Veckomejl v. 17

Hej alla rara medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om Campus Molloy, chill på Tufvan, valborgsfirande med Pedal, cleverboardutbildning, Pedals medlemsmöte, ny styrelsepost, nyhetsbrev från Lnu Karriär, vetenskap de Luxe, fittnesstävling och Smaugs kåseri.

1. Campus Molloy

Fjolårets succé är tillbaka! Den 26/4 är det äntligen dags för Campus Molloy!

Kommer du ihåg programmet Camp Molloy? Nu är det än en gång dags för att återuppleva detta äventyr, fast på campus. Pedal bjuder in just dig till att delta i vårt alldeles egna Campus Molloy. Ni kommer att bli testade i grenar som kräver taktik, smidighet, hjärta och styrka och målet är att, som lag, erhålla den åtråvärda titeln: Årets Campus Molloyare!

Hur ska ni göra för att få ta del av detta fantastiska evenemang då? Jo: Bilda ett lag på 3-5 personer, personerna i fråga behöver inte tillhöra Pedal och kom på biljettsläpp inne på Café Tufvan idag klockan 18:00. Kostnaden är 40 kr/lag och i priset ingår, förutom olidligt spännande grenar, ett läckert märke och korv med bröd.

Får du inte ihop några lagmedlemmar men gärna skulle vilja deltaga ändå? Kom till biljettsläppet ändå, så ser vi till att du kommer med i ett lag då. I Pedal finns det hur mycket kärlek och vänskap som helst.

Missa inte detta! Skriv upp datumet genast och sätt sedan igång att sätta upp ditt lag!

Tagga!

 

2. Chill på Tufvan

Idag klockan 18.00–20.00 har vi bokat Tufvans ovanvåning där tanken är att vi ska hänga lite nyktra. Så om du för en gångs skulle vill lägga ifrån dig flaskan, så finns det biljardbord, schackspel, kortspel och andra brädspel som vi i Pedals styrelse och utskott kommer göra allt för att slå dig i. Dessutom kommer biljetsläppet till Campus Molloy hållas där – missa inte det!

Se det framför dig, när spelen sätter igång: hur grym är inte Samuel Schelin på schack med hans obehagligt höga IQ? Hur livsfarlig är egentligen inte Mattias Lindén med de ögonbrynen och en avslagen biljardkö i sin hand? Hur mycket lär inte

Sofie Karlsson försöka komma undan med kortspelsfusk med ständiga leenden? Och för all del, missa inte och vara med på Debora Gröhns obligatoriska instragrambild under kvällens gång!

Så se till att masa dig till Tufvan, så visar vi vilken som är världens bästa förening till och med när spriten ej är närvarande!

Givetvis är även caféet öppet så är man inte spelsugen så kom och ta en kaffe och relaxa lite med andra pedalare!

Hoppas vi ses!

 

3. Valborgsfirande med Pedal

Kom och chilla och grilla med oss på Valborg! Linnéstudenterna anordnar tillsammans med studentföreningarna ett valborgsfriande som vi absolut inte vill att ni ska missa! Pedal kommer att hålla i en mycket spännande lek med enorma proportioner! Mer information kommer snart!

 

4. Cleverboardutbildning

Den 14 maj har Pedals utbildningsutskott anordnat en gratis Cleverboardutbildning i Videumhuset Videum Science Park då efterfrågan har varit stor. Pedal anser att en cleverboardutbildningen är aktuell för alla lärarstudenter då den här tekniken blir allt mer aktuell i undervisningen. Vi hoppas ni tar tillfället i akt och passar på att få en gratis utbildning i denna teknik. Pedals utbildningsutskott hoppas på stor uppslutning.

Vad är då en Cleverboard? Oavsett inom vilka ämnen du undervisar kan du med interaktiva projektorer, skrivtavlor och skärmar förmedla kunskap på ett engagerande sätt och låta eleverna aktivt delta i undervisningen. Tekniken kombinerar enkelheten hos en whiteboard med kraften hos din dator och är utrustad med touchfunktion som låter dig interagera med materialet likt en datorplatta. Du kan även anteckna direkt på ytan med fingrarna eller med en speciell penna. Alla dina anteckningar kan du sedan enkelt spara, skicka vidare som e-post eller skriva ut på en skrivare.

Plats och tid: Videumhuset Videum Science Park, PG Vejdes väg 15 och föreläsningen håller på från kl. 14.00 till 16.00 den 14 maj. Anmälan görs på utbildningsutskottets mailadress utb@pedalivaxjo.se då det är begränsat med platser.

 

5. Pedals medlemsmöte

Den 15 maj anordnar Pedal ett medlemsmöte för att rösta igenom förslag på förändringar i föreningens stadgar. Som medlem har du rösträtt och möjlighet att skicka in motioner!

Det bjuds på fika!

Mötet börjar 17.00 och sal kommer snart.

 

6. Ny styrelsepost

Vi i styrelsen är mycket glad över att kunna presentera och välkomna Isabella Immonen som styrelsemedlem till den nya posten ”stallmästare” i Pedal. Välkommen!

