Veckomejl v. 11

 

Hallå alla medlemmar!

Veckans mejl innehåller information om kontorets öppettider, Röda korset söker volontärarbetare, Supersittning med PEDAL, föreläsning “Ny i läraryrket”, lagledaransökan, fira earth week med PEDAL, informationsdagen och Masens spalt.

  1. Kontorets öppettider

Sugen på att veta vad som sades på styrelsemötet i april 2014? Eller hade du inte möjlighet att vara med på biljettsläppet i torsdags? Kom till kontoret på tisdag så fixar vi det! Där hittar du Timell och Masen som gärna pratar om allt från särskrivningar till fuljeans. Pedals kontor ligger mittimot receptionen i H-huset. Vi ses där!

  1. Ännu en möjlighet att volontära!

Röda Korset Växjö söker volontärarbetare till två utav sina projekt. Antingen som läxhjälp (läxhjälp.rkufvaxjo@gmail.com) eller som “kompis” för nyanlända. Det är även på tal att starta upp en anonym jourchatt för ungdomar upp till 25 år. Intresserad? Hör av dig till någon av följande mejladresser: laxhjalp.rkufvaxjo@gmail.com, kompis.rkufvaxjo@gmail.com eller  rkuf.vaxjo@redcross.se för mer information.

  1. Denna vecka smäller det!

Dags att ta fram ert hemliga alter-ego och visa campus vem ni egentligen är! Kanske är ni en rysk spion? Eller en powerpuffpingla? Den 18/3 är det dags att avslöja vem ni egentligen är!

Mer information hittar du i evenemanget:

https://www.facebook.com/events/389416191420224/

Vill du vara med under kvällen, men inte har något hemligt alter-ego att klä ut dig till? POOL söker tre jobbare till sittningen! Intresserad? Hör av dig till social@pedalivaxjo.se för mer information och intresseanmälan.

  1. Favorit i repris!

Som efterfrågat så anordnar STOOL ytterligare en föreläsning med temat “Ny i läraryrket”. Föreläsningen äger rum torsdag 16/3 klockan 17:00. Mer information hittar ni i evenemanget:

https://www.facebook.com/events/410862175932043/

  1. KO-gruppen söker lagledare

Som ni är bekanta med är kickoffgruppen nu tillsatt och har kickat igång arbetet, och söker nu efter lagledare till kickoffen! Kanske är det du och dina medkompanjoner som formar Årets Lag? Eller ni kanske får titeln Årets Lagledare för ert engagemang? Om inte, så kanske ni kommer fostra den personen som blir utnämnd som Årets Nolla? Senast den 17/3 vill kickoffgruppen ha din ansökan!

Mer information hittar du i evenemanget:

https://www.facebook.com/events/275078796256693/

  1. Rädda världen med PEDAL!

Den 22 mars uppmärksammar PEDAL i samarbete med Café Tufvan Earth Week och anordnar egna earth hours på Tufvan. Evenemanget börjar 18:00 och slutar cirka 21:00 och timmarna däremellan kommer fyllas av ljuvlig live-musik, quiz och såklart fika. Ni hittar mer information i evenemanget:

https://www.facebook.com/events/398924927135415/

  1. Informationsdagen 16/3

Den 16/3 mellan 09:00-14:30 kommer M-huset fyllas av gymnasieelever som är nyfikna på vad Linnéuniversitetet har att erbjuda, och då kommer självklart både styrelsen, POOL och STOOL vara på plats för att visa upp Pedals verksamhet och våra overaller! Detta är då alltså ett utmärkt tillfälle för dig att dra på dig overallen och komma och hänga med oss!

Mer information hittar du i evenemanget:

https://www.facebook.com/events/742324502598945/?fref=ts

  1. Masens spalt

I fredags hade var det dags för den traditionella avtackningsmiddagen för förra årets styrelse (som ni säkert såg på vår Instagram- och Facebooksida). Det var en bra kväll, godingarna fick sina hedersmedlemsskap, vi dansade bort våra bekymmer på Stallet och höll värmen genom gigantiska gruppkramar när vi fick lov att utrymma lokalen när brandlarmet gick. Efterfesten för min del bestod av att gå dit, inse att jag var för berusad, gå hem.

Detta resulterade i en solklar bakfylla utan dess like dagen efter när jag vaknade upp i min underbara 140-säng. Allt jag ville var att ligga kvar i den sjöstjärneposition jag brukar vakna upp i, men icke. Jag skulle som jag dumt nog planerat släpa mig upp, sätta mig på ett tåg mot det vi dalfolk kallar för “fjollträsk” och spendera en heldag med min älskade pappa i huvudstaden.

Hur gör man då för att undvika att ens fäder upptäcker hur bakfull man är? Jo, jag ska ge er några enkla tips som har hjälpt mig. 1) Prata mycket. Om du är tyst så är det enklare för los parentos att se hur trött du är (något som jag verkligen inte har problem med). 2) Föreslå att ni ska äta, mycket. “Åh, vore det inte kul att fika där! Det ser mysigt ut!”, “Ska vi inte käka lite chips och bara mysa framför TV:n?” “Vet du vad jag är sugen på att äta ikväll; buffé!”. Din bakfylla kan då misstas för matkoma och misstankarna är bortblåsta. Och till sist, 3) Bjuds det på ett glas av valfri rusdryck? Tacka ja. Jag vet att det tar emot och att det är det sista man vill, men jag har av erfarenhet upptäckt att det är största missen man gör när man vill dölja sin bakfylla.