VECKOBREV V. 9

_____

Hallå alla pedalare!
Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, quizkväll med STOOL, jobba med PEDAL, brädspelskväll med FIOOL, Afterski med POOL, Matematikbiennalen och Palmens spalt.

1. Pedalens öppettider.
I morgon mellan 12-13 hittar ni Plankan och Palmen på kontoret. Titta in på en kaffe/te och fixa medlemskap om du inte hunnit göra det ännu – det är aldrig för sent! Eller kom bara förbi och säg hej.

2. Quizkväll med STOOL.
Den 1/3 är det återigen dags för quizkväll med STOOL! Lärarförbundet är på plats som vanligt och sponsrar med fina priser och fika. Nu när restriktionerna har hävts är det inte längre något maxantal för sällskap som gäller. Samla ihop dina quizkompanjoner och gör dig redo för en tisdagskväll som sätter lite guldkant på vardagen! Se evenemanget på Facebook för mer information. Vi ses!

3. Jobba med PEDAL.Det har återigen blivit dags för PEDAL att jobba på Slottsstallarna. Datumen då vi intar Stallet är den 3-4/3. Observera att ingen tidigare erfarenhet av att ha jobbat på studentpub behövs. Innan arbetspasset startar serveras mat till alla jobbare och en genomgång av arbetsuppgifterna hålls. Efter avslutat arbetspass får du ett jobbkort som kan ge företräde i kön eller gratis entré. För mer information om jobbtillfället, se vårt evenemang på Facebook.

4. Brädspelskväll.
Onsdagen den 9/3 håller FIOOL i en brädspelskväll. Är du en brädspelsnörd eller bara gillar fika och lite finsällskap mitt i veckan? Kom förbi! Vi kan lova en kväll med härlig stämning! Se mer information i evenemanget på Pedals Facebooksida.

5. After Ski.
Äntligen har det blivit dags för After Ski med PEDAL den 18/3. Kvällen kommer bjuda på trubadur och allsång, snacks och annan underhållning ni sent kommer att glömma! Biljetterna släpps den 9/3 klockan 16.30-18.00 utanför Pedals kontor. Se till att skriva upp detta i era kalendrar så ni inte missar det! Mer information kommer inom kort.

6. Matematikbiennalen.
Under den 31 mars till den 1 april hålls Matematikbiennalen vid Linnéuniversitetet. Under två dagar kommer LNU vara fyllt med seminarier, utställningar och workshops under temat ”Hållbar matematikundervisning – hållbart för eleverna, lärarna, samhället och framtiden.

”Som lärarstudent har du möjlighet att vara med på matematikbiennalen som en så kallad sessionsvärd. Att vara sessionsvärd innebär att du presenterar föredragshållare, kontaktar IT-support om tekniken krånglar samt tackar av föreläsaren i slutet. Självklart får du tydligare instruktioner när eventet närmar sig. Som tack för att Pedals medlemmar hjälper till under Matematikbiennalen får PEDAL en stor summa pengar som går till Pedals medlemmar i form av exempelvis evenemang. Samtliga sessionsvärdar bjuds även på en tackmiddag längre fram. Mer information går att finna i evenemanget på Pedals Facebook!

7. Palmens spalt.
Nu när det fina vädret har välsignat oss de senaste dagarna är det svårt att inte svepas med i vädergudarnas löfte om att våren nalkas. Och då vill man (läs: Palmen) bara vara ute. Det finns få saker som är så härliga som att vara utomhus i det vackra vårvädret; vindens svaga susande i knoppande trädkronor, fågelkvitter i takt med att solen kämpar sig upp över horisonten; vågornas skvalpande längs med klipporna. Jag må, som den lantis jag egentligen är, ha en extrem kärleksrelation med Moder Jord men VEM uppskattar inte någon aspekt av det nyss beskrivna?

Tänk att inom en väldigt snar framtid kommer solstolar stå uppställda och picknickfiltar ligga utbredda i var och varannan vrå på vårt fina Campus. Lägenhetsfönster kommer öppnas i hopp om att solens strålar ska leta sig in till morgonkaffet som avnjuts i solen, skyndsamma ben färdas till Trummen för lyxlunch i värme och sjöbris och förfesterna på Campus ängar är så långa att daggen hinner pärlas i gräset innan sällskapen bryter upp. Kanske tittar en eller två vildkaniner så försiktigt fram och undrar varför det skrålas så förfärligt nu när mark och isar tinar upp.

Ett ställe där kaninerna garanterat uppenbarar sig är i Linehedsparken i Halmstad. När en kär vän till mig berättade om kaninernas framfart i parken trodde jag att hon överdrev, tills jag själv fick uppleva det. Framförallt soliga och lugna (sommar)morgnar gick de inte att missa. Utsträckta på en soldränkt gräsplätt, livfullt lekande eller lugnt knaprande på en grästuva till frukost fanns de överallt i hela parken. Och de var många! Inte sällan rullade jag ut ur parken på cykeln med adrenalinet pumpande efter att ha avvärjt flertalet överkörningar – att ha kanindråp på samvetet är ingen god merit.

Detta tal om kaniner leder mig in på veckans lästips. I novellen blir nämligen en fantasivärld om kaniner väsentlig för den livsomställning karaktärerna ställs inför: Lappin och Lapinova av Virginia Woolf. Det är en novell som går att läsa i all sin enkelhet eller utifrån lite mer abstrakta infallsvinklar om så önskas. Håll till godo!

Kram på er! /Palmen