Veckomejl v. 38

Hallå alla jobbande medlemmar!

Veckans mejl är en saga om kontorets öppettider, PEDAL hälsar på KAROLIN, Tacksittning och avslutar med Masens spalt.

  1. Kontorets öppettider

Tisdagen närmar sig, visst känns det i luften? På tisdag mellan 12:00-13:00 kommer du hitta vår socialt ansvariga Caroline och vår utbildningsminister Alexander som finns där för dig som vill köpa något fräscht märke till overallen eller bara sno åt sig en kopp kaffe. Kontoret hittar du mittemot receptionen i H-huset!

  1. Vi ska ut på lärarstudent-safari!

Den 7 oktober har Pedals systerförening KAROLIN i Kalmar en sittning där vi har fått den stora äran att delta! Vi kommer åka tåg tillsammans från Växjö till Kalmar där vi har blivit tilldelade en lokal där vi får sova i, och dagen efter så åker vi tillbaka till Växjö igen. Vi kommer ha ett biljettsläpp för alla Pedal-medlemmar som vill åka den 28/9 och biljetten kommer kosta 170 kronor. Kostnader för resa fixar du själv, tillsammans med liggunderlag eller liknande att sova på.

Kika in evenemanget för mer info!

https://www.facebook.com/events/848155228678382/

  1. Tacksittningen börjar närma sig!

Nästa vecka är det dags för biljettsläpp till tacksittningen. Torsdagen den 28/9 klockan 18:00 släpps biljetterna, så se till att knipa en bra plats i kön innan de tar slut!

Det kommer finnas två köer inför biljettförsäljningen, en för funktionärer och lagledare samt årets lag och en för resten av alla nollor. Den första kön kommer ha förtur vid biljettförsäljningen.

  1. Masens spalt

Något av det skönaste med att vara tillbaka på campus och komma tillbaka till sina gamla vanor är att det äntligen börjar bli dags att visa vem som är den riktiga kungen i baren. Jag pratar alltså om Pedals jobbvecka på Slottsstallarna som börjar närma sig. Ni som har varit där och skakat mjölkdrinkar eller krängt jackor på en galge vet vad jag pratar om, men för er som inte ännu upptäckt nöjet av att ge ens polare ett glas vatten istället för en shot skall jag ge er tre enkla skäl till varför jag jobbar varje gång PEDAL intar Slottsstallarna.

Den första anledningen är för mig den mest givande anledningen, vilket som är att man lär sig hur Stallet fungerar. Typ som vart i baren man ska stå för att få vänta minst tid, vilken bar som serverar vilken (och godast) alkohol samt vad man ska be om för att få den absolut godaste nachotallriken. Det är små life hack-kunskaper som förgyller mina utekvällar som jag har snappat upp efter min beskärda del av nyktra timmar på stallet. Den andra anledningen är att du lär känna så mycket folk när du jobbar. Ja, det gör man förvisso på sittningar och pluggkvällar också, men här blir du indelad i olika pass á 1 timme med personer du inte träffat förut, vilket som gör att du lär känna personen i fråga på ett annat sätt än vad du hade gjort annars. För mig har jobbandet på campus kära studentbarer varit den största anledningen till att jag har lärt känna och börjat umgås med nya människor.

Den tredje anledningen är att du får göra lite vad du vill när du jobbar. Vill du inte stå i baren, ska du inte heller behöva stå i baren. Tycker du att det är kul att stå i garderoben eller i entrén så är det självklart där du ska stå. Mina personliga favoriter är baren, entrévärd och diskplock. Jag gillar de stationerna för det är där du träffar som mest folk, både de du jobbar med och de som är gäster den kvällen.

Utöver detta får du ju självklart ett jobbkort som du kan använda för att smita förbi kön alternativt slippa betala inträde, men för mig kommer det bara som ett plus i kanten. Vi intar Slottsstallarna torsdagen och fredagen den 12-13 oktober nästa gång, så se till att höra av dig till jobbansvarig@pedalivaxjo.se för att knipa åt dig din jobbplats innan de tar slut!