Veckomejl v. 18

Hej alla positiva medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om valborgsfirande med Pedal, cleverboardutbildning, Pedals medlemsmöte, Pedals såpolympiad, på tal om 6, kontorets öppettider och Smaugs kåseri.

 

1. Valborgsfirande med Pedal

PEDAL bjuder in till ett spektakulärt event i form av boxning på Tufvanängen, och då i extremt överdimensionerad form. Se det framför dig: två vänner som får göra upp i ringen med enormt stora handskar, enormt stora skor och såklart med en skyddshjälm, så vill du också ge din vän en snyting för den där fikan hen aldrig bjuder på? Kom då till oss i Pedal, så får du ge vem du vill en match på mattan. Mellan boxningsronderna kan du slå dig ner och hänga med oss i Pedal och exempelvis grilla. Boxningen kostar inget ekonomiskt, men det finns en risk att det kan kosta dig din stolthet i form av en knock…

 

2. Cleverboardutbildning

Den 14 maj har Pedals utbildningsutskott anordnat en gratis Cleverboardutbildning i Videumhuset Videum Science Park då efterfrågan har varit stor. Pedal anser att en cleverboardutbildningen är aktuell för alla lärarstudenter då den här tekniken blir allt mer aktuell i undervisningen. Vi hoppas ni tar tillfället i akt och passar på att få en gratis utbildning i denna teknik. Pedals utbildningsutskott hoppas på stor uppslutning.

Vad är då en Cleverboard? Oavsett inom vilka ämnen du undervisar kan du med interaktiva projektorer, skrivtavlor och skärmar förmedla kunskap på ett engagerande sätt och låta eleverna aktivt delta i undervisningen. Tekniken kombinerar enkelheten hos en whiteboard med kraften hos din dator och är utrustad med touchfunktion som låter dig interagera med materialet likt en datorplatta. Du kan även anteckna direkt på ytan med fingrarna eller med en speciell penna. Alla dina anteckningar kan du sedan enkelt spara, skicka vidare som e-post eller skriva ut på en skrivare.

Plats och tid: Videumhuset Videum Science Park, PG Vejdes väg 15 och föreläsningen håller på från kl. 14.00 till 16.00 den 14 maj. Anmälan görs på utbildningsutskottets mailadressutb@pedalivaxjo.se då det är begränsat med platser.

 

3. Pedals medlemsmöte

Den 15 maj anordnar Pedal ett medlemsmöte för att rösta igenom förslag på förändringar i föreningens stadgar. Som medlem har du rösträtt och möjlighet att skicka in motioner!Det bjuds på fika!Mötet börjar 17.00 och salen H1411

 

4. Pedals såpolympiad

För sjätte året i rad kan du återigen ”glida” runt med Pedal under Allkår. Tisdagen den 20 maj är det dags för Pedals roliga och galna såpolympiad. Olympiaden kommer äga rum vid Trummenängen. De grenar som ni kommer tävla i är bland annat mänsklig bowling och såpastafett. Varje lag får bestå av max fem personer och vi har en gräns på max 15 lag. Kostnaden ligger på 150kr/lag, och betalning sker på plats! Så samla ihop dina polare, nationskompisar eller andra i din närhet och se till att just Du och Ditt lag vinner årets såpaolympiad! Vinnarna får fina priser men framför allt äran att kalla sig olympiska mästare. Skicka din anmälan till pedal@pedalivaxjo.se. Först till kvarn gäller och deadline för anmälan är söndagen den 18:e maj klockan 23.59.

 

5. På tal om 6

Alla Pedals medlemmar har blivit inbjudna till releasefesten för På tal om 6s filmer och metodmaterial. På tal om 6 är ett projekt finansierat av Arvsfonden och är ett utbildningsmaterial med ett normkritiskt perspektiv på sexualitet och identitet, för lärare och vuxna som jobbar med unga.  Releasefesten kommer att vara den 9:e maj kl. 14.00 i Småland museums lokaler och då kommer själva skolmaterialet att presenteras. Det finns även möjlighet att se de filmer de tagit fram, mingla med sakkunniga inom området för sexualitet och identitet samt att Olle Waller (Olle i programmet Fråga Olle) kommer att medverka under dagen. För att läsa mer om projektet kan ni gå in på deras Facebook-sida https://www.facebook.com/PaTalOm6 och för att komma direkt till eventet kan ni klicka här https://www.facebook.com/events/367309143408253/

 

6. Kontoret öppet 29/4 kl. 12.00–13.00

Imorgon håller kontoret öppet mellan klockan 12.00–13.00. Kom och säg hej, köp märken, eller snacka en himla massa strunt.

 

7. Smaugs kåseri

I operan Carmen, akt II, bestämmer sig Don José för att genom en väldigt lång och komplicerad aria berätta sin kärlek för Carmen. På något vis tycker jag att detta kan jämställas med tentaskrivande. Man sitter den långa tiden i Stenladan, formulerar sig på det mest graciösa och flummigaste akademiska språket man någonsin kan tänka sig och likt Don José är man helt slutkörd när tentan väl är skriven. Carmen väljer att svara på Don Josés kärleksförklarning med ett ”nej, du älskar inte mig.” Ungefär som när examinatorn rättar ens tenta och tycker den är dålig. Gissa hur operanslutar. I akt IV mördar Don José Carmen.