Veckomejl v. 21

Hellu alla medlemmar! 

Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Coronas påverkan på Pedals event, Vad händer i KAROLIN?, Discord, Vi finns för er och Mad Hatters spalt med veckans film!

1. Pedalens öppettider
Precis som vanligt kommer vi ha tisdagsöppet för er som är friska och sällskapssjuka. Denna veckan sitter Hattifnatten och Caesar med gott kaffe, redo att snacka om allt mellan himmel och jord med er, våra fina medlemmar.

2. Coronas påverkan på Pedals event
Som ni säkerligen har märkt är alla våra event inställda för tillfället på grund av de omständigheter som rår, och vi hoppas att ni har förståelse för att detta är för allas säkerhet. I nuläget kommer våra inplanerade event mest troligt vara framflyttade till nya datum när allt har lagt sig och det är säkert att komma ut igen. 

Dock kommer vi fortsätta hålla kontoret öppet för de som är friska från symtom och sugna på lite sällskap och gött snack. Välkomna!

Har ni några frågor, tankar eller idéer till event – tveka inte att höra av er!
Tills det är dags att inta förfester och sittningar tillsammans igen: tvätta händerna, håll er hemma vid symtom och följ Folkhälsomyndighetens råd!

3. Vad händer i KAROLIN?
Vår systerförening i Kalmar har alltid massor med kul för sig, och här kan ni ta del av information kring deras upptåg och påhitt!

Tyvärr ekar det ledsamt nog lika tomt i vår systerförenings kalender för medlemmarna som vår egen med anledning av de omständigheter som pågår. 

4. Discord
PEDAL har en discordkanal för diverse dataspel, vilket är väldigt användbart i dessa tider. Kika gärna förbi för att spela lite eller bara vill snacka lite med andra pedalare – utan risk för smittspridning!

Klicka på länken så hörs vi!
https://discord.gg/3UHmwac

5. Vi finns för er
Vi i PEDAL är fortfarande här och finns för er lärarstudenter. I dessa tider med distansundervisning har ni fortfarande rätten till god utbildning. Vi i PEDAL vill fortfarande vara närvarande och kunna hjälpa till ifall det är något som strular med er utbildning. 

Är det så att du har några frågor gällande din utbildning är du väldigt välkommen att kontakta våra utbildningsansvariga så att de kan underlätta er studietid. Vänligen kontakta vår mail eller skicka ett meddelande till PEDAL på Facebook så tar vi tag i ert ärende så snart vi kan! 

Mail: utb@pedalivaxjo.se

Vi hoppas era studier går bra och vi finns här ifall något skulle hända! 

Mvh, 
Lärarlyftet och Björne 
Utbildningsansvariga

6. Mad Hatters spalt
Den 18 maj är det internationella museidagen som firas/uppmärksammas på många platser i världen. Mängder av aktiviteter och event organiseras på museer runt om i hela världen varje år kring den 18 maj sedan 1977, detta för att öka medvetenheten om hur betydelsefulla museerna är för samhällsutvecklingen. International Museums Days, som arrangeras av International Council of Museums, ICOM, hade 2019 temat “Museums as Cultural Hubs: The future of tradition”. 

Tyvärr ställs många museers event in på grund av den pågående pandemin, men många har istället anordnat någon form av digitalt event för att fortfarande uppmärksamma museerna. Andra skjuter upp eventet till 2021 och utökar omfattningen av eventet. 

ArbetSam (arbetslivsmuseernas samarbetsråd) har exempelvis flyttat eventet till 2021, och då kommer det bestå av tre dagar, istället för de vanligtvis två. Detta för att få chansen att kunna ha en dag med fördjupade föreläsningar kopplat till temat: hållbara samlingar.

Att besöka museer fysiskt just nu är inte direkt något ultimat val, men eftersom museerna vill fortsätta sprida kunskap är det troligtvis några som har digitala utställningar för de som vill lära sig mer om historia och kulturer. Allt som behövs är en snabb google-sök!

Veckans film:
Natt på muséet (2006)

Stay calm, we’re all mad here!