Veckomejl v. 47

Hallå alla sentimentala medlemmar!

Veckans mejl är en kärlekssaga om kontorets öppettider, Pedals årsmöte, Pedals finsittning, Föreläsninge med Scott Goodwin, Pluggkväll och quiz med PEDAL och till sist Masens spalt.

 1. Kontorets öppettider

Vem hade kunnat tro att det kommer en tisdag varje vecka? Imorgon tisdag hittar ni Caroline och Petter på kontoret mellan 12:00-13:00. Glid in och fråga hur man ska göra om man vill vara lagledare på nästa kickoff, eller hur man går med i ett utskott! Kontoret har öppet varje tisdag, och ni hittar det på samma ställe som vanligt!

 1. På fredag smäller det!

Årets händelse är på ingång, nämligen Pedals årsmöte. Det är här som vi röstar igenom nya stadgar om hur föreningen ska skötas samt väljer styrelsen för nästa verksamhetsår. Alla motioner ligger utlagda, samt valberedningens förslag till en ny styrelse. Gå in och kika, fundera på hur du vill att nästa år ska se ut, så möts vi på årsmötet.

Kika in evenemanget för mer information, samt motioner och valberedningens förslag! https://www.facebook.com/events/1868521416811750/

 1. Pedals finsittning

Varje år håller PEDAL en finsittning i december månad för att fira det gångna verksamhetsåret. Dags att borsta av finskorna och putsa monokeln, lördagen den 6 december möts vi vid M-huset för en underbar kväll där vi firar de minnen vi har skapat under 2017. Biljetterna kommer släppas digitalt den 29 november klockan 18:00 där PEDAL-medlemmar får köpa biljett för 250 kronor. Nytt för årets finsittning är att även icke-medlemmar är välkomna att köpa biljett till finsittningen för en summa på 300 kronor.

Kika in evenemanget och skriv upp det i kalendern, vi ses där!

https://www.facebook.com/events/2979406239227667/

 1. Föreläsning med Scott Goodwin

Lärarförbundet och PEDAL bjuder nu in alla medlemmar till ett seminarium med Scott Goodwin. Ämnet för kvällen är hot, våld och konflikter inom skolans värld.

Som lärare kan man hamna i situationer som upplevs hotfulla, situationer där våld förekommer eller situationer där konflikter uppstår. Vad ska man då göra? Hur ska man agera? När polisanmäler man? Vem polisanmäler? Vad händer sedan? Polisen Scott Goodwin kommer och rätar ut våra frågetecken i dessa svåra frågor. Han har stor kunskap och lång erfarenhet i dessa frågor.

 1. Pluggkvällen på ingång, vem kommer vinna quizet?

Favoriten i repris är här, dags för pluggkväll med det tillhörande quizet. Måndagen den 20 november klockan 17:00 i J1036. Du som är sugen på jobb vid sidan av plugget men ändå vill hålla dig till pedagogiktemat har dessutom möjligheten att träffa Utbildningsförvaltningen på Växjö Kommun. Det är nämligen så att de kommer finnas på plats för ”Speed-intervjuer” för dig som kan tänka dig att jobba som vikarie på diverse förskolor och skolor inom kommunen. En extra slant och lite erfarenhet är aldrig fy skam!

 1. Masens spalt

Herregud vad sentimental jag börjar bli nu. Knappa månaden kvar av mitt verksamhetsår, och det börjar kännas lite tomt i hjärtat att jag snart inte kommer se era kaffesugna ansikten på kontoret på tisdagar. Självklart så kommer vi synas på Pedals evenemang framöver, men då kommer jag att vara Linnea och inte Masen. Att engagera mig var något det bästa jag har gjort, och jag rekommenderar alla att göra detsamma. På grund av min sentimentala tillvaro och min föreställning att ni skulle vara intresserade ska jag nu berätta de fem roligaste saker jag har gjort som Pedal Styrelse 2017.

 1. Det första jag vill nämna är också något av det första vi gjorde, och det var att utnämna årets General. Då satt vi under en dag i intervjuer med de samtliga sökande för att sedan utnämna den som vi tyckte var den mest lämpad – och jäklar vad bra det blev.
 2. Kickoffen överlag. Att möta alla nya nollor samt sina kamrater efter sommaren och ha på sig overall hela veckan var en perfekt start på terminen. Nackdelen var väl att vi skulle ha på oss samma tröja hela veckan också, men det var värt varje sekund.
 3. Campus Molloy. Ni veteraner är bekanta med begreppet, och för er oinvigda skall jag kortfatta evenemanget, man ställer upp i olika lag och tävlar i olika grenar mot varandra. Grenarna skall jag inte avslöja, utan det får ni märka när vi möts på Pedalängen i maj. Under evenemanget var vi i styrelsen tillsammans med POOL domare i de olika grenarna, och jag har inte skrattat så mycket sen dess.
 4. Bounding med KAROLIN. KAROLIN är Pedals systerförening i Kalmar, och varje år sker det en bounding mellan de två olika styrelserna. Vi fick lyxen att åka till Kalmar och ha Karolins styrelse som värdar under en kväll. Mycket som hände den kvällen ska hållas osagt, men ni skall veta att det är kväll jag aldrig glömmer. Pannöl, någon?
 5. PEDAL tar studenten. Årets POOL och STOOL arrangerade en sittning där vi fick möjlighet att ta studenten igen. Vi hade kunskapstest, klassfester, studentmottagning samt en prisutdelning där vinnaren fick ett presentkort på campusbokhandeln. Ett evenemang som jag hoppas kommer igen, men det återstår att se hur nya POOL och STOOL vill göra.

Jäklar vad jag kommer sakna detta, och jag hoppas verkligen att fler tar chansen att engagera sig. Varje sekund har varit värt det!