Veckomejl v. 22

Hellu alla medlemmar! 

Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Coronas påverkan på Pedals event, Vad händer i KAROLIN?, Discord, Vi finns för er, Träna med PEDAL och Mad Hatters spalt med veckans film!

1. Pedalens öppettider
Nu är det inte långt kvar på denna terminen, så passa på att hälsa på vårt mysiga kontor under kommande tisdagsöppet! Mellan klockan 12-13 är det dags för Jägarn och Pucken att bistå med gott kaffe och härligt snack inne på käraste Pedalen, så om du är frisk och kry – kom dit!

2. Coronas påverkan på Pedals event
Som ni säkerligen har märkt är alla våra event inställda för tillfället på grund av de omständigheter som rår, och vi hoppas att ni har förståelse för att detta är för allas säkerhet. I nuläget kommer våra inplanerade event mest troligt vara framflyttade till nya datum när allt har lagt sig och det är säkert att komma ut igen. 

Dock kommer vi fortsätta hålla kontoret öppet för de som är friska från symtom och sugna på lite sällskap och gött snack. Välkomna!

Har ni några frågor, tankar eller idéer till event – tveka inte att höra av er!
Tills det är dags att inta förfester och sittningar tillsammans igen: tvätta händerna, håll er hemma vid symtom och följ Folkhälsomyndighetens råd!

3. Vad händer i KAROLIN?
Vår systerförening i Kalmar har alltid massor med kul för sig, och här kan ni ta del av information kring deras upptåg och påhitt!

Tyvärr ekar det ledsamt nog lika tomt i vår systerförenings kalender för medlemmarna som vår egen med anledning av de omständigheter som pågår. 

4. Discord
PEDAL har en discordkanal för diverse dataspel, vilket är väldigt användbart i dessa tider. Kika gärna förbi för att spela lite eller bara vill snacka lite med andra pedalare – utan risk för smittspridning!

Klicka på länken så hörs vi!
https://discord.gg/3UHmwac

5. Vi finns för er
Vi i PEDAL är fortfarande här och finns för er lärarstudenter. I dessa tider med distansundervisning har ni fortfarande rätten till god utbildning. Vi i PEDAL vill fortfarande vara närvarande och kunna hjälpa till ifall det är något som strular med er utbildning. 

Är det så att du har några frågor gällande din utbildning är du väldigt välkommen att kontakta våra utbildningsansvariga så att de kan underlätta er studietid. Vänligen kontakta vår mail eller skicka ett meddelande till PEDAL på Facebook så tar vi tag i ert ärende så snart vi kan! 

Mail: utb@pedalivaxjo.se

Vi hoppas era studier går bra och vi finns här ifall något skulle hända! 

Mvh, 
Lärarlyftet och Björne 
Utbildningsansvariga

6. Träna med PEDAL
Träningssugen men fast hemma under denna isolerande tid? Frukta inte! Inom kort kommer vi lägga ut ett digitalt träningspass för alla fina medlemmar på våra sociala medier. Alla nyfikna håller ögonen öppna!

7. Mad Hatters spalt
På söndag är det, som många redan vet, mors dag! Men som fler kanske inte vet är att dagen introducerades i Philadelphia 1905 av amerikanskan Anna Jarvis efter att hennes mor, fredsaktivisten Ann Jarvis, avlidit den 9 maj.

Ann hade ägnat sig åt vård av sårade soldater under amerikanska inbördeskriget – också noterbart att hon hjälpte sårade från båda sidorna av kriget. Hon hade dessutom skapat Mother’s Day Work Clubs för att rikta uppmärksamheten mot allmänna hälsofrågor.

Samma år inledde Anna Jarvis en kampanj för att i samband med årsdagen av moderns död försöka få instiftat en dag som skulle hedra alla mödrar, eftersom hon ansåg att ens ”mor är den person som gjort mer än någon annan för dig”.

I Sverige firades mors dag första gången 1919 på initiativ av Cecilia Bååth-Holmberg, en svensk författare. Det tog dock ett par årtionden innan dagen uppmärksammades i större utsträckning.

I Sverige är det en vanlig tradition att uppvakta sin mamma, inte alltför sällan alla mödrar i sin nära omgivning, med någon liten present och/eller kanske en fin blomma. Barn brukar skapa egna kort och pyssla ihop diverse små skapelser för att hylla sin mamma.

Så glöm inte att ge en fin hälsning till din kära mor, skicka ett fint kort eller beställ blombud om du inte har en säker möjlighet att besöka henne i dessa tider. Visa din mamma att du älskar henne och att du är tacksam för allt hon gjort för dig!

Veckans film:
Mama (2013)

Stay calm, we’re all mad here!