Veckomejl v.2

Halloj alla underbara och jultrötta medlemmar!

Veckans mejl innehåller information om Kontorets öppettider, Ut i arbetslivet, Grattis till examen!, Utskottsansökningar, PEDAL 20 år, Stallets pumpöppning och Power Kings spalt.

  1. Kontorets öppettider

Som vanligt slår vi upp dörrarna till vårt nystädade kontor på tisdag kl 12-13. På plats finns den Star Wars-tokiga Nils och den HIF-älskande Rasmus! Kom förbi och ta en kaffe, köp ett märke eller bara häng! Kontoret hittar du mittemot receptionen i H-huset.

  1. Ut i arbetslivet

Lever du på nudlar och vatten den sista veckan innan CSN kommer in på kontot? Se hit!

Angelstadsskolan i Ljungby söker en lärare till årskurs 5 till en tillsvidareanställning med start 2018. Skulle du vara intresserad av tjänsten kontaktar du Simon Märit via marit.simon@skola.ljungby.se eller på telefon: 0702017594

  1.  Grattis till examen alla lärarstudenter!

Vi i PEDAL vill önska alla lärarstudenter som tar examen nu på fredag den 12/1 ett enormt grattis! Tack för den här tiden och stort lycka till ute i arbetslivet!

  1. Utskottsansökningarna förlängs!

Vi behöver ha in fler ansökningar till våra utskott POOL, STOOL och FIOOL! Att gå med i ett utskott är en fantastisk möjlighet till att få en hint om hur föreningslivet ser ut och hur olika event ser ut bakom kulisserna. Samtidigt är det ett väldigt bra tillfälle att lära känna nya människor och få utlopp för sin kreativa sida samtidigt som man har sjukt kul!

All info angående hur ni söker in hittar ni i evenemanget nedan:

https://www.facebook.com/events/137129053663801/

  1. PEDAL fyller 20 år

År 1998 bildades föreningen som kom att kallas Pedagogalliansen, PEDAL. Detta innebär att vi i år firar 20 år, tillsammans med alla er medlemmar! Var med oss och fira under årets gång!

  1. Pumpöppning på Slottsstallarna – kom och jobba!

Nu på fredag har Slottsstallarna pumpöppning och till detta ska PEDAL bidra med två jobbare. Som tack efter att man jobbat på pumpöppningen får man ett helt jobbkort, vilket innebär att ni kan gå förbi i kön och gå in gratis! Det låter väl inte helt fel? Dessutom bjuds det på mat innan jobbpasset drar igång och hur mycket snacks och alkoholfri dryck man vill under kvällens gång. Var med och bidra till en magisk första kväll för detta året på Slottstallarna och lär känna underbara människor samtidigt som du skaffar dig erfarenhet inom att jobba pub! Känner ni er sugna på att jobba så hör av er till vår Jobbansvarig Caroline Svensson, antingen på facebook eller på mejl: jobbansvarig@pedalivaxjo.se.

  1. Power Kings spalt:

Så då var höstterminens sista vecka igång och alla sitter förmodligen med näsorna i kurslitteraturen nu, det borde väl jag också göra. Men varför inte stanna upp en stund och läsa veckans eminenta spalt?

Månssons spalt är nu ett minne blott, från och med nu och ett år framåt är det inte Månsson som skriver, eller jo, det är ju jag, men nu med ett coolare namn (jag kan ju i alla fall få inbilla mig det). Nu sitter ni säkert och undrar, varför Power King? Jo, så här är det, powerking är enligt mig livets dryck, det finns alltid ett tillfälle för en powerking minst en gång om dagen, trots att min plånbok säger emot mig rätt ofta angående det. Då var det självklart, i alla fall från mina kära styrelsemedlemmars synvinkel, att mitt smeknamn skulle bli Power King.

Nåväl, kommer ni ihåg när en gick i typ årskurs 4 och efter varje lov en hade haft skulle skriva en text i form av novell eller liknande om vad man gjort under lovet? Innan en fick tillgång till det där filtret som gör att en faktiskt kan ljuga ihop en story så var man ju brutalt ärlig varje gång, men ju längre åren gick kände man att man spädde på lite extra för varje gång för att inte verka tråkigast i klassen. När en egentligen bara hade legat hemma och degat sönder hela lovet skrev en saker som än idag skulle varit ofattbara, typ i stil med en rymdresa eller två. Hade en tur hade en gjort en liten utflykt under höstlovet, men tillhörde en inte gruppen som hade gjort något vettigt av sitt liv så flödade fantasin, ibland kanske en smula för mycket. Nu kan det vara så att jag är ensam om detta, fingers crossed att jag inte är det, men det jag vill komma till är frågan jag ställt mig sedan jag började plugga; varför skriver vi inte sådana på universitetet? Fatta vilken chill start på terminen och skriva typ en hemtenta på max 2000 tecken inklusive mellanslag om vad man gjort under “jullovet” (ja, jag har faktiskt haft jullov, lucky me huh?). Frågan är ju bara vilken kurslitteratur man refererar till? Kalle Ankas jul? Arne Wieses självbiografi?

Nu förstår ni förhoppningsvis att jag såklart inte vill skriva en text om vad jag gjort på lovet även på universitetet men ärligt talat, hellre det än en minst 6 sidor lång hemtenta… Men på tal om hemtenta så ska jag nog fortsätta med min egen nu.

Vi hörs nästa vecka!

//Power King