritt du vill. Efter stängning så städar vi gemensamt så det är rent och fint, och efter ett avslutat jobbpass så får du ett jobbkort i handen som du kan använda till att antingen smita förbi kön eller skippa inträdet vid en utgång på stallet.

Datum och tider som gäller denna jobbvecka:

Torsdagen den 16/11 17:00-~02:30
Fredagen den 17/11 20:00-~03:30

Vid samling inför båda arbetspassen så börjar vi med att äta gemensamt! Jajemän, stallet bjuder på käk!

Intresserad? Klart att du är! Hör av dig till vår jobbansvarige Robin på jobbansvarig@pedalivaxjo.se med ditt namn, personnummer, allergier, önskat jobbpass och önskemål om vilka stationer du vill ha. Exempelvis om du gärna vill stå i baren eller inte vill stå i garderoben.

  1. Pedals årsmöte, knappa två veckor bort!

Nästa fredag är det dags för Pedals årsmöte – årets viktigaste event. Det är här som vi röstar igenom nya stadgar om hur föreningen ska skötas samt väljer styrelsen för nästa verksamhetsår. Alla motioner ligger utlagda, samt valberedningens förslag till en ny styrelse. Gå in och kika, fundera på hur du vill att nästa år ska se ut, så möts vi på årsmötet.

Kika in evenemanget för mer information, samt motioner och valberedningens förslag! https://www.facebook.com/events/1868521416811750/

  1. Mingelkväll med Utbildningsförvaltningen

Vill du träffa dina nya kollegor och lära dig om säkerhet på en och samma kväll? Välkommen på mingel och föreläsning med utbildningsförvaltningen i Växjö och PEDAL på onsdag i Sal Myrdal i K-huset klockan 17:30! Här får du möjligheten att fråga verksamma lärare allt om läraryrket! Spana in evenemanget för mer information!

https://www.facebook.com/events/1486016704809135

  1. Masens spalt

Har ni sett valberedningens förslag på den nya styrelsen? Om inte, så tycker jag att ni ska gå in på vår Facebook och kika! Funderar ni lite på hur ett årsmöte går till? Låt mig då berätta kortfattat. Mötet börjar såklart av att ett förslag mötesordförande öppnar mötet, sen börjar man beta av punkterna på dagordningen. Till en början är det vem som ska vara sekreterare, justerare och mötesordförande. Sen bestämmer man dagordningen, hur många på mötet som har rösträtt och lite andra hederliga ordnings-punkter. Sen går man igenom verksamhetsberättelser från det senaste året där man berättar kortfattat hur föreningen har arbetat och vad som har hittats på. Man går även igenom de motioner som har lagts upp för mötet, i vårt fall handlar det om olika ändringar i stadgarna som jag rekommenderar att ni går in och kikar på! Sen så är det såklart det som de flesta brukar gå till årsmötet för – valet av ny styrelse.

Valberedningen har lagt ut sitt förslag på styrelsen 2018, detta efter att ha gått samtliga av de ansökningar som har kommit in. Detta betyder inte att det är det som gäller, utan det är på årsmötet som det bestäms. På årsmötet kan man välja att nominera sig själv eller någon annan till en post, då det sen sker en omröstning om vem som är bäst lämpad för posten. Alla som är medlemmar i PEDAL har rätt att rösta, så det är oerhört viktigt att just du dyker upp så att styrelsen 2018 blir så bra som möjligt. Föreningen PEDAL verkar för medlemmarna, och det är medlemmarna som bestämmer.

Efter styrelsen är satt så finns det stora möjligheter att bli engagerad. Ansökningar för utskotten POOL, STOOL och FIOOL öppnas upp, och under början av vårterminen kommer man söka efter General och kickoffgrupp till Kickoffen 2018. Om man inte är så sugen på något av det kan man sedan söka till att bli lagledare eller funktionär.

Så buckle up, snart är nästa verksamhetsår här full med möjligheter till engagemang för den som suktar efter det!