Veckomejl v. 3

Hej alla omkringhalkande medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om nya STOOL och POOL, STOOLs enkät, avslutningshögtiden, internationell gästföreläsning i betyg och bedömning, Ut i arbetslivet!, generalansökan, kontorets öppettider och spalten.

Grattis nya STOOL och POOL

Utbildningsansvariga och de socialt ansvariga har valt sina nya utskott och vi säger stort grattis till alla er som nu representerar STOOL och POOL!

 

STOOLs enkät

Tack till alla er som svarade på STOOLs enkät. Utbildningsansvariga är mycket tacksamma för alla förslag på föreläsningar och aktiviteter till verksamhetsåret!

 

Avslutningshögtiden

I fredags hölls en avslutningshögtid för de lärarstudenter som nu tog examen från lärarutbildningen. Representanter ur Pedals styrelse var på plats och agerade värdar och vår eminente ordförande var en av talarna. Musiklärarstudenter bjöd på musik och stämningen var precis så där lycklig och vemodig som en skolavslutning ska vara. Vi önskar alla nyexaminerade lärarstudenter all lycka till i framtiden!

 

Internationell gästföreläsning i betyg och bedömning

Torsdagen den 4 februari bjuder Linnéuniversitetet in till en internationell gästföreläsning/workshop med Michael Flores och Judith Wallis från Storbritannien. Föreläsningen hålls på Linnéuniversitetet och temat är bedömning och betygssättning av elevers kunskaper. Evenemanget är helt gratis! Klicka på länken och läs mer. Sista anmälningsdag är 3 februari.

http://lnu.se/fakulteten-for-konst-och-humaniora/internationellt/internationell-gastforelasning-och-workshop-vaxjo

 

Ut i arbetslivet!

Intresserad av att extraknäcka under studietiden? Du vet väl att du kan hitta jobbannonser på Pedals hemsida? Under fliken ”Ut i arbetslivet!” lägger vi kontinuerligt upp annonser och annan information som kommer in från arbetsgivare. Just nu söker 11gården inom Växjö kommun studerande på lärarprogrammet för timanställning. Klicka på länken för att komma till hemsidan och läsa mer.

http://www.pedalivaxjo.se/ut-i-arbetslivet/

 

Generalansökan

Du har väl inte missat att ansökan om att bli general för årets kickoff nu är öppen? Är du sugen på att blir den som håller i trådarna under årets roligaste vecka så klicka på länken och läs mer. Vi ser fram emot just din ansökan!

https://www.facebook.com/events/797988350328716/

 

Kontorets öppettider

Imorgon har kontoret öppet mellan klockan 12:00 och 13:00. Kom förbi och köp märken, göm er från minusgraderna eller bara prata strunt!

 

Spalten

För att spinna vidare på idén att söka sig ett kneg vid sidan av studierna så ska dagens spalt handla om extrajobb. För några antal år sedan så började jag extrajobba bakom kassan i en mataffär. Det var inte alls så fantastiskt som den yngre jag alltid föreställt mig (vem har inte någon gång älskat att leka affär) men inte så dumt ändå, fast på helt andra plan. Förutom att få utmärkt sifferminne, chansen att öva sig fram till den perfekta hälsningsfrasen och bli bäst på leken ”gissa middagen” så kan man som kassörska gå hem med något oväntade upplevelser i bagaget. Här är mina topp tre.

3. Ställ aldrig läskflaskor på bandet. De ramlar – alltid. En gång välte en flaska ner på min sida bandet, gick i golvet och exploderade. Ungefär en halv deciliter fanns kvar i flaskan. Resten var… på mig.

2. Plötsligt hördes stämmor i bakgrunden. Jag slängde ett öga bakom mig och såg en hel manskör som stod och sjöng. Någon minut senare var det tyst och jag kikade igen. Borta. Jag anar en flashmob. Väldigt oväntat!

1. Att kunder frågar om varors kvalitéer är ganska vanligt. Det gäller även kondomer. Tydligen. Jag drog på det mest professionella ansiktsuttrycket jag kunde och gav mig in i intimhyllans djungel. Helt naturligt.