Veckomejl v. 44

Hej alla promenerande medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om studieweekend med Pedal – biljettsläpp idag, valberedningsmöte och mingelkväll on fire, sök till Pedals styrelse, chill på Tufvan med Pedal, Pedals årsmöte, arbetsledare på Slottstallarna, Nya regler för uthämtningen av jobbarkort för dig som jobbat på Slottstallarna, läxhjälp i Alvesta, Global Entrepreneurship Week på Linnéuniversitetet, ändrade öppettider på kontorer och Smaugs spalt.

Studieweekend med Pedal – biljettsläpp idag!

Glöm för allt i världen inte bort biljettsläppet för Stockholmsresan ikväll klockan 18.00! Priset ligger på ynka 700 kronor och för det får du resa, övernattning, frukost, biljett till Vasamuseet och Naturhistoriska museet!

Vid köp av biljett till någon annan får du köa igen och kom ihåg att ta med både ditt och den andras pedalmedlemskap!

Vid frågor kontakta gärna utbildningsansvariga på utb@pedalivaxjo.se!

Facebookevenemanget hittar du här: www.facebook.com/events/825713740795075


Valberedningsmöte och mingelkväll on fire

Den 5 november bjuder Pedal in till ett valberedningsmöte på Sivans nedervåning klockan 18! Detta låter i och för sig ganska tråkigt, men bara för att närvarande medlemmar kommer att utse en valberedning som ska lägga fram ett förslag på vilka som ska väljas till ny styrelse under årsmötet behöver det inte betyda att det blir det! Utöver mötet kommer det nämligen vara en mingelkväll med gratis inträde, där Pedal står för snacks, läsk och bordsspel. Till detta kommer det även att bjudas på en muntlig presentation för alla styrelseposter som i sin tur är sökbara till deadlinen den 11 november. Så är du lite sugen på att söka till styrelsen, men inte riktigt vågar? Kom då dit och lyssna på vad det innebär att driva världens bästa förening!

Är du sugen på att vara med i valberedningen och inte nu sitter i ett utskott eller planerar att söka till styrelsen? Skicka då ett mail till vice@pedalivaxjo.se!

Facebookevenemanget hittar du här: www.facebook.com/events/747184445351488

 

Sök till Pedals styrelse

Verksamhetsåret håller på att lida mot sitt slut och det är dags att söka till ny styrelse! Känner du att du vill engagera dig för din förening, se den utvecklas och ha jättekul medan du gör det? Då tycker vi att du ska söka till Pedals Styrelse 14/15!

Information om samtliga poster som går att söka till finns att läsa om på vår hemsida: www.pedalivaxjo.se/styrelsen

Skicka din ansökan med vilken eller vilka poster du vill söka med en presentation av dig själv och en motivering till varför just du passar på posten du sökt. Tänk på att alla kan söka, även om du började nu till hösten! Sista ansökningsdag är den 11 november!

Skicka din ansökan till vice@pedalivaxjo.se

Facebookevenemanget hittar du här: www.facebook.com/events/836370663049820

Posterna kommer att tillsättas under Pedals årsmöte.

 

Chill på Tufvan med Pedal

Den 2:a november mellan 14.00 och 16.00 har Pedal hyrt ovanvåningen på Cafe Tufvan för sina medlemmar. Här har du chansen att visa upp dina biljardkvaliteter eller slå din bästa kompis i ett parti schack. Känner du inte för att tävla går det alldeles förträffligt att bara ta en kopp kaffe och snacka minnen och framtiden med andra underbara pedalare. Det här är kort och gott en mysig och kravlös chilleftermiddag med Pedal!

Det kostar ingenting och kräver ingen föranmälan utan det är bara att dyka upp när man själv känner för det!

Facebookevenemanget hittar du här: www.facebook.com/events/1714795745411378

 

Pedals årsmöte

Den 28/11 håller Pedal årsmöte. Då kommer en valberedning bland annat att lägga fram förslag på ny styrelse utifrån inkomna nomineringar.

Motionsrätt tillkommer medlemmar i Pedal och motioner ska vara styrelsen tillhanda senast två veckor före årsmötet!

Som medlem i Pedal har du rösträtt i alla frågor som tas upp och bestäms. Omröstning sker öppet, såvida ingen medlem begär sluten omröstning. I omröstning där utfallet blir lika har ordförande i Pedal utslagsröst.

Facebookevenemanget hittar du här: www.facebook.com/events/1486544744943052

 

Arbetsledare på Slottstallarna

Är du sugen på att bli arbetsledare på Slottstallarna? Som arbetsledare är du ansvarig för kvällen då Slottstallarna håller öppet, löser allehanda problem som kan dyka upp, ser till att allting flyter på under kvällen och ser till att kvällens jobbare har roligt!

För att bli arbetsledare mejlar du vår kära stallmästare Isabella på stallmastare@pedalivaxjo.se vilket leder till att du får gå bredvid arbetsledare under kvällar så att du känner dig säker under din roll som arbetsledare samt att Slottstallarna hjälper dig att ansöka hos kommunen att bli serveringsansvarig.

Skicka iväg ett mejl med detsamma! Observera att man måste vara 20 år för att kunna bli serveringsansvarig.

 

Nya regler för uthämtningen av jobbarkort för dig som jobbat på Slottstallarna

För att hämta ut jobbarkort efter att ha jobbat på Slottstallarna gäller nu att de kan hämtas två vardagar i veckan (vilka ej har bestämts än) mellan 12.00 och 15.00 hos Linnéstudenterna på Tufvan.

 

Läxhjälp i Alvesta

Är du intresserad av att bli läxhjälpare till mellanstadielever i Alvesta? Unga Örnar och ABF söker fler läxhjälpare till sitt läxläsningsprojekt i Alvesta. Vi träffas på Café Rönnedal varje tisdag mellan 15.00 och 17.00.

Projektet betalar resan till Alvesta och är en grym grej för att hjälpa barn att klara sina läxor!
Är du intresserad använder du denna mejladress: lina.soderlind@ungaornar.se eller hör av dig via telefon på 0470-82852.

 

Global Entrepreneurship Week på Linnéuniversitetet 18-21 november

Inom ramen för Global Entrepreneurship Week arrangerar Linnéuniversitetet varje år Entreprenörskapsveckan tillsammans med Drivhuset, Kalmar Science Park och Videum Science Park. Veckan vänder sig till studenter och företag med intresse för entreprenörskap och intraprenörskap. Är du intresserad kan du läsa mer här: www.lnu.se/gew

 

Ändrade öppettider på kontoret

Från och med nu kommer kontorer hålla öppet varje tisdag! Det är alltså öppet imorgon mellan 12.00 och 13.00! Kom och köp märken, medlemskap, overall eller annat smått och gott!

 

Smaugs spalt

Och så var bara spalten kvar. En gång när jag gick i trean la jag en sådan äcklig godiskrita vid svarta tavlan för att jag hade läst i Kamratposten att det var ett roligt bus. Det var ett roligt bus! Hela klassen skrattade! Jag rekommenderar er verkligen att prova det någon gång! Nä just det, griffeltavlor existerar nästan inte längre. Undrar om jag bidrog till den utvecklingen i och med att fröken skämdes. Jag väljer att tro det.