VECKOBREV V.8

_____

Hej alla fina pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, KOG-ansökan, Träna med FIOOL, Pluggkväll med STOOL, Jobba med PEDAL, Brädspelskväll med FIOOL, Quizkväll med STOOL, Extrainsatt medlemsmöte, Tack till alla som kom på afterski, Takeover på instagram samt Antoinettes spalt (gästad av Jonglören och Bonklan!)

1. Pedalens öppettider

Tisdagen den 20/2 håller kontoret öppet! Hoppsan och Påfågeln håller er sällskap mellan 12-13. Har ni frågor, ärenden eller är kaffesugna så är det bara att komma förbi. 

2. KOG-ansökan

Äntligen öppnar vi upp för ansökningar till kickoff-gruppen 2024! Är du duktig på att planera och organisera? Har du roliga idéer på aktiviteter? Vill du vara med och planera en oförglömlig kickoff för årets nollor? Då borde du söka KOG! 

Nu är årets General tillsatt och det är dags att fylla resten av KOG:s poster. För mer info om dessa och hur du ansöker, se evenemanget på Facebook. Ansökningarna kommer att vara öppna till och med söndag 3/3. Styrelsen och Generalen väntar på din ansökan!

(psst…håll koll på våra sociala medier för att veta vem årets General är!)

3. Träna med FIOOL

Nu är det dags för aktivitetsutskottet Fiools första evenemang för terminen! Tillsammans med Olympen bjuder FIOOL in alla pedalare till ett roligt cirkelpass. Så på med träningskläderna och möt oss onsdag 21/2 för att höja pulsen! Skriv till oss på Instagram eller Facebook för att anmäla dig senast 19/2. Se evenemanget på Facebook för mer information.

När? Onsdagen 21/2 klockan 17-18. Anmäl dig senast 19/2!

Vart? Olympen träningscenter

4. Pluggkväll med STOOL

Tisdagen den 20/2 välkomnar STOOL er alla till ännu en pluggkväll. Ta med dig valfritt skolarbete, kanske en pluggkompis och häng med oss i H1311! Kaffe, te och fika kommer såklart att finnas för att hålla studiemotivationen uppe!

När? 20/2 klockan 15.30-17.30

Var? H1311

5. Jobba med PEDAL

Den 29/2 och 1/3 (V.9) är det dags att jobba med PEDAL! Precis som vanligt inleds arbetspassen med en gemensam måltid på Slottsstallarna där vi sedan kör en genomgång av alla positioner för kvällen! Det behövs alltså ingen tidigare erfarenhet utan instruktioner och genomgångar görs på plats innan Stallet öppnar. 

Är du sugen på att jobba? Hör av dig till Jennifer Jingmark på Messenger eller skicka iväg ett mejl till jobbansvarig@pedalivaxjo.se

6. Brädspelskväll med FIOOL

Tärningen är kastad! Onsdagen den 28/2 bjuder FIOOL (i samarbete med Nexus brädspelscafé) in till en mysig brädspelskväll. Det kommer att finnas spel som passar alla smaker, från klassiker till kanske lite mindre kända exemplar. Fika att mumsa på mellan spelomgångarna finns självklart också.

När? 28/2 klockan 17-18.30

Var? H1314

7. Quizkväll med STOOL

Ny månad, nytt quiz! Häng med den 27/2 när STOOL håller i en klurig och rolig frågesport för alla pedalare. Som vanligt kommer det att finnas priser till vinnarna och fika!

När? 17/2 klockan 17.30-19.30

Vart? H1311

8. Extrainsatt medlemsmöte

Under andra ordinarie medlemsmötet i januari yrkade Pedals styrelse för ett extrainsatt medlemsmöte. Styrelse bjuder in till detta fredagen den 1/3-2024 kl. 18:00 på Zoom. Länken till Zoom-rummet kommer att publiceras på Facebook när mötet närmar sig.

När? 1/3 klockan 18.00

Var? Zoom. Länk kommer att publiceras i evenemanget på Pedals Facebook

9. Tack till alla som kom på Afterski!

POOL och socialt ansvariga vill tacka alla fjällen-sugna Pedalare som kom på årets Afterski! Ni rivstartade en magisk fredag på Stallet. Hoppas vi ses på nästa POOL-evenemang!

10. Takeover på Instagram

Styrelsen fortsätter med sin takeover på Pedals Instagram story. Håll koll för att lära känna oss lite mer eller för att ställa oss en rolig fråga eller två. Ses på insta!

11. Antoinettes spalt

Godmorgon alla mina små sockertoppar! Ännu ett långt och härligt veckobrev. Tack igen till alla som kom på Afterskin, hoppas ni uppskattade när jag gick ner i spagat på kareokescenen och sträckte lårmuskeln! Det kändes i lördags kan jag säga…

Nog om mig, med oss i veckobrevet har vi Jonglören och Bonklan! Våra underbara utbildningsansvariga som också har takeover på Instagram idag. Lite otroligt att vi bara har två veckor kvar av att styrelsen gästar brevet, sen måste jag börja ta den här spalten på allvar igen. Men det är något att beklaga sig över då, nu ska Jonglören och Bonklan få sina bakverk!

Jonglören är den jag känt längst i styrelsen, en helgo tjej som kommer med friska idéer och glatt humör. Jag tycker hennes personlighet kan beskrivas som någon av alla nymodiga semmel-varianter. Typ en semmelwrap! En kombo som är kreativ och nyskapande men ändå bekant. Precis som jag med en semmelwrap får en tvist på ett familjärt bakverk, får jag i styrelsen se Jonglören i ett nytt ljus. En klassiker i nytt format helt enkelt!

Bonklan är utan tvivel ett vaniljhjärta. På kort tid har hon letat sig in i hela styrelsen hjärtan med sin värme och oemotståndliga positivitet. Man bara lyser upp när man ser henne, precis som när det bjuds på vaniljhjärtan under fikat! Visste ni för övrigt att vaniljhjärtan länge varit ett favoritbakverk i Sverige? Redan 1913 i Prinsessornas kokbok pekas det ut som en av de mest populära recepten. Ännu en likhet mellan Bonklan och vaniljhjärtan är alltså att båda är lätta att tycka om!

Let them eat cake!

Antoinette

Hej pedalare! Idag är det dags för oss, Bonklan och Jonglören, eller Sofie Rohr och Mikaela Söderlund, att gästa veckobrevet! 

Vi sitter som utbildningsansvariga i styrelsen i PEDAL och har tillsammans med vårt utskott STOOL hand om utbildningsaktiviteter såsom plugg- och quizkvällar, men också den årliga utbildningsresan! Vi ansvarar också för utbildningsrelaterade frågor där du som pedalare kan vända dig till oss om du har något du vill lyfta om din utbildning!

Hej! Mitt namn är Mikaela Söderlund aka Jonglören och jag pluggar på KPU-programmet mot idrott och hälsa. På Stallet hittar du mig i loungen eller på dansgolvet. 

Här kommer 3 snabba om mig! 

1. Fantastisk bagare

2. Gymmet är mitt andra hem

3. Går och lägger mig tidigast i styrelsen

Hej! Bonklan aka Sofie här! Jag läser min åttonde termin till ämneslärare i samhällskunskap och psykologi. Vanligast hittar ni mig vid UB, Olympen eller på dansgolvet på Stallet eller Sivans! Här kommer 3 snabba om mig!

1. Favoritpodd: Dumma människor 

2. Favoritband: Powerwolf och Sabaton

3. Favoritspel: Beacon Pines och OMORI

Tack för mig!