Veckomejl v. 44

Hallå alla läskiga medlemmar!

Veckans mejl innehåller information om kontorets öppettider, Förfest med PEDAL, ansökan till styrelsen, Halloween på Slottsstallarna och Masens spalt.

  1. Kontorets öppettider

Sugen på att läsa om de hetaste besluten från det senaste styrelsemötet? Eller kanske pimpa upp overallen med de populära köpstopp- eller omtentamärkena? Då ska ni komma till kontoret nu på tisdag mellan 12:00-13:00. Där sitter Isak och Juhlander och väntar på er med både kaffe och te redo! Ni hittar kontoret mittemot receptionen i H-huset.

  1. Förfesta med PEDAL!

Har hösten i Växjö satt sina spår med dyblöta paraplyn och lövtäckta skor? Upplevs valet av jacka nästintill lika omöjligt som att lösa världsfreden? Saknar du ljuset utanför fönstret när du stiger upp på morgonen?

Det är många frågor med olika svar, men vi i POOL vet en sak som är bergsäker, och det är att den 11/11 kommer Pedal att bjuda in till en galet grym förfest i sann studentanda!

Från 18.00-21.00 kommer det att finnas möjlighet att festa tillsammans med Pedal, då Slottsstallarnas nedervåning är abonnerad för lite hederligt röj! Dans, beerpong och sanslöst härligt häng utlovas!

För mer information kika in evenemanget

https://www.facebook.com/events/450598335336143/

  1. Snart ska din ansökan vara inne!

Verksamhetsåret håller på att lida mot sitt slut och det är dags att söka en ny styrelse. Känner du att du vill engagera dig i din förening, se den utvecklas och ha jättekul medan du gör det? Då tycker vi att DU ska söka till Pedals styrelse 2018! Funderar du på vad det finns för olika poster, och vad de olika posterna gör? Kika in i evenemanget för postbeskrivningar, och tveka inte på att höra av dig till oss på vår Facebook-sida om du har några frågor!

https://www.facebook.com/events/1743547059282128/

  1. Halloween är äntligen här!

Nu på fredag är det Halloweenfest på stallet, och nu söker vi efter jobbare som är sugen på att tjäna in lite jobbkort och vill jobba. Denna ljuvliga afton får du nämligen två jobbkort efter att passet är slut. Som vanligt får du självklart käka hur mycket pizza, piroger, nachos du vill samt skölja ner det med all läsk du kan dricka. Utöver det så får du träffa och lära känna andra sköna jobbare från andra föreningar, samt hänga med hela Stallets styrelse som också kommer finnas på plats. Hör av dig till jobbansvarig@pedalivaxjo.se för att skicka in din anmälan!

https://www.facebook.com/events/477532172619681

  1. Masens spalt

Har ni kommit på något kul att klä ut er till på Halloween? Själv är jag ett väldigt stort fan av att klä ut mig, oavsett tema. Under enbart ett år har jag fått äran att klä ut mig till häst, Team Rocket,  klamydia, Mas, ett sim-kort, Varys från Game of Thrones samt Den gyllene kvicken från Harry Potter. Jag tänkte att jag nu inför Halloween kan dela med mig av mina små knep för att få till de små detaljerna som gör hela utklädnaden.

Första tipset är tålamod. Ska du knåpa ihop en utklädnad för hand (vilket som är roligare och billigare) så stressa inte. Ta din tid och gör din grej, lägg hellre ner 30 minuter extra istället för att slarva. Andra tipset är att inte glömma håret. Har du lite kortare hår är det lite svårare, men inte omöjligt. Det viktigaste enligt mig för att få till en riktigt bra utklädnad när det kommer till håret är att inte ha det som du brukar ha det till vardags. Ha i hårsprej istället för vax, ha det uppsatt istället för utsläppt. Det skapar en variation i ditt utseende som gör att utklädnaden ser med space:ad ut. Ett annat tips är att skaffa in lite grejer att använda sig utav. Släng inga utklädnader för mycket går att återanvända. Samma sak med ansiktsfärg, linser och allt annat kul man införskaffar inför en utklädnad. Oftast är färgen inte riktigt slut än och linserna går att spara om man bara tar hand om dom rätt. Det underlättar något fruktansvärt för er som klär ut er ibland men inte orkar köpa nytt varje gång. För er som har tänkt att spöka ut er lite på fredag och använda ansiktsfärg så rekommenderar jag starkt att blanda ur färgen med foundation innan ni placerar färgen i ansiktet. Nyansen på färgen blir inte jätteförändrad och sminket sitter så otroligt mycket bättre och är mycket lättare att applicera. Det är dessutom mer skonsamt mot ansiktet och lättare att arbeta med om man vill komplettera med contour eller liknande.

Hoppas er Halloween blir fantastisk, så kanske vi syns i skuggorna på Slottsstallarna. Kanske är det jag under masken, eller med det skräckinjagande sminket? Den som befinner sig på Stallet på fredag får se!