Veckomejl v. 43

Hej alla höstälskande medlemmar (och ni andra)!

Veckans mejl innehåller info om Studieweekend med Pedal, sök till Pedals styrelse, Pedals årsmöte, Arbetsledare till Slottstallarna, jobbarkort efter att ha jobbat på Slottstallarna, Lnu Karriär och Smaugs spalt.

Studieweekend med Pedal

Den 14:e november avgår bussen från campus klockan 17.00 och vår förträffliga resa är slut den 16:e november – ankomsten hem sker på kvällen.

Biljettsläpp: 27/10 klockan 18.00 utanför pedalkontoret. En biljett/person gäller. Vid köp till någon annan får du köa igen och kom ihåg att ta med både ditt och den andras pedalmedlemskap!
Köper du en biljett har du möjlighet att lämna återbud och få pengarna tillbaka fram till den 30/10, vid avhopp senare får du enbart tillbaka 200 kr som är summan för museerna. Naturligtvis går det att sälja sin biljett vidare!

Pris: 700 kr. Det är mycket viktigt att ha med studentlegitimationen till museerna!
OBS: På Stockholm Hostel råder det absolut nolltolerans mot rökning och alkohol inne i byggnaden!

Vid frågor kontakta gärna utbildningsansvariga på utb@pedalivaxjo.se!

Facebookevenemanget hittar du här: www.facebook.com/events/825713740795075

 

Sök till Pedals styrelse

Verksamhetsåret håller på att lida mot sitt slut och det är dags att söka till ny styrelse! Känner du att du vill engagera dig för din förening, se den utvecklas och ha jättekul medan du gör det? Då tycker vi att du ska söka till Pedals Styrelse 14/15!

De poster som går att söka till är:

 • Ordförande
 • Vice ordförande
 • Kassör
 • Sekreterare
 • Socialt ansvarig (två stycken)
 • Utbildningsansvarig (två stycken)
 • Webb/info-ansvarig
 • Stallmästare

Information om de olika posterna finns att läsa om på vår hemsida: www.pedalivaxjo.se/styrelsen

Skicka din ansökan med vilken eller vilka poster du vill söka med en presentation av dig själv och en motivering till varför just du passar på posten du sökt. Tänk på att alla kan söka, även om du började nu till hösten! Sista ansökningsdag är den 11 november.

Skicka din ansökan till vice@pedalivaxjo.se

Facebookevenemanget hittar du här: www.facebook.com/events/836370663049820

Posterna kommer att tillsättas under Pedals årsmöte.

 

Pedals årsmöte

På årsmötet kommer en valberedning att lägga fram förslag på ny styrelse utifrån inkomna nomineringar.
Det som även kommer bestämmas är:

 • Fastställandet av medlemsavgiften
 • Val av revisor
 • Godkänna verksamhetsberättelsen, ekonomiska berättelsen och revisionsberättelsen
 • Besluta om ansvarsfrihet för den avgående styrelsen

Motionsrätt tillkommer medlemmar i Pedal.

Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast två veckor före årsmötet!

Som medlem i Pedal har du rösträtt i alla frågor som tas upp och bestäms. Omröstning sker öppet, såvida ingen medlem begär sluten omröstning. I omröstning där utfallet blir lika har ordförande i Pedal utslagsröst.

Facebookevenemanget hittar du här: www.facebook.com/events/1486544744943052

 

Arbetsledare på Slottstallarna

Är du sugen på att bli arbetsledare på Slottstallarna? Som arbetsledare är du ansvarig för kvällen då Slottstallarna håller öppet, löser allehanda problem som kan dyka upp, ser till att allting flyter på under kvällen och ser till att kvällens jobbare har roligt!

För att bli arbetsledare mejlar du vår kära stallmästare Isabella på stallmastare@pedalivaxjo.se vilket leder till att du får gå bredvid arbetsledare under kvällar så att du känner dig säker under din roll som arbetsledare samt att Slottstallarna hjälper dig att ansöka hos kommunen att bli serveringsansvarig.

Skicka iväg ett mejl med detsamma! Observera att man måste vara 20 år för att kunna bli serveringsansvarig.

 

Jobbarkort efter att ha jobbat på Slottstallarna

Ni som har samlat ihop jobbarkort på Slottstallarna och vill hämta ut dem ska ta kontakt med Viktoria Fransson som är förmånsansvarig på Slottstallarna. Ni når henne på e-postadressen formaner.slottsstallarna@gmail.com.

 

Lnu Karriär

Den 30/10 15.00-15.45 besöker Karin Krafft Café Tufvan som jobbar på Kanal 5 där hon programsätter och deltar på inköpsresor av nya program, till bland annat  Los Angeles.

Anmäl er senast 29/10 till detta event till helena.jorgensen@lnu.se

 

Den 6/11 13.00-14.30 hålls en CV-föreläsning i sal. K1073. Anmälan sker till Helena.jorgensen@lnu.se

 

Missa inte heller LNU:s arbetsmarknadsportal, där företag och olika event läggs ut: http://mycareer.lnu.se/sv/

 

Smaugs spalt

Nog för att hösten är en fantastisk högtid med strålande färger och rosiga kinder så… Nej. Jag tänker inte börja min sågning av hösten med att hylla den. Den är fruktansvärd. Blåser det inte så regnar det, löven sitter inte längre på träden så allt ser dött ut. Det är fruktansvärt. Värst av allt är dock dessa fruktansvärda förkylningsepidemier som härjar runt oss. Lillpojken lyckades ge Smaug en förkylning i lördags som ännu inte utgått från hans stackars lekamen! (Och han har inte sagt förlåt!) Går det att göra något mer än att klaga på hösten då? Nej. Så klaga är vad jag tänker göra!