Veckomejl v. 45

Hej alla charmiga medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om valberedningsmöte och mingelkväll on fire, sök till Pedals styrelse, Pedals årsmöte, Finsittning med Pedal, regler för uthämtning av jobbarkort från Slottstallarna, läxhjälp på Hovshagaskolan, vetenskap de Luxe, Lnu Karriär och Smaugs spalt.

Valberedningsmöte och mingelkväll on fire

Imorgon bjuder Pedal in till ett valberedningsmöte på Sivans nedervåning klockan 18! Detta låter i och för sig ganska tråkigt, men bara för att närvarande medlemmar kommer att utse en valberedning som ska lägga fram ett förslag på vilka som ska väljas till ny styrelse under årsmötet behöver det inte betyda att det blir det! Utöver mötet kommer det nämligen vara en mingelkväll med gratis inträde, där Pedal står för snacks, läsk och bordsspel. Till detta kommer det även att bjudas på en muntlig presentation för alla styrelseposter som i sin tur är sökbara till deadlinen den 11 november. Så är du lite sugen på att söka till styrelsen, men inte riktigt vågar? Kom då dit och lyssna på vad det innebär att driva världens bästa förening!

Är du sugen på att vara med i valberedningen och inte nu sitter i ett utskott eller planerar att söka till styrelsen? Skicka då ett mail till vice@pedalivaxjo.se!

Facebookevenemanget hittar du här: www.facebook.com/events/747184445351488

 

Sök till Pedals styrelse

Verksamhetsåret håller på att lida mot sitt slut och det är dags att söka till ny styrelse! Känner du att du vill engagera dig för din förening, se den utvecklas och ha jättekul medan du gör det? Då tycker vi att du ska söka till Pedals Styrelse 14/15!

Information om samtliga poster som går att söka till finns att läsa om på vår hemsida: www.pedalivaxjo.se/styrelsen

Skicka din ansökan med vilken eller vilka poster du vill söka med en presentation av dig själv och en motivering till varför just du passar på posten du sökt. Tänk på att alla kan söka, även om du började nu till hösten! Sista ansökningsdag är den 11 november!

Skicka din ansökan till vice@pedalivaxjo.se

Facebookevenemanget hittar du här: www.facebook.com/events/836370663049820

Posterna kommer att tillsättas under Pedals årsmöte.

 

Pedals årsmöte

Den 28/11 håller Pedal årsmöte. Då kommer en valberedning bland annat att lägga fram förslag på ny styrelse utifrån inkomna nomineringar.

Motionsrätt tillkommer medlemmar i Pedal och motioner ska vara styrelsen tillhanda senast två veckor före årsmötet!

Som medlem i Pedal har du rösträtt i alla frågor som tas upp och bestäms. Omröstning sker öppet, såvida ingen medlem begär sluten omröstning. I omröstning där utfallet blir lika har ordförande i Pedal utslagsröst.

Facebookevenemanget hittar du här: www.facebook.com/events/1486544744943052

 

Finsittning med Pedal

Den 6:e december är det dags för Pedals finsittning! Missar du den kommer du bli ledsen i ögat!

Klockan 17.30 slår Slottsstallarna upp portarna för din graciösa ankomst! Denna underbara kväll som ni absolut inte vill missa erbjuder vi er till det fantastiska priset av 240 kronor, då ingår både trerätters middag med tillhörande dryck och fotografering! Biljettsläppet äger rum onsdagen den 26:e november klockan 18.30 utanför Pedalkontoret!

För mer information, kolla in facebookevenemanget här: www.facebook.com/events/1499950236949361
Regler för uthämtning av jobbarkort från Slottstallarna

För att hämta ut jobbarkort efter att ha jobbat på Slottstallarna gäller nu att de kan hämtas på onsdagar och fredagar mellan 12.00 och 15.00 hos Linnéstudenterna på Tufvan.

 

Läxhjälp på Hovshagaskolan

Hovshagaskolan tar gärna emot någon av Pedals lärarstudenter för att bedriva läxhjälp på Hovshagaskolan. De tänker sig en fast tid i veckan på max 60 minuter och de  kan vara flexibla i val av dag. Är du intresserad, hör av dig till Jerker Thagesson på telefon 0706069745.

 

Vetenskap de Luxe

Vetenskap de Luxe har bett oss att vidarebefordra information om deras kommande program. Bland annat vankas det ett som handlar om politiska skandaler. Ni kan läsa mer om ni följer denna länk: www.lnu.se/om-lnu/evenemang/vetenskap-de-luxe

 

Lnu Karriär

Lnu Karriär har bett oss att vidarebefordra information om deras kommande program. Bland annat hålls det CV-föreläsning och Smålandsposten kommer på besök. Ni kan läsa mer om ni följer denna länk: www.lnu.se/student/vi-hjalper-dig/karriarvagledning

 

Smaugs spalt – om kaffedrickande och halloween

Kaffe är äckligt.

För några dagar sedan fick jag önskemål från några tappra pedalare om att min spalt skulle handla om halloween, och vem är jag att inte göra som medlemmarna säger?

Jag har aldrig tyckt om halloween (vart tog allahelgona vägen?) och har under min livstid enbart befunnit mig på en enda halloweenfest under utklädnad. Då gick jag i mellanstadiet. (Min utklädnad bestod bland annat av ett groteskt skärsår och en kula i pannan). Den festen var rolig, mest för att vi inte var överdrivet många och jag lyckades bli lovad en puss av tjejen jag gillade om jag hittade min godispåse först. Jag visste redan var den var och fick mycket riktigt pussen. Det är nog det mest omoraliska jag någonsin gjort. Halloween är med andra ord inte bra.