Veckomejl V.51

Hej alla tentapluggande medlemmar!

Terminens sista veckomejl innehåller information om Kontorets öppettider, Ut i arbetslivet, Musikhjälpen, Utskottsansökningar, och Månssons spalt.

  1. Kontorets öppettider

Som vanligt slår vi upp dörrarna till vårt mysiga kontor på tisdag kl 12-13. På plats finns sekreterar-Sofia och vice ordförande Linnea. Kom förbi och ta en kaffe, köp ett märke eller bara häng! Kontoret hittar du mittemot receptionen i H-huset.

  1. Ut i arbetslivet

Lever du på nudlar och vatten den sista veckan innan CSN kommer in på kontot? Se hit!

Angelstadsskolan i Ljungby söker en lärare till årskurs 5 till en tillsvidareanställning med start 2018. Skulle du vara intresserad av tjänsten kontaktar du Simon Märit via marit.simon@skola.ljungby.se eller på telefon: 0702017594

  1. Musikhjälpen – över 60 000 kr!

I söndags avslutades Musikhjälpen 2017 Umeå och vi här i Växjö har haft vår egna bössa där vi samlat in pengar genom att bland annat sälja musikhjälpenmärken och förnedrat oss själva i livesänd radio och tv. Den totala summan för Växjö campus för Musikhjälpen 2017 – bössan landade i skrivande stund på hela 64.670! WOW! Det betyder att vi slog förra årets summa på 55,800. Musikhjälpen har totalt i år fått in 74 410 363 kronor! Detta bidrar till att miljoner barn världen över förhoppningsvis inte längre är till salu och att de får en bättre värld att leva i. Stort tack till alla som varit med och bidragit på ett eller annat sätt, ni är guld värda!

PS! Det går att skänka pengar till Växjö campus bössa fram till den 31 december!

 

  1. Sök till våra utskott FIOOL, STOOL eller POOL!

Har du en grym idé på en sittning? En bra föreläsare du känner att du bara måste få hit? Eller kanske en aktivitet om du vet skulle bli en succé? I så fall är det nu din chans att påverka! Vi i PEDAL söker nu nya utskottare till verksamhetsåret 2018 och eventet till ansökan ligger redan uppe på vår facebooksida: https://www.facebook.com/events/137129053663801/

Att sitta i ett utskott är en fantastisk möjlighet till att få koll på hur det ser ut bakom kulisserna i en förening och dessutom får man möjlighet att påverka och få sina idéer förverkligade. Så ta chansen och sök! Information kring varje utskott finns i evenemanget för den som är intresserad av att söka till något av dem. Kom ihåg att man kan söka till fler än ett utskott och att ansökningsperioden är öppen tillochmed 6/1 23:59.

SÖK SÖK SÖK!

 

  1. Månssons spalt

Så var det dags, årets och terminens sista spalt. Eftersom det närmar sig julafton med allt vad det innebär tänkte jag berätta lite om mina tankar kring julen.

Jag har alltid älskat julafton och julen överlag, det är en av få högtider på året där de flesta i min familj oftast är samlade tillsammans. Vi är ganska utspridda från norr till syd och har därför svårt att tajma in att alla kan ses och vara tillsammans. Och för mig har det någonstans alltid varit det julen handlar om, att vara tillsammans (även om jag fortfarande är fem år inombords och älskar att få julklappar).

Eftersom jag tycker att gemenskapen är det viktigaste i juletid kan jag ofta tycka extra synd om dem som inte får uppleva den på grund av olika omständigheter. Sen det finns en ekvation jag aldrig kommer förstå och det är jul+alkohol.

Jag har verkligen aldrig förstått grejen med att dricka alkohol på julafton, det är en högtid som handlar om så mycket annat än alkohol och varför då förstöra det genom att supa sig full och sen mest troligen behöva skämmas för det senare? Tyvärr händer detta i många familjer och många barn blir drabbade. Det är så synd att slösa bort en högtid som egentligen är till för gemenskap och glädje på fylla, konflikter och trauma.

Detta ämne har egentligen alltid legat mig varmt om hjärtat men sedan jag började utbilda mig till lärare är det något jag tänker på allt oftare och jag önskar att det inte skulle behöva finnas en tanke om det, att det vore självklart att i familjer där barn är närvarande skippa alkoholen helt, så ens om det “bara” handlar om en julsnaps eller en julöl.

Ingen ska någonsin behöva vara ledsen eller ensam under julen och inget barn ska definitivt inte behöva umgås med alkoholpåverkade vuxna människor under julen. Är det något jag önskar alla julfirande människor världen över så är det en vit jul, och då snackar jag inte om snö, utan om en alkoholfri jul.

Från oss alla till er alla, god jul och gott nytt år!