Veckomejl v. 19

Hellu alla medlemmar! 

Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Coronas påverkan på Pedals event, Vad händer i KAROLIN?, Discord och Mad Hatters spalt med veckans film!

1. Pedalens öppettider
Frisk och symtomfri? Kom bort till kontoret tisdag kl. 12-13 där Jägarn och Hybris håller er sällskap med kaffe/te och gutt snack! 

2. Coronavirusets påverkan på Pedals event
Som ni säkerligen har märkt är alla våra event inställda för tillfället på grund av de omständigheter som rår, och vi hoppas att ni har förståelse för att detta är för allas säkerhet. I nuläget kommer våra inplanerade event mest troligt vara framflyttade till nya datum när allt har lagt sig och det är säkert att komma ut igen. 

Dock kommer vi fortsätta hålla kontoret öppet för de som är friska från symtom och sugna på lite sällskap och gött snack. Välkomna!

Har ni några frågor, tankar eller idéer till event – tveka inte att höra av er!
Tills det är dags att inta förfester och sittningar tillsammans igen: tvätta händerna, håll er hemma vid symtom och följ Folkhälsomyndighetens råd!

3. Vad händer i KAROLIN?
Vår systerförening i Kalmar har alltid massor med kul för sig, och här kan ni ta del av information kring deras upptåg och påhitt!

På onsdag har de medlemsmöte tillika fyllnadsval!

Men annars ekar det ledsamt nog lika tomt i vår systerförenings kalender för medlemmarna som vår egen med anledning av de omständigheter som pågår. 

4. Discord
PEDAL har en discordkanal för diverse dataspel, vilket är väldigt användbart i dessa tider. Kika gärna förbi för att spela lite eller bara vill snacka lite med andra pedalare – utan risk för smittspridning!

Klicka på länken så hörs vi!
https://discord.gg/3UHmwac

5. Mad Hatters spalt
Idag är det fjärde dagen i maj månad, vilket för många filmglada är en stor dag. May the fourth, som är inofficiell Star Wars-högtid, firas av fans över hela världen. Datumet är valt genom en ordvits med den kända frasen från filmerna: “May the force be with you”.

Fans över hela världen har firat denna dagen på en mängd olika sätt, med allt från filmmaraton och citerande till diverse upptåg med temat som grund. I Toronto firas “Intergalactic Star Wars Day”, i Baltimore exempelvis kan det finnas piñatas i form av Darth Vader och kostymtävlingar. Över hela världen äter fans godis och bakverk formade som karaktärer från Star Wars, har fester med temat utsmyckat överallt och önskar varandra “May the fourth be with you”. 

Dagen är inte officiellt myntad av Lucasfilm, men de uppmuntrar firandet av dagen, och i ett uttalande i tidningen New York Daily News sa en talesman för Lucasfilm: “It’s nice that this particular date seems to observe and celebrate the power of the Force and we’re thrilled that Star Wars fans continue to find new ways to connect with a galaxy far, far away.

Så, sätt upp håret i Leia-knutar, ha ett rejält filmmaraton, eller varför inte öva på din Chewbaccaimitation?

May the fourth be with you!

Veckans film:
Star Wars → alla (1977-)

Stay calm, we’re all mad here!