VECKOBREV V. 7

_____

Hallå alla pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, Linnékårens medlemsmöte, General 2022, matematikbiennalen och Palmens spalt.

1. Pedalens öppettider.
I morgon mellan 12-13 i är det Förstärkaren och Mario som håller er sällskap om ni tittar förbi kontoret – och det borde ni absolut göra med tanke på att vi äntligen kan hänga där som vanligt! Kom förbi och säg hej, ta en kaffe/te och köp lite märken att pryda ovven med.

2. Linnékårens medlemsmöte.
Tisdagen den 22/2 har Linnékåren medlemsmöte. Mötet, som behandlar de motioner som skickats in, kommer att hållas digitalt. Linnékårens medlemsmöten är kårens högsta beslutande organ och alla medlemmars åsikter är betydelsefulla för kårens fortsatta arbete. Se mer information om medlemsmötet i Linnékårens evenemang på Facebook.

3. General 2022.
Som ni troligtvis redan vet har ansökningsprocessen för Pedals General 2022 varit i full gång under några veckor och vi kan nu meddela att posten har blivit tillsatt! Vem som är Pedals General 2022 kommer tillkännages inom kort; den som väntar på något gott väntar aldrig för länge…

4. Matematikbiennalen.
Under den 31 mars till den 1 april hålls Matematikbiennalen vid Linnéuniversitetet. Under två dagar kommer LNU vara fyllt med seminarier, utställningar och workshops under temat ”Hållbar matematikundervisning – hållbart för eleverna, lärarna, samhället och framtiden.”

Som lärarstudent har du möjlighet att vara med på matematikbiennalen som en så kallad sessionsvärd. Att vara sessionsvärd innebär att du presenterar föredragshållare, kontaktar IT-support om tekniken krånglar samt tackar av föreläsaren i slutet. Självklart får du tydligare instruktioner när eventet närmar sig. Som tack för att Pedals medlemmar hjälper till under Matematikbiennalen får PEDAL en stor summa pengar som går till Pedals medlemmar i form av exempelvis evenemang. Mer information kommer inom kort men se till att boka in dessa datum i kalendern redan nu!

5. Palmens spalt.
Idag är det Alla hjärtans dag. Somliga tar sig an dagen med förtjusning, andra är starkt skeptiska till vad de anser vara kapitalistiskt trams som bidrar till onödig konsumtion. Men oavsett var på skalan man befinner sig är det väl ändå värt att komma ihåg att dagen är ett tillfälle att visa uppskattning och fira kärlek i alla dess former!

Spontant skulle jag vilja påstå att den här dagen främst förknippas med att visa uppskattning gentemot en partner och det är ju väldigt fint. Men varför stanna där? I Finland benämns exempelvis Alla hjärtans dag som “Vändagen.” Och med tanke på att det är ALLA hjärtans dag borde det väl egentligen vara en självklarhet att all slags kärlek, om det så handlar om kärlek mellan vänner, familj eller partner, ska firas denna dag. Och inte behöver det vara så svårt! Köp en kaffe till kompisen som sliter med tentaplugget, ring mormor och säg att du tänker på henne, käka ett vaniljhjärta eller två med en kursare, kramas lite extra med den du håller kär, ja ni fattar grejen.

Även om alla dagar borde vara kärleksfulla dagar är Alla hjärtans dag ett ypperligt tillfälle att bli påmind om att visa lite extra uppskattning till de som är betydelsefulla i ens liv. Och kanske viktigast av allt – ge dig själv lite extra kärlek. Du förtjänar också det!

Så, kära pedalare, glöm inte bort att visa lite extra uppskattning idag – oavsett hur ni väljer att göra det. För som John Lennon så klokt sjunger: ”All you need is love!” Allt annat är sekundärt. Glad Alla hjärtans dag.

Veckans lästips går i Alla-hjärtans-dag-tema sett till att verket betonar vikten av vänskap och kärlek. Det är en bok som berör på många plan: Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt av Gail Honeyman.

Kram på er!

/Palmen