Veckomejl v. 18

Hej alla inspirerande medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om Valborg med PEDAL och Linnéstudenterna, Världens fest med PEDAL, jobba med PEDAL på Slottsstallarna, pridetåg tillsammans med PEDAL, inställd innebandy, examensanmälan, föreläsning på Noaks Ark “Lärare och HBT” 7/5, kontorets öppettider och Samson Biceps spalt.

 

Valborg med PEDAL och Linnéstudenterna

Under Valborg bjuder PEDAL  in till ett spektakulärt event i form av boxning på Tufvanängen, och då i extremt överdimensionerad form! Kom dit och utmana sittande styrelse, eller ta med en vän och gör denne till ovän! För att delta krävs inget pedalmedlemskap, men väl ett medlemskap i Linnéstudenterna. Detta event är en del av flera olika event som Linnéstudenterna står bakom denna dag. Kom och gör dagen på ängen oförglömlig tillsammans med oss!

Evenemanget hittar du här: www.facebook.com/events/844850092229635/

 

Världens fest med PEDAL

Den 13:e maj smäller det, alla världens hörn kommer samman för att ha party natten lång! Missa inte terminens sista sittning! Biljetsläppet äger rum utanför PEDALs kontor 5/5!

Evenemanget hittar du här: www.facebook.com/events/1442302376068566/

 

Jobba med PEDAL på Slottsstallarna

Nästa vecka är det dags för PEDAL att ansvara för jobbare på Slottstallarna igen!

Vill du jobba med Pedal torsdagen den 7/5 och/eller fredagen den 8/5? Som tack får du ett halvt jobbkort, gött häng, snacks och läsk under kvällen samt att du får hänga med till Boda Borg den 15/5! Intresserad? Maila stallmastare@pedalivaxjo.se!

 

Pridetåg tillsammans med PEDAL

Ta på din vackra orangea overall 9/5 och ta ställning tillsammans med oss i PEDAL för allas rätt att älska!

Mer information finner du evenemanget: www.facebook.com/events/355781524626096/

 

Inställd innebandy

På torsdag är innebandyn inställd på grund av att det är valborgsfirande! Hoppas vi ses på Tuvanängen!

 

Examensanmälan

Förhoppningsvis har ni som ska ta examen till sommaren fått ett mejl om att anmäla er till avslutningshögtiden i juni. Har ni inte det, kan vi rekommendera att följa denna länk; som tar er till anmälan! Sista anmälningsdag är den 18:e maj!

www.lnu.se/namnden-for-lararutbildning/for-lararstudenter/avslutningshogtid

 

Föreläsning på Noaks Ark “Lärare och HBT” 7/5

I skolans uppdrag ingår att förebygga kränkning och diskriminering på grund av sexuell läggning och könsidentitet, men många lärare är osäkra på hur detta ska gå till i sfi-klassrummet. Hur talar vi om hbt, hur kan vi göra det och hur mycket behöver vi egentligen göra det? Sara Lövestams föreläsning utgår från värdegrund och styrdokument, men också till stor del från hennes erfarenheter i klassrummet. Vad svarar en homosexuell lärare när elever frågar om hon har pojkvän? Och vad var det som fick hennes elev att ändra åsikt? En personlig och inspirerande föreläsning om en del av skolans uppdrag som kan göra stor skillnad.

För mer information; kolla evenemanget som du hittar här: www.facebook.com/events/1433599123620511/

 

Kontorets öppettider

Imorgon är kontoret öppet precis som vanligt mellan 12.00 och 13.00! Även denna gång erbjuds lektioner i skånska men du kan även köpa märken, snacka skit eller tagga inför sittning!

 

Samsons Biceps spalt

Idag tänker jag lära er ett begrepp inom filmvetenskapen: Femme fatale. (Det uttalas ”famm fattall”) Det betyder ungefär farlig eller ödesdiger kvinna och är ett begrepp som fick sitt uppsving under 1940-talet då film noir var stort. En femme fatale är en kvinna som med sin charm förför män ned i fördärv. Hon är mystisk och snygg och jag skulle aldrig våga ha med en femme fatale i Ridskolan.