Veckomejl v.10

Hej alla underbara medlemmar!

Veckans mejl innehåller information om Kontorets öppettider,Ut i arbetslivet, Internationella kvinnodagen, Andra chansen med PEDAL, Lagledaransökan, Quizkväll med STOOL, Informationsdag i M-huset och Power Kings spalt.

  1. Kontorets öppettider och klädinsamling!

Som vanligt slår vi upp dörrarna till vårt kontor på tisdag kl 12-13. På plats finns Moa och Isak. Kom förbi och ta en kaffe, köp ett märke eller bara häng! En nyhet är att vi har startat en klädinsamling på kontoret! Har du kläder du inte behöver? Kom då och lämna dem till oss så kommer de att gå till välgörande ändamål.

Kontoret hittar du mitt emot receptionen i H-huset.

 

  1. Ut i arbetslivet

Kronoberg skola är i akut behov av timvikarier som kan hoppa in med kort varsel. Kronoberg skola ligger i centrala Växjö på söder, precis bakom tågstationen, vilket innebär att det går både snabbt och smidigt att ta sig dit från campus. De är en grundskola med årskurserna 6-9 och kallar sig en ”modern pluggskola” där studierna står i fokus!

Vill du jobba lite extra så tveka inte att höra av dig till biträdande rektor Anna Vinqvist på anna.vinqvist@kronobergskola.se.

 

  1. En av årets viktigaste dagar är här

Med andra ord Internationella kvinnodagen. Dagen då vi ska hylla alla kvinnor lite mer än vad vi redan gör. Skriv upp den 8/3 i kalendern och hylla alla kvinnor i din närhet lite extra just denna dag.

 

  1. Det är dags för sittning!

YES! Äntligen är det dags för årets första sittning! Andra chansen med PEDAL är din chans att uppleva en kickoff igen! De kickoffteman som kommer belysas under sittningen är Vilda västern, Maffia, Armé och Pirat. Sittningen går av stapeln den 24/3 och kommer ge er en andra chans till att sjunga högst, dansa mest och ha en otrolig kväll i sann kickoffanda. Biljettsläppet kommer att vara digitalt och drar igång onsdagen den 7/3 och avslutas den 18/3. All info du behöver inför biljettsläppet och sittningen hittar du här: https://www.facebook.com/events/708596232644163/

 

  1. Lagledaransökan

Efter ett halvårs väntan är det äntligen dags att öppna ansökan till lagledare för årets kickoff med PEDAL! Är ni 3 taggade själar som bara längtar efter att spåna tema, designa tröjor och planera årets grymmaste camp till just ert lag? Tveka inte att skicka in er ansökan till att eventuellt bli lagledare under årets kickoff! 

 

  1. Quizkväll med STOOL

Onsdagen den 14/3 är det återigen dags för en quizkväll med STOOL, denna gång under ledning av Paul och med temat “flyger det?”. Kvällen börjar alltså med ett quiz och fortsätter sen som vanligt med möjligheter till att plugga, diskutera uppgifter och såklart dricka kaffe.

Håll utkik på vår facebook efter evenemanget som kommer upp inom kort!

 

  1. Kom och värva nya studenter!

Torsdagen den 15/3 anordnar Linnéuniversitetet en informationsdag för blivande studenter som är nyfikna på universitetslivet och vad universitetet har att erbjuda. Pedals styrelse kommer sitta vid ett bord i M-huset för att möta blivande lärarstudenter och det kommer även hållas information om våra olika program inom lärarutbildningen under dagen. Dra på dig overallen och kom till M-huset mellan kl 9-14 den 15/3 för att peppa de blivande studenterna till att börja plugga till lärare! Vi ses där!

 

  1. Power Kings spalt

Jag tänkte idag att ni ska få den stora äran och få läsa om min första fylla. Sånt är ju alltid kul liksom. Jo, min första fylla kommer jag ihåg var samma dag som jag hade 50 dagar kvar till studenten. Den något överhypade Louise som redan memorerat hela studentsången utantill hänger med sin bror på vad vi i hemma i Kristianstad kallar för chillkrök, inget märkvärdigt alltså. Själva “festen” var inte alls långt hemifrån mig, närmare bestämt 500 meter, så jag cyklade dit med några ynka cider samt kvällens största bov i denna historien, Minttu, i cykelkorgen.

Jag är inte tjejen som festat från dagen jag fyllde 13 utan detta var i princip min första kontakt med alkohol, med undantag från de tillfällena när jag tagit en cider till maten osv. Men på grund av min icke existerande erfarenhet om alkohol och dess påverkan på lilla mig tog jag för säkerhets skull med mig två fulla flaskor Minttu, vilket jag förövrigt bara smakat vid ett tidigare tillfälle blandat med chokladmjölk. Min tanke var väl att det ju var gott så då tar jag med två fulla flaskor, det kan ju inte vara så farligt?

Vi sätter igång med lite drickspel, och jag börjar ganska lugnt med någon cider eller två. Sen kommer jag på att juste, jag har Minttu med mig, och frågar om stället vi är på har grejer till att göra chokladmjölk hemma. Det hade dem såklart och det är här det spårar. Jag dricker drink efter drink och börjar även efter ett tag att shota Minttu. Vid detta laget hade min dåvarande pojkvän också kommit dit för att vara med. Vi lyssnar på musik och har det allmänt kul fram tills att jag börjar känna att jag nog inte mår så bra. Min bror beslutar sig för att köra hem mig eftersom han var nykter och min pojkvän tar cykeln hem till mig, jag är med andra ord så full att jag inte kan gå dessa 500 meterna hem till mamma. Värt att nämna är att klockan vi detta laget är ca 21.30. När jag kliver ur min brors bil tittar jag mot vår ytterdörr som var ca 50 meter framför mig och ser min pojkvän stå och vänta på oss, bara det att jag inte kan placera vem det är, så medan min kära storebror sakta men säkert leder mig mot dörren ropar jag till människan vid dörren och frågar “vem är du?”. Han svarar då “Sebastian…”  (värt att nämna här är att min bror också heter Sebastian) varpå jag svarar något i stil med att det inte alls kan vara Sebbe för han går ju bredvid mig. Både Sebastian och Sebastian viker sig av garv och fortsätter att leda mig in i huset. Väl inne stöter jag på nästa problem, mamma är vaken och jag får för mig att spela nykter, tips; gör inte det. Jag går av någon anledning in på mitt rum medan jag asgarvar och säger ett snabbt hej innan jag stänger dörren, lägger mig i sängen, ber Sebastian ta fram en hink (som han naturligtvis måste fråga mamma om) och sen somnade jag bums. Gissa om mamma skrattade åt mig dagen efter…

 

Taco hej! // Power King