Veckomejl v. 42

Hej alla musikälskande medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om tack, föreläsning med Ann-Christine Ruuth, Arvid Carlssons fond, jobba på Slottstallarna, AL på Slottstallarna, Pedals vikariesida, laminerande medlemskap, kontorets öppettider och Samsons spalt.

Tack till alla er som förgyllde Overallis i lördags! Vi hoppas att ni alla hade kul och att ni tog musiken till högre höjder!

 

Föreläsning med Ann-Christine Ruuth

Det är så roligt att intresset har varit så stort bland medlemmarna inför denna föreläsning! På onsdag klockan 17.00 sätter föreläsningen igång i Linnésalen i H-huset. Var i tid!

Evenemanget hittar du här: www.facebook.com/events/1641240772809573/

 

Arvid Carlssons fond

Insamlingen till Arvid Carlssons fond är nu avslutad för vår del, i alla fall för denna gång och vi vill djupt tacka er alla som bidragit, smått som stort. Summan vi har samlat in är hela 1782 kr! Tack så mycket, ni är så bra!

För mer information om fonden, besök www.arvidcarlssonfonden.se

 

Jobba på Slottsstallarna

Nu är det snart dags igen! Nästa vecka håller Pedal i Slottsstallarna!

När kan du jobba: Torsdag 22/10 17-02:30ish och/eller fredag 23/10 20-04:00ish
Varför ska du jobba: Du får ett halvt jobbkort per jobbpass, snacks under hela kvällen, du kommer ha jättekul och du får följa med på vår tackaktivitet senare under läsåret. Sist men inte minst så blir det en efterfest på fredagen för de som jobbat torsdag och/eller fredag!
Vem får jobba: Alla! Om du vill jobba, mejla stallmästaren på stallmastare@pedalivaxjo.se med det datum du vill jobba, ditt personnummer, mailadress, telefonnummer och eventuella önskemål om stationer du vill jobba på!

 

AL på Slottsstallarna

Är du intresserad av att bli arbetsledare? Som AL har du det yttersta ansvaret under en öppetkväll. Du instruerar jobbare, har hand om pengar, löser problem som kan uppstå, hanterar konflikter och har väldigt roligt! Som AL fungerar du lite som en hustomte under kvällen där du fixar, trixar, maxar och hasar för att kvällen ska glida på så bra som möjligt, speciellt för jobbarna och Slottstallarnas gäster. Du är inte rädd för att ta ansvar och samtidigt ha riktigt roligt! Att vara AL är en bra erfarenhet, inte minst i ditt framtida yrke som lärare! Är du fortfarande intresserad? Bra! Då kan du höra av dig till stallmästaren (stallmastare@pedalivaxjo.se) så får du prova på att vara AL för en kväll och gå bredvid!

 

Pedals vikariesida

Är du intresserad av att vicka under din studietid? Titt som tätt hör olika företag och skolor av sig till Pedal i jakt på lärarstudenter som vill leta sig ut i arbetslivet under studietiden. Alla dessa hamnar på hems

idan vilka ni kan hitta här: www.pedalivaxjo.se/ut-i-arbetslivet/

 

Laminerade medlemskap

Var du inne och fixade ett nytt medlemskap för ett tag sedan och väntar på att få ditt medlemskap laminerat? Då finns det en stor chans att det just är det! Sväng förbi kontoret under öppettiderna och se efter! Är du osäker kan du alltid skicka ett meddelande till Pedal och höra om ditt medlemskap finns laminerat eller inte!

 

Kontorets öppettider

Imorgon har kontoret öppet precis som vanligt mellan klockan 12 och 13! Kom förbi för att diskutera livets stora bekymmer, köpa märken, kolla om ditt medlemskap blivit laminerat eller diskutera overallis!

 

Samsons spalt

Önskemålet om vad spalten skulle handla om idag skjuts upp till nästa vecka, eftersom att det lämpar sig mycket bättre då. Istället tänkte jag berätta om den gången då jag spelade in en låt tillsammans med två andra som jag översatt från franska till svenska. Problematiken var att det var bara jag som kunde melodin och det var bara min vers som både blev sjungen med rätt melodi och text. Dock var det texten som var viktigast eftersom att det var den som stod i fokus. (Så här i efterhand kan man ju disktutera det argumentet eftersom inspelningen var till för att just visa att det var en sångbar översättning som kunde följa den ursprungliga melodin.) Det låter med andra ord inte så bra rent melodimässigt när de andra sjunger (inte textmässigt heller faktiskt, det är ju såklart mitt fel, är man nybörjare så är man) men texten finns i alla fall där, så som den skulle vara. (Fast jag håller på att ändra på den, lite finslip här och där och sedan kanske jag spelar in den på nytt!) Det jag egentligen vill komma till är att texten till en sång är viktig och därför tänker jag i all välmening uppmärksamma alla medlemmar på ett olyckligt fel de flesta gör när de går på sittning. Det är såklart felsjungningen i nationalsången jag talar om. Oavsett vad man tycker om nationalsången; fin, föråldrad eller tråkig så är dock en sak klar: ska du sjunga den ska du sjunga rätt text.

De flesta verkar tro att texten går så här ”Jag vet att du är och förblir vad du var” när den egentligen går så här: ”Jag vet att du är och du blir vad du var”. När jag ändå håller på kan jag berätta att det inte finns något som heter dalmatin. Det heter dalmatiner oavsett hur många hundar du menar. (Såvida du inte ser en schäfer, då är det såklart schäfer ordet du ska använda.)

Förra veckans spalt fick klagomål om att den var för kort, nu blev väl den här istället för lång… Ha en trevlig vecka nu allesammans, jag tror att jag ska ta och rota fram inspelningen på låten!