 

7. Nyhetsbrev från Lnu Karriär

Lnu Karriär har bett oss att dela med oss med deras nyhetsbrev:

Linné Consulting gästar Café Karriär tisdag 29 april på Restaurang Kristina mellan kl. 15.00–15.45. De får även sällskap av Drivhuset. Vi kommer att få information om hur Linné Consulting startade och hur deras rekrytering ser ut. Vad innebär deras verksamhet och hur hjälper det studenter ut i arbetslivet?  Drivhuset kommer med tips gällande från idé till företag. Under tiden bjuder vi på fika. Missa inte detta tillfälle, utan anmäl dig till helena.jorgensen@lnu.se

I Kalmar sätter vi, tillsammans med Studievägledare, igång med gruppvägledning 5 maj. Passa på att göra karriärplanering i grupp vid tre tillfällen. De andra är 12/5 och 26/5. Klockan 13-15  alla tre dagar. Du får även möjlighet att jobba med ditt CV och få råd och tips kring detta. Se mer på vår hemsida: http://lnu.se/student/vi-hjalper-dig/karriarvagledning/gruppvagledning-vaxjo. Anmälan gör du till magnus.thureson@lnu.se senast 28 april.

Nu är det dags för en CV-föreläsning i Växjö igen. Denna aktivitet sker 13 maj, kl. 10.15–12.00 i sal H1207. Först till kvarn gäller och du anmäler dig till helena.jorgensen@lnu.se senast 9 maj. CV-föreläsning i Kalmar blir det den 15 maj kl. 13.15–15-30 Sal Ny 211 Kalmar Nyckel. Du anmäler dig till magnus.thureson@lnu.se  senast 12 maj.

För andra gången denna termin, kommer Rekryteringsföretaget Maxkomptens 28 maj att finnas på Linnéuniversitetet, Växjö. Du kan då få CV-granskning eller tips på intervjuteknik. Maxkompetens kommer att vara på plats mellan 13.15–15.00 i H-huset vid informationsdisken. Först till kvarn gäller och du anmäler dig till helena.jorgensen@lnu.se senast 24 maj.

I Växjö sitter Karriärvägledare tillsammans med Studievägledare i H-huset, vid informationsdisken på fredagar mellan kl. 11-12. Du har då möjlighet att ställa spontana frågor eller snabbt få hjälp med ditt CV.

Tänk även på att du kan boka in enskilt samtal, få återkoppling på ditt CV eller varför inte boka in en intervju där du får öva dig att gå på anställningsintervju? Se mer på vår hemsida. www.lnu.se/karriar.

 

8. Vetenskap de Luxe, torsdag 24 april

Vetenskap de Luxe har bett oss dela med oss med sin information:

Välkommen till Linnéuniversitetets serie populärvetenskapliga möten på Kafé de Luxe i Växjö! Sista torsdagen i varje månad möts forskare och publik i samtal, paneldebatter eller föreläsningar. Nu på torsdag blir det en paneldebatt på temat demokrati och religion .

Medverkar gör: Per Bauhn, professor i praktisk filosofi, Magnus Hagevi, docent i Statsvetenskap, Per Dannefjord, lektor i sociologi, Åsa Ingvert, Präst/Församlingsherde, svenska kyrkan i Växjö.

Moderator är: Nina Hjelmgren, journalist och utvecklings- och kursledare på medieinstitutet Fojo

Tidigare Vetenskap de luxe har varit mycket välbesökta, så vill ni äta innan rekommenderar vi att komma i god tid. Det är specialpriser på mat och dryck i källaren mellan kl.18 och 22. Det är även glada timmen i restaurangen på övervåningen mellan 15 och 18.

Välkommen!
Läs mer om Vetenskap de luxe på Lnu.se: http://lnu.se/om-lnu/evenemang/vetenskap-de-luxe

 

9. Fitnesstävling

Olympen träningscenter har bett oss att föra vidare deras information om en fitnesstävling de ska ha den 31/5 klockan 10.00 till 16.00 i Amfium. Tävlingsmomenten är hemliga. Priset är 100 kronor om man är student och 150 kronor om man inte är det. Anmälan görs till tavling@olympentrainingcenter.se med ditt namn, person- och telefonnummer. Man måste vara 18 år för att deltaga.

 

10. Smaugs kåseri

Lillpojken och Gimli gick på Ayia Napas strand
de hade mycket trevligt och höll varann i hand.
Pojken ville leka och tog sin hink och spade
med ens hade han skulpterat en Eric Saade.
Främpa kom gående och sa:
”det där är väl inget att ha?”
Han började att bygga med mycket kraft och möög
ett hus som han tyckte mycket gott och väl dög.
Byggtävlingen var vunnen och Främpa fick pris:
ett litteraturpris av Ranelid som han ställde på sin spis.
En ingenjör dök upp och såg husets konstruktion
hon började genast klaga och höll en bygglektion.
Efter den var alla glada och Stallmästaren bjöd på ål
men då kom Smaug och tyckte de alla skulle bli ett bål.