VECKOBREV V.8

_____

Hallå alla pedalare!
Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, Linnékårens medlemsmöte, quizkväll med STOOL, jobba med PEDAL, matematikbiennalen och Palmens spalt.

1. Pedalens öppettider.
I morgon mellan 12-13 i är det Betsson och Findus som intar kontoret. Kom förbi och hälsa, ta en kaffe/te och fixa medlemskap om du inte hunnit göra det! Du vill ju inte missa allt kul som PEDAL har planerat inför våren!


2. Linnékårens medlemsmöte.
Tisdagen den 22/2 har Linnékåren medlemsmöte. Mötet, som behandlar de motioner som skickats in, kommer att hållas digitalt. Linnékårens medlemsmöten är kårens högsta beslutande organ och alla medlemmars åsikter är betydelsefulla för kårens fortsatta arbete. Se mer information om medlemsmötet i Linnékårens evenemang på Facebook.

3. Quizkväll med STOOL.
Den 1/3 är det återigen dags för quizkväll med STOOL! Lärarförbundet är på plats som vanligt och sponsrar med fina priser och fika. Nu när restriktionerna har hävts är det inte längre något maxantal för sällskap som gäller. Samla ihop dina quizkompanjoner och gör dig redo för en tisdagskväll som sätter lite guldkant på vardagen! Se evenemanget på facebook för mer information. Vi ses!

4. Jobba med PEDAL.
Det har återigen blivit dags för PEDAL att jobba på Slottstallarna. Datumen då vi intar Stallet är den 3-4/3. Observera att ingen tidigare erfarenhet av att ha jobbat på studentpub behövs. Innan arbetspasset startar serveras mat till alla jobbare och en genomgång av arbetsuppgifterna hålls. Efter avslutat arbetspass får du ett jobbkort som kan ge företräde i kön eller gratis entré. För mer information om jobbtillfället, se vårt evenemang på Facebook.

5. Matematikbiennalen.
Under den 31 mars till den 1 april hålls Matematikbiennalen vid Linnéuniversitetet. Under två dagar kommer LNU vara fyllt med seminarier, utställningar och workshops under temat ”Hållbar matematikundervisning – hållbart för eleverna, lärarna, samhället och framtiden.”

Som lärarstudent har du möjlighet att vara med på matematikbiennalen som en så kallad sessionsvärd. Att vara sessionsvärd innebär att du presenterar föredragshållare, kontaktar IT-support om tekniken krånglar samt tackar av föreläsaren i slutet. Självklart får du tydligare instruktioner när eventet närmar sig.

Som tack för att Pedals medlemmar hjälper till under Matematikbiennalen får PEDAL en summa pengar som går till Pedals medlemmar i form av exempelvis evenemang. Samtliga sessionsvärdar bjuds även på en tackmiddag längre fram. Mer information kommer inom kort men se till att boka in dessa datum i kalendern redan nu!

5. Palmens spalt.
Vilken är din favoritbok? Vad är det som gör att just den ligger dig extra varmt om hjärtat? Har du flera eller kanske ingen alls?

Jag inleder denna vecka med särskild upprymdhet eftersom den kommer med ett löfte om lite extra litteraturfrossa; bokrean drar igång i morgon!

Som ni sannolikt redan förstått har jag en särskild böjelse för litteratur. Jag skulle kunna spendera timmar med att gå runt i bokhandlar eller bibliotek och bara insupa omgivande litteratur. Tänk så många livsöden, både verkliga och fiktiva, som ryms mellan pärmarna på bokhyllorna. Alla dessa erfarenheter, kunskaper och minnen som finns att tillgå. För att inte tala om de fantastiska världar, varav Harry Potter är ett strålande exempel, som finns inom räckhåll bara genom att bläddra bland några pappersark.

Det finns många anledningar till att älska litteratur men en av de främsta, enligt undertecknad, är det fantastiska i att några krumelurer nedskrivna på processat träd kan ge upphov till så mycket känslor och tankar. Litteratur utgör en eskapism unik för varje individ, eftersom vi ges möjlighet att visualisera och forma vår egen uppfattning av det lästa.

Eftersom det är en vecka i litteraturens anda bjuder jag på TVÅ lästips. Det första, Vi som älskat av Josefine Sidebäck, passar perfekt om man vill ströläsa lite. Det andra tipset är en mer klassisk roman: Där kräftorna sjunger av Delia Owens.

Kram på er!
/Palmen