Veckomejl v. 17

Hellu alla medlemmar! 

Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Sök till funktionär, Kurs: Ny Lärare, Knock ém Down, Coronas påverkan på Pedals event, Vad händer i KAROLIN?, Discord och Mad Hatters spalt med veckans film!

1. Pedalens öppettider
Suttit isolerad ensam hemma för länge och i behov av lite sällskap? Alla symtomfria och friska är varmt välkomna till vårt vanliga tisdagsöppet mellan 12-13 där Caesar och Glenn kommer välkomna er med chill snack och en kopp kaffe/te!

2. Sök till funktionär för kickoffen
Vi har nu förlängt ansökningstiden för att söka till funktionär till årets kickoff, så tveka inte att skicka in din ansökan nu! Det gör du genom att skicka en liten beskrivning om dig själv, vilken post/ansvarsområde du önskar, någon du skulle vilja jobba tillsammans med och diverse tankar och frågor du kan tänkas ha. Sedan skickar du din ansökan till pedalkickoff@gmail.com senast den 26/4 kl. 23:57 och taggar igång för en riktigt minnesvärd vecka!

Mer info hittar du här:
https://www.facebook.com/events/2768465386536262/

3. Kurs: Ny lärare – nu digital
Flertalet fysiska träffar har blivit inställda på grund av de omständigheter som rår, men nu kan kursen erbjudas digitalt istället! Under åtta tillfällen kommer Eva Persson, rekryteringsstrateg på Lärarförbundet med en bakgrund som studerandeinformatör och gymnasielärare, hålla i webbinariet. 

Kursen “Ny lärare” riktar sig till dig som snart är klar med din utbildning och vill ge en trygg och bra start på ditt nya arbetsliv. Fokus under webbinariet kommer ligga på lön, anställningsvillkor, kollektivavtal och rätten till en introduktionsperiod. 

Varje webbinarie är 1 timme och 15 minuter lång, därefter är det 30 minuter avsatt för frågor och funderingar. Anslut gärna till webbinariet ca 10 minuter innan för att säkerställa att tekniken fungerar som den ska.

Anmälan gör du direkt via mail till Eva Persson på eva.persson@lararforbundet.se. Ange vilket tillfälle som passar dig bäst, både dag och tid. Därefter kommer ett bekräftelsemejl tillbaka med instruktioner om hur du ansluter till webbinariet. Har du frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till Eva.

Mer info hittar du här:
https://app.rule.io/browser/campaign/c/n_4x0g?fbclid=IwAR3b0zdcpKBvUSiNmrhD-43w7m2vOuYvIiFFex6MVA15B5nkCmzy1kzcGVo

4. Knock ém Down 
”Vi, precis som alla andra, har det väldigt tufft just nu. Vi önskar ingenting hellre än att överleva denna perioden och fortsätta sprida glädje i Växjö även efter Corona. Vi kommer fortsätta kämpa och tillsammans med våra underbara gäster är jag säker på att vi kommer klara oss igenom detta!”

Dessa ord från knock em’ down beskriver tydligt den situation vi befinner oss i men med hopp om att även de som företag ska överleva!

Därför har event center Knock em’ Down satsat mer på sin take away samt infört studentrabatt på alla dagens lunch så är ni i krokarna vet ju var ni kan mätta magen samtidigt som ni stödjer vår samarbetspartner!

5. Coronavirusets påverkan på Pedals event
Som ni säkerligen har märkt är alla våra event inställda för tillfället på grund av de omständigheter som rår, och vi hoppas att ni har förståelse för att detta är för allas säkerhet. I nuläget kommer våra inplanerade event mest troligt vara framflyttade till nya datum när allt har lagt sig och det är säkert att komma ut igen. 

Dock kommer vi fortsätta hålla kontoret öppet för de som är friska från symtom och sugna på lite sällskap och gött snack. Välkomna!

Har ni några frågor, tankar eller idéer till event – tveka inte att höra av er!
Tills det är dags att inta förfester och sittningar tillsammans igen: tvätta händerna, håll er hemma vid symtom och följ Folkhälsomyndighetens råd!

6. Vad händer i KAROLIN?
Vår systerförening i Kalmar har alltid massor med kul för sig, och här kan ni ta del av information kring deras upptåg och påhitt!

Just nu ekar det ledsamt nog lika tomt i vår systerförenings kalender för medlemmarna som vår egen med anledning av de omständigheter som pågår. 

7. Discord
PEDAL har en discordkanal för diverse dataspel, vilket är väldigt användbart i dessa tider. Kika gärna förbi för att spela lite eller bara vill snacka lite med andra pedalare – utan risk för smittspridning!

Klicka på länken så hörs vi!
https://discord.gg/3UHmwac

8. Mad Hatters spalt
På fredag, den 24 april, är det försöksdjurens dag (World Day for Laboratory Animals). Detta är en temadag som infördes 1979 eftersom ämnet om djurförsök fick stor uppmärksamhet under 1970-talet. 

Det påbörjas djurförsök på nästan 1 miljon djur varje år i Sverige (siffra från 2017). I djurförsöken utsätts djuren för t. ex. kemikalier, tobaksrök, alkohol, plastartiklar m.m. Många av dessa försök medför stort lidande för djuren. 

Dagen, även hela veckan omkring dagen, har varit en katalysator för rörelsen att få slut på försöksdjurens lidande över hela världen. Detta har redan börjat få effekt på tekniker för testande av produkter med avancerade metoder utan användningen av djur. 

Vill du vara med och bidra till kampen mot djurförsöken? Det finns välgörenhetsorganisationer man kan donera till och det kan man enkelt hitta genom att bara googla lite. Här finns en lista med exempel på vad du kan göra för att hjälpa till i motstådet: https://worlddayforlaboratoryanimals.org/how-you-can-help/

Veckans film:
28 dagar senare (2002)

Stay calm, we’re all mad here!