Veckomejl v. 39

Hallå alla tentapluggande medlemmar!

Veckans mejl är en kärlekssång om kontorets öppettider, Mattecentrum, sittning i Kalmar, FIFA-Turnering med PEDAL och denna veckan i ära har vi en gästspalt, nämligen Synsams spalt.

  1. Kontorets öppettider

Tisdagen rullar in, och snart är det dags att öppna upp kontoret igen. Denna vecka hittar ni vår Robin och Linnea som gärna vill höra om dina historier från helgen eller vilka märken du är sugen på att köpa. Kontoret har öppet mellan 12:00-13:00 på tisdagar och ligger placerat mittemot receptionen i H-huset.

  1. Mattecentrum söker volontärer

Vill du hjälpa ungdomar med matematikundervisningen? Nu söker Mattecentrum efter volontorärer till sina träffar där högstadie- och gymnasieelever behöver hjälp och stöd i matte. Enda kravet på dig som volontär är att du ska ha läst matematik och lustar efter att få använda sina pedagogiska kunskaper.

Nyfiken? Klart du är! Hör av dig till vaxjo@mattecentrum.se för mer information samt ge din intresseanmälan!

  1. Sittning i Kalmar

Den 7 oktober har Pedals systerförening KAROLIN i Kalmar en sittning där vi har fått den stora äran att delta! Vi kommer åka tåg tillsammans från Växjö till Kalmar där vi har blivit tilldelade en lokal där vi får sova i, och dagen efter så åker vi tillbaka till Växjö igen. Vi kommer inte ha något biljettsläpp för sittningen då du kan köpa din biljett digitalt. Biljetten kostar 170 kronor. Kostnader för resa fixar du själv, tillsammans med liggunderlag eller liknande att sova på.

Kika in evenemanget för mer info om hur du köper biljett!
https://www.facebook.com/events/848155228678382/

  1. FIFA-turnering

Onsdagen den 11/10 kommer Pedal att öppna upp Slottsstallarna med syfte att tillfredsställa tävlingsdjävulen i dig! Kvällen kommer att kickstarta med ett av STOOL:s berömda quiz, innan POOL tar över, och anordnar en storslagen FIFA-turnering!

Kika in evenemanget för mer info:

https://www.facebook.com/events/306809836459778/

  1. STOOL vill tacka direkt från hjärtat

STOOL vill tacka alla inblandade för en fantastisk och lärorik utbildningsresa. Den var fylld av många tunga och fantastiska upplevelser som sent kommer glömmas. Tack, och åter tack!

  1. Synsams spalt

Det var en gråmulen lördag då vi klev av färjan till Utøya. Trots att vi inte bokat någon guide visade den godhjärtade mannen Jon oss runt på ön. Efter en snabb men lärorik genomgång av Utøyas historia tog han oss upp till byggnaden som byggts efter attentatet den 22 juli 2011. Han förklarade att de hade förvarat delar av en byggnad där spår av terrordagen fortfarande syntes och att allt stod på samma sätt som den dagen.

Inne i byggnaden syntes kulhål i väggarna ovanför vissna rosor och hjärtan till kärleksbrev och bilder på finklädda ungdomar som kanske rest dit med hoppet om att få sitt livs bästa sommar. På en stor vägg fanns en tidslinje med händelseförloppet från en tidig men munter morgon till att statsministern och ledaren för Arbeiderpartiet i diger sorg håller om en kollega. Till detta fanns kronologiska SMS-dialoger mellan skräckslagna ungdomar och förtvivlade mödrar i gröna och grå iPhonebubblor som övergått till vädjande monologer i enbart grå bubblor, med tårfyllda ord som vittnade om hur insikten sakta trängt sig på att frånvaron av svaren med stigande sanningshalt innebär att ens finaste skatt gått förlorad, för alltid.

Nedanför byggnaden stod Verditreet med upphängda lappar till skylten ”Skriv en lapp om noe som er viktig for deg”. Bland alla dessa lappar med tuschpenneskrift om kärlek, intressen, namn och värden famns en snabbt ihopkrafsad vit lapp med gröna kråkfötter där det stod ”Fred og venner”. Ekot hördes från en lätt irriterad lärare som för fjärde gången ber sin elev plocka ner Pokemon GO och ”Bare skrive noe(!)”. Sagt och gjort kompis. Visst fick du ner ett antal ord på lappen och kanske slapp frökens uppmärksamhet tillräckligt länge för att kunna fortsätta kasta bollar i telefonen, men om du så lite som tänker på att ”Fred og venner” är något viktigt för dig så lite som ett par gånger om året, och kanske till och med väljer att le lite extra mot människorna runt omkring dig så lovar jag dig att det ökar chansen att alla runt dig kommer må lite lite bättre. Det, kompis, är precis vad världen behöver för att föräldrar och barn ska hålla gröna och ljusgrå SMS-dialoger vid liv.

Synsam over and out