Veckomejl v. 45

Hej alla snöiga medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om valberedningens förslag på ny styrelse, halva inträdet på Slottsstallarna, motioner till årsmötet, förfest med PEDAL, söka-jobb-kurs med Lärarförbundet, kontorets öppettider och Diplomatens spalt.

 

Valberedningens förslag på ny styrelse

Valberedningen hälsar och tackar för alla spännande ansökningar till Styrelsen 16/17. Torsdagen den 10 november kommer ett förslag att presenteras som ni som deltar på årsmötet är med och röstar om.

 

Halva inträdet på Slottsstallarna

Tack och bock till alla er som ställde upp och jobbade på Slottsstallarna i förra veckan – ni är bäst! Tack vare er får alla pedalmedlemmar vid uppvisande av pedalmedlemskap gå in för halva inträdet på Slottsstallarna på fredag.

 

Motioner till årsmötet

Motionsrätt tillkommer medlemmar i PEDAL. Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast två veckor före årsmötet, alltså fredagen den 11 november, och kommer bli publicerade tillsammans med eventuella propositioner från styrelsen innan årsmötet.

Motioner skickas till pedal@pedalivaxjo.se.

 

Förfest med PEDAL

Höstmörkret kryper närmare och närmare och för att värma er anordnar POOL en värmande förfest! Evenemanget kommer vara som en stor förfest på Slottsstallarna där alla i PEDAL är välkomna. På plats kommer ni kunna utmana varandra i beerpong, mingla eller bara sitta och snacka med en god dricka från baren. Musik kommer självklart spelas och sista timmen kommer vara lite mer ösig för att riktigt komma i partystämning.

Det kommer att kosta 20 kronor i dörren och det är därför inget biljettsläpp innan. Detta är alltså en perfekt uppvärmning inför Sivans, innan hemmafesten eller givetvis om du bara vill gå dit för att träffa och hänga med väldigt trevliga människor! Den 19 november klockan 18.00 – 21.00 är allt du behöver komma ihåg. Dra på partyhumöret och häng på!

Evenemanget hittar du här: https://www.facebook.com/events/1021652454626936/?active_tab=about

 

Söka-jobb-kurs med Lärarförbundet

På väg ut i arbetslivet? Ta dina första steg med vår kurs som riktar sig till Lärarstudenter. Givetvis är du välkommen oavsett vilken termin du läser!

Det är mycket att tänka på när man ska ta sig an den första anställningen. Men bara lugn. Vi hjälper dig att få koll på det viktiga och ger dig användbara tips för din karriär.

Kursen kommer att hållas på Linnéuniversitetet tisdagen den 15 november mellan klockan 17.00 -19.00. Under kvällen bjuds det på fika. Anmälan sker via Lärarförbundets hemsida (lararforbundet.se) där du loggar in med E-post eller personnummer samt ditt medlemsnummer som du hittar på baksidan av Lärarnas tidning.

Är du inte medlem så kontakta Lärarförbundet Växjö via inger.maurin@lararforbundet.se eller al222we@student.lnu.se så löser vi det.

Välkommen!

 

Kontorets öppettider

Vid det här laget är vi säkra på att du kan rabbla kontorets öppettider i sömnen. Tisdagar klockan 12.00 – 13.00, helt rätt! På plats finns vår eminente vice ordförande för att svara på alla möjliga frågor, sälja lite nya fina märken och självklart bistå med en kopp kaffe om så önskas!

 

Diplomatens spalt

Första snön, vad händer? Jo, allt blir totalt kaos. Kanske inte kaos á la Amerika där de bommar igen vartenda allmänt område så att det knappt går att få tag på en kopp kaffe. Det är i alla fall vad jag har hört. Men bland oss bilförare blir det så pass kaos att man kanske råkar lyfta luren till farsgubben och skrika, i lite större panik än planerat, att vinterdäcken måste på – jag kör hem nu! Varpå farsgubben i andra änden svarar frågande tillbaka om ens plan att ta sig sex mil i snöoväder verkligen är helt och hållet genomtänkt. Varpå en själv svarar att nej, det kanske jag inte riktigt hade tänkt på nej, samtidigt som man hunnit klä på sig både mössa och vinterkängor och är halvvägs ute i trappuppgången. Nu kan det vara så att den här historien har några fåtal sanningsbrister. Bilen kanske fick vinterdäck långt innan första snön eftersom ens farsgubbe påpekat sedan första lövet föll att det allt snart är dags att lägga på dem. Eller så hade jag en otroligt bra plan för färden hem och hann dit innan de vita frusna flingorna bestämde sig för att ställa till det för trafiken. Vem vet?