Veckomejl v. 19

Hej alla väluppfostrade medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om vandring/hajk runt Mördarsjön, cleverboardutbildning, Pedals medlemsmöte, Pedals såpolympiad, enkät om Campus Molloy, kommande sittning, Encells uppsatstävling, Promisepriset och Smaugs kåseri.

1. Vandring/hajk runt Mördarsjön (a.k.a. Södra Bergundasjön)
Det är dags att lämna Campus trygga tillvaro under några timmar och bege sig ut på en riktig vandring i sann friluftsanda. Detta gör vi tillsammans med världsvane hajkinstruktören Anton Johansson i spetsen, som förhoppningsvis kommer berätta om några tips och tricks på hur man bäst överlever några timmar i skogen. Så snöra på dig ett par bra vandringsskor, fyll på vattenflaskan, bre några smörgåsar och leta upp fickkniven, för detta är en naturupplevelse du inte vill missa.

När: Samling kl 10:00 utanför Universitetsbiblioteket.
Hur: Valfri klädsel men overallen är ju aldrig fel.
Hur länge: Vandringen pågår i ca 4 timmar, inklusive 2-3 stopp längs vägen för lite vila och fika.
För vem: Alla, pedalare som icke-pedalare, som tycker om att vara ute i friska luften.
Kostnad: Gratis.

Ingen föranmälan krävs utan det är bara att dyka upp på lördag klockan 10:00 utanför UB. Klicka dock gärna i ”kommer” på eventet här på Facebook så vi vet ungefär hur många vi blir. Ta också med både dricka och något att äta då vi som sagt kommer vara borta under några timmar.

Vid dåligt väder kommer denna vandring att skjutas upp. Detta meddelas i så fall på Facebook samma dag. Vi håller dock alla tummar och tår för att så inte ska bli fallet.

2. Cleverboardutbildning
Den 14 maj har Pedals utbildningsutskott anordnat en gratis Cleverboardutbildning i Videumhuset Videum Science Park då efterfrågan har varit stor. Pedal anser att en cleverboardutbildningen är aktuell för alla lärarstudenter då den här tekniken blir allt mer aktuell i undervisningen. Vi hoppas ni tar tillfället i akt och passar på att få en gratis utbildning i denna teknik. Pedals utbildningsutskott hoppas på stor uppslutning.

Vad är då en Cleverboard? Oavsett inom vilka ämnen du undervisar kan du med interaktiva projektorer, skrivtavlor och skärmar förmedla kunskap på ett engagerande sätt och låta eleverna aktivt delta i undervisningen. Tekniken kombinerar enkelheten hos en whiteboard med kraften hos din dator och är utrustad med touchfunktion som låter dig interagera med materialet likt en datorplatta. Du kan även anteckna direkt på ytan med fingrarna eller med en speciell penna. Alla dina anteckningar kan du sedan enkelt spara, skicka vidare som e-post eller skriva ut på en skrivare.
Plats och tid: Videumhuset Videum Science Park, PG Vejdes väg 15 och föreläsningen håller på från kl. 14.00 till 16.00 den 14 maj. Anmälan görs på utbildningsutskottets mailadress: utb@pedalivaxjo.se då det är begränsat med platser.

3. Pedals medlemsmöte
Den 15 maj anordnar Pedal ett medlemsmöte för att rösta igenom förslag på förändringar i föreningens stadgar. Som medlem har du rösträtt och möjlighet att skicka in motioner! Det bjuds på fika! Mötet börjar 17.00 och salen H1411

4. Pedals såpolympiad
För sjätte året i rad kan du återigen ”glida” runt med Pedal under Allkår. Tisdagen den 20 maj är det dags för Pedals roliga och galna såpolympiad. Olympiaden kommer äga rum vid Trummenängen. De grenar som ni kommer tävla i är bland annat mänsklig bowling och såpastafett. Varje lag får bestå av max fem personer och vi har en gräns på max 15 lag. Kostnaden ligger på 150kr/lag, och betalning sker på plats! Så samla ihop dina polare, nationskompisar eller andra i din närhet och se till att just Du och Ditt lag vinner årets såpaolympiad! Vinnarna får fina priser men framför allt äran att kalla sig olympiska mästare. Skicka din anmälan till pedal@pedalivaxjo.se. Först till kvarn gäller och deadline för anmälan är söndagen den 18:e maj klockan 23.59.

5. Enkät om Campus Molloy
Pedals sociala utskott POOL skulle bli väldigt glada om ni som var med på Campus Molloy skulle vilja ta er tid och svara på deras enkät om evenemanget så att de kan göra en utvärdering. Vid besvarandet av frågorna kan ni gärna ha i åtanke allt som genomfördes under lördagen (exempelvis informationen vid start och slut, stationerna, gåtorna, maten och även den övergripande stämningen). Enkäten finner ni här
Tack!

6. Kommande sittning…
Pedal skulle vilja uppmärksamma att en ny sittning är i planeringstadie som ska ta plats den 31/5. Skriv genast upp det i almanackan och våga inte boka in något annat! Mer information kommer!

