Veckomejl v. 10

Hej alla tossiga medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om sök till FIOOL, jobba på Slottsstallarna, studentpubutbildning, nattvandra med Pedal, skänk till välgörenhet, utbildningsförvaltningen informerar, kontorets öppettider och Diplomatens spalt.

Sök till FIOOL

Du har väl hört om det nya aktivitetsutskottet FIOOL? På medlemsmötet förra veckan så röstades det igenom att ett nytt aktivitetsutskott med namnet FIOOL (Fritidsintresserade orangeoverallklädda lärarstudenter) skulle tillsättas. Därför söker vi just dig till att bli en av de första FIOOLarna någonsin! FIOOL kommer att ta hand om alla aktiviteter som faller utanför de andra två utskotten, POOL och STOOL. Exempel på aktiviteter som kan ligga inom utskottets ramar är brännboll, sportevenemang, vandringar eller andra typer av utflykter.

Om just du vill vara med och starta detta färska, nya utskott, skickar du din ansökan till: vide@pedalivaxjo.se. Deadline för ansökan är på söndag den 13 mars klockan 16:00!

 

Jobba på Slottsstallarna

Vecka 11 är det åter vår tur att sprida kärlek på Stallet! Tiderna som gäller är torsdag den 17 mars klockan 17 – ca 02.30 och fredag den 18 mars klockan 20 – ca 03.30. Som tack för att du jobbar får du snacks, frukt, alkoholfri dricka, ett halvt jobbkort, träffa fantastiska människor och även följa med på tackaktiviteten för pedaljobbare som kommer anordnas senare i vår. Den vill du inte missa! Mer info kommer snart!

Släng bara iväg ett mejl till jobbansvarig@pedalivaxjo.se med namn, personnummer, mejladress, telefonnummer och eventuella önskemål.

Kom och ha kul med oss!

 

Studentpubutbildning

Måndagen den 14 mars kommer det att anordnas en studentpubsutbildning. Gästföreläsare från kommunen samt poliser och säkerhetsvakter kommer vara där och prata om alkoholrelaterade frågor. Utbildningen har hållits tidigare och varit mycket uppskattad. Perfekt för dig som är sugen att testa på att jobba på någon av våra studentpubar eller är intresserad av att veta mer om hur det är att arbeta i alkoholrelaterade sammanhang. Utbildningen är gratis och kommer att hållas mellan klockan 16:00 – 20:00. Det kommer även att bjudas på mat. För dig som vill gå utbildningen på engelska har du möjlighet att göra det den 21 mars. Vid intresse, skicka ett mejl till ordforande.slottsstallarna@gmail.com senast tisdag 8 mars!

 

Nattvandra med Pedal

Var med och nattvandra med Pedal! I samarbete med Bergendahlska gården i Växjö har Pedal fått två veckor att hjälpa till med nattvandring i området Teleborg. Första dagen är lördagen den 19 mars i vecka 11. För att nattvandra krävs att man är minst fyra personer över 18 år. Tiden man vandrar är klockan 22 – 03. Är du intresserad? Låt oss veta genom att skicka ett mejl till pedal@pedalivaxjo.se. Mer info kommer längre fram.

 

Skänk till välgörenhet

För 16 år sedan tilldelades en man vid namn Arvid Carlsson nobelpriset i medicin för sina upptäckter inom hjärnforskning. Två år senare bildades Arvid Carlssons fond för att hedra hans insats och samla in mer pengar för att göra skillnad. Förra året bidrog Pedal och skänkte totalt 1781 kr till fonden. Helt underbart! Vi vill fortsätta hjälpa till och söker förslag på en ny fond dit vi kan skänka till exempel drickspengar. Vet du någon fond som ligger dig extra varmt om hjärtat dit du skulle vilja att vi skänkte en slant? Mejla då till pedal@pedalivaxjo.se. Tack för din insats!

 

Utbildningsförvaltningen informerar

Förra veckan stod Utbildningsförvaltningen och informerade om sommarjobb i K-huset. För er som inte kunde komma förbi; här kommer lite skriftlig information.

För att söka dessa jobb går man in på www.vaxjo.se/sommarjobb. Det går att önska mellan de olika inriktningarna som presenteras ovan. Du kan kryssa i alla, eller bara några/någon om du är särskilt intresserad av det, exempelvis arbete med barn och ungdomar. Vissa inriktningar kräver mer erfarenhet än andra.

För att se alla jobb i kommunen går du in på www.vaxjo.se sedan klickar du dig vidare till ”jobba hos oss”. Eller så kan du klicka direkt på länken: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Kommun–politik/Jobba-hos-oss/.

 

Kontorets öppettider

Kontoret har öppet på tisdag klockan 12:00 – 13:00. Kom dit och tjöta lite. Det älskar vi!

 

Diplomatens spalt

Det bästa med smeknamnet Diplomaten, vet ni vad det är? Det är inte att ni som inte riktigt har koll på vad en diplomat är kanske förknippar namnet med en kostymnisse eller möjligtvis Kofi Annan, vilket i och för sig är helt okej. Kofi Annan är inte helt dum han. Inte heller att ni som vet vad en diplomat är tänker på fred. Nej, tänk igen. Plocka bort första halvan av namnet och voilá! Diplomaten innehåller ordet maten. Diplomaten älskar maten! Laga mat, äta mat och titta på matlagningsprogram. Särskilt i gott sällskap. Gott sällskap… Fattar ni? Hjälp, vad hungrig jag blev.

 

Pedalkalendern

Håll koll på Pedals evenemang i Pedalkalendern på hemsidan!

Länk hittar du här: http://www.pedalivaxjo.se/pa-gang/