Veckomejl v. 11

Hej alla piffiga medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om sök till lagledare för Pedals Kickoff 2016, jobbvecka på Slottsstallarna, nattvandring med Pedal, policy för ekonomiskt bidrag, tackaktivitet för alla Stalljobbare, Young Entrepreneurs & Associates söker lärare i samhällsorientering, Växjö Pride, kontorets öppettider och Diplomatens spalt.

Sök till lagledare för Pedals Kickoff 2016

Du har väl inte missat att chansen att söka till lagledare för årets roligaste vecka är nu?! Bilda ett lag på tre personer, kom på ett smashing tema och skicka in er ansökan till pedalkickoff@gmail.com redan idag. Ni kommer inte ångra er!

Kika in på evenemanget för att läsa mer: https://www.facebook.com/events/1669728763276043/

 

Jobbvecka på Slottsstallarna

Var med och sprid kärlek på Slottsstallarna i veckan! Det behövs fortfarande sköna jobbare till torsdag och fredag då Pedal tar över spakarna och sköter stället. Tiderna som gäller är torsdag klockan 17.00 – ca. 02.30 samt fredag klockan 20.00 – ca. 03.30. För din insats får du grymma förmåner som vanligt och även möjligheten att åka med på Pedals tackaktivitet som sker senare i vår. Mer information lägre ner i mejlet. Den vill du inte missa! Så skicka iväg ett mejl till jobbansvarig@pedalivaxjo.se redan idag med namn, personnummer, mejladress, telefonnummer, vilken dag du vill jobba (det går givetvis bra att jobba båda dagarna) och eventuella önskemål.

 

Nattvandring med Pedal

I samarbete med Bergendahlska gården i Växjö har Pedal fått två veckor att hjälpa till med nattvandring i området Teleborg. Nu på lördag den 19 mars är det vår tur att göra natten säker genom att vara extra ögon och öron. Vi behöver fyra fantastiska personer över 18 år till detta uppdrag. Tiden man vandrar är klockan 22.00 – 03.00 och under passet ingår fika på Statoil. Ni som vandrar förses med jackor samt nattvandrartelefon och ni är försäkrade under hela passet. Man går aldrig ensam! Är du intresserad av att nattvandra eller vill ha mer information? Mejla oss på pedal@pedalivaxjo.se.

 

Policy för ekonomiskt bidrag

Pedal har fått i uppdrag att utforma en policy för ekonomiskt bidrag vid examen. Styrelsen vill ha förslag på hur en sådan policy kan utformas. Har du synpunkter? Mejla oss senast den 21 mars på mejladress pedal@pedalivaxjo.se.

 

Tackaktivitet för alla Stalljobbare

Vi i Pedal vill visa vår uppskattning och tacka alla er fantastiska stjärnor som ställt upp och jobbat på Slottsstallarna med oss! Därför anordnar vi en tackaktivitet för alla er som jobbat minst en gång under HT 2015 eller VT 2016. Detta innebär att du som inte provat på att jobba än fortfarande har chansen att följa med! För att kunna boka aktiviteten krävs att vi vet hur många som är intresserade att hänga med. Skicka därför ett mejl till jobbansvarig@pedalivaxjo.se senast imorgon den 15 mars och meddela om du redan har jobbat eller om du planerar att jobba innan tackaktiviteten. Intresseanmälan är inte bindande. Resan kommer att gå av stapeln den 21 maj och gå till… ja, klicka in på evenemanget så får du se! https://www.facebook.com/events/1701017903516968/

 

Young Entrepreneurs & Associates söker lärare i samhällsorientering

Young Entrepreneurs & Associates jobbar med att integrera internationella talanger i det svenska näringslivet genom entreprenörskap och anställning. Just nu söker de efter en engelsktalande lärarstudent inom samhällskunskap i Växjö som ska undervisa internationella studenter om svensk samhällsorientering och för sitt arbete få betalt. Kursen startar måndag den 11 april och löper på i fyra veckor varje måndag och tisdag från 15.30 till 17.30 på LNU:s faciliteter i Växjö. Klicka på länken för att få mer information och kontaktuppgifter. Sista anmälningsdag är den 25 mars!

http://www.pedalivaxjo.se/wp-content/uploads/2015/11/VI-SO%CC%88KER-LA%CC%88RARSTUDENT-.pdf

 

Växjö Pride

Vecka 19, den 9 – 15 maj, går Växjö Pride med tema frihet av stapeln. Ditt engagemang behövs och det kan du visa på flera olika sätt:

Flertalet programpunkter är redan spikade och du som privatperson är varmt välkommen att engagera dig! Anordna filmvisning, gör en tipsrunda, håll i en sagostund eller något helt annat. På Växjö Prides hemsida finns mer information om hur du gåt tillväga med din fantastiska idé.

Anslut dig till någon av Växjö Prides arbetsgrupper och jobba med parad, program, Pride ung, kommunikation, fest/mingel, mötesplatser eller volontär. Att ställa upp som volontär kan innebära allt från en insats på tio minuter till några dagar. Allt engagemang behövs!

På lördagen den 14 maj vill vi se så många av er som möjligt hänga med oss i Pedal i Pridetåget. Mer information kommer längre fram.

Läs mer på Växjö Prides hemsida för information om hur just du kan bidra!

http://www.vaxjopride.se/

 

Kontorets öppettider

Imorgon klockan 12.00 – 13.00 står Pedalkontorets skylt synlig för att locka in medlemmar till kontoret. Det innebär alltså att du väldigt gärna får kika in till oss och hänga en stund! Köp ett nytt märke, hämta ditt nylaminerade medlemskap eller dra en rolig vits!

 

Diplomatens spalt

If I were a boy, sjunger Beyoncé. Det fick mig att fundera. If I were a boy, even just for a day, I’d… Ja, vad skulle jag göra då? Om vi bortser från alla experiment med nya eller förändrade kroppsdelar som antagningsvis dök upp i samtligas huvud så finns det en del andra spännande saker jag bara inte hade kunnat låta bli att prova på. Som till exempel att… ehm… kanske… Sen kom jag fram till att det nog inte skulle vara så stor skillnad mellan den manliga och den kvinnliga mig. Jag skulle nog i stort sett vara samma person oavsett kön. Men jag skulle nog ändå inte vilja byta. För som vår kvinnliga popstjärna också sjunger: Who run the world? Girls!

 

Pedalkalendern

Håll koll på Pedals evenemang i Pedalkalendern på hemsidan!

Länk hittar du här: http://www.pedalivaxjo.se/pa-gang/