7. Encells uppsatstävling
För tredje året i rad anordnar Encell – Nationellt kompetenscentrum för livslångt lärande – en uppsatstävling för studenter på temat livslångt lärande. De två bästa uppsatserna erhåller ett stipendium à 10 000 kronor vardera. Uppsatsen ska övergripande bidra till ökad förståelse och insikt om hur man kan stödja lärande på individuell, organisatorisk och samhällsnivå. Tävlingen vänder sig till studerande vid samtliga fakulteter och tävlingsbidragen ska vara skriva på kandidat-, magister-, eller masternivå under läsåret 2013-2014. För att få deltaga måste uppsatsen fått betyget väl godkänd (om sådant ges). Deadline för att skicka in uppsatsen är senast 30 juni 2014 till encell@hlk.hj.se.

8. Promisepriset 2014
Här följer information om stipendium instiftat av Branschföreningen Promise, för bästa examensarbete inom e-learning och interaktiva medier:

Syfte
Promisepriset har instiftats i syfte att stimulera utveckling inom e-learning och interaktiva medier bland studenter, lärare och företag. Examensarbete av hög kvalitet får den uppmärksamhet de förtjänar.

Förutsättningar
Promisepriset, 10 000 kr för bästa examensarbete/uppsats, delas ut den 5 november 2014 under Promisedagen. Såväl leverantörer som producenter, studenter, kunder och media finns representerade under denna stora branschdag. Deltagarna får på så vis en naturlig och värdefull inblick i vad branschen har att erbjuda. Tävlingen är öppen för studenter som under det senaste läsåret har presterat ett examensarbete eller en uppsats av hög kvalitet, med anknytning till e-learning och interaktiva medier.

Anmälan
Alla slags examensarbeten och uppsatser kan nomineras. Kravet är att arbetet behandlar e-learning ur något perspektiv, samt att arbetet vid anmälningstillfället är examinerat med godkänd som lägsta resultat vid svenskt universitet, högskola eller YH-utbildning. Examensarbeten kan anmälas av lärare/handledare/examinator eller av de studerande själva. För att arbetet ska anses vara nominerat till pristävlingen, krävs en kort motivering till nomineringen utfärdat av handledare eller examinator. Dessutom ska ett exemplar av uppsatsen skickas in. Anmälan till Promisepriset 2014 skickas till VD i Promise per e-post. Bifoga examensarbetet/uppsatsen som Pdf, tillsammans med motiveringen till nomineringen. Anmälan kan göras fram till den 30 juni 2014.

Promiseprisets jury gör en bedömning enligt något/några av följande kriterium:
• Innovation
• Pedagogik
• Tillgänglighet
• Ekonomi
• Teknik

I och med att examensarbetet/uppsatsen lämnas in förbinder sig den sökande att ej resa anspråk mot branschföreningen Promise, mot dess styrelse eller enskilda medlemmar, om upphovsrättsligt intrång skulle ske när examensarbetet publiceras, eller på annat sätt görs tillgängligt.
Om sökande vill begränsa ovan angivna möjligheter för Promise styrelse i upphovsrättsligt hänseende ska dessa begränsningar vara klart angivna och motiverade i samband med att bidraget lämnas in.
Promise förbinder sig i sin tur att inte använda det inlämnade examensarbetet/uppsatsen i kommersiellt syfte.

Urvalsprocess och jury
Steg 1: Ordförande och VD i Promise går tillsammans med VD för Svensk Industriförening igenom alla inkomna nomineringar. Tre examensarbeten/uppsatser väljs ut och går vidare till steg 2. I steg 1 sker bedömningen huvudsakligen efter Promise krav på en god uppsats.

Steg 2: Juryn som utgörs av Promise styrelse kommer slutligen att välja det examensarbete/ den uppsats som får Promisepriset. I steg 2 sker bedömningen huvudsakligen utifrån praktikfältets och branschens krav på relevans.

Vid frågor om Promisepriset kontakta:
Mikael Svelch, VD för Promise, tfn: 08-440 11 83, eller e-post: info@promise.se

Välkommen med anmälan!

9. Smaugs kåseri
Smaug tänkte idag dela med sig av en novell som han inte blir så klok av. Den har den mycket tilltalande titeln: Vad hände?

Vad hände?

Vad det vad som hände visste ingen. Det enda som alla visste var att något hade hänt. De visste inte om det var bra eller dåligt, om det var tråkigt eller kul och om de skulle skratta eller gråta. Vissa skrattade. Andra grät. Vissa stod bara och tittade på varandra med osäkra miner som sa: ”Oj”.
Eftersom ingen visste vad det var som egentligen hade hänt och de kände sig ganska fåniga i att inte ha någon vetskap så försökte de sjunga en bit. Det skapade problem för de var ganska många och det var inga som kunde komma överens om vilken sång man skulle ta. Man bestämde sig för att lotta, alla skrev sången de önskade på en liten trevlig lapp, la den i en brun hatt med vita prickar och sedan drog en främmande farbror en lapp ur den prickiga hatten. Han var inte nöjd med sitt första val så han tog en annan lapp. Den föll honom heller inte i smaken så efter etthundrasjuttioen lappar fann han sin egen lapp och ropade stolt ut att de skulle sjunga ”Sommaren är kort”. Det blev tyvärr ingen allsång för när han hade ropat ut titeln hände det en andra gång. Och då försvann allt. Bara mössen blev kvar.