VECKOBREV V. 50

_____

Hallå alla pedalare!
Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, ut i arbetslivet, julpyssel, god jul från styrelsen, vad händer i KAROLIN och Palmens spalt.

1. Pedalens öppettider
Kontoret håller öppet för sista gången denna termin imorgon mellan 12-13. Har ni ärenden, frågor eller bara är kaffesugna så titta förbi! Det är Dompan och webb-och infoansvarig i Pedals styrelse 2023, Lovisa, som håller er sällskap. Under kontorstiden kommer det även finnas möjlighet att köpa årets musikhjälpenmärke så se till att komma förbi.

2. Ut i arbetslivet
Hemkodat är en organisation med syftet att väcka lusten för teknik och digitalt skapande hos barn och unga, utveckla deras skaparförmåga och inspirera dem till att fortsätta utforska teknik på egen hand. Hemkodat letar nu efter lärarstudenter som vill extrajobba som pedagoger på eftermiddagar, kvällar och helger där du får leda en kurs för barn i åldrarna  9-12 år.

Upplägget på kursen får du själv vara med och utforma, men det finns även färdigt material om du inte har någon tidigare erfarenhet av dataspel eller kodning. Fokuset ligger på att deltagarna ska ha kul och lära sig något nytt, vilket är en superbra möjlighet för lärarstudenter att testa sina pedagogiska kunskaper i verkligheten! Ingen tidigare arbetslivserfarenhet eller kunskaper om teknik krävs, men det är såklart meriterande! Ansökan skickas till team@hemkodat.se

3. Julpyssel
Pedals sista evenemang för den här terminen är inget mindre än julpyssel med FIOOL! Kom förbi och gör något fint inför julen, drick lite glögg eller njut av en eller flera pepparkakor. Det enda du behöver ta med dig är ett leende! Julpysslet äger rum måndagen den 12/6 klockan 18-20 i sal H1411. Vi syns!

4. God jul från styrelsen
Julen nalkas och när julfirandet är över och det nya året är här har vi lämnat över stafettpinnen till styrelsen 2023. Styrelsen 2022 vill därför passa på att tacka för det gångna verksamhetsåret och önska er medlemmar en god jul och ett gott nytt år.

5. Vad händer i KAROLIN
KAROLIN är Pedals systerförening i Kalmar. Som medlem i PEDAL är du automatiskt även medlem i KAROLIN och vice versa. I december har KAROLIN följande event inplanerade.

-13/12 Luciamys

6. Palmens spalt
I helgen var det dags för årets finsittning. Det blev en fantastisk kväll, men vi sörjde självfallet att vi inte var full styrka. För kommande styrelse var finsittningen en startskott för något nytt – snart är det deras tur att ta över stafettpinnen. För styrelsen 2022 bjöd kvällen på blandade känslor. Det var en bitterljuv kväll. Vi hade väldigt trevligt men samtidigt var kvällen en påminnelse om att alla goda ting har ett slut. Efter att ha umgåtts i vått och torrt under ett år tar en ny era vid om bara några veckor. Det kommer att bli så fruktansvärt tomt att inte dela vardagen med er. Mitt år hade inte blivit så roligt om det inte vore för er. Därför vill jag tacka er alla.

Betsson, tack för att du har axlat rollen som ordförande så som du har gjort. Att ha haft en sådan campusräv med sig under året har varit ovärderligt. Tack för att du har värnat om oss alla och strävat efter att vår tid tillsammans skulle bli så bra som möjligt. Om det så har rört sig om idominsalva eller försvunna bajamajor har vi i slutändan kunnat ta allt med en klackspark. Du har ett stort hjärta som klappar såväl för PEDAL som för alla i din närhet.

Findus, tack för att du har haft stenkoll på allt. Du har varit en klippa att vända sig till med alla frågor som rör föreningslivet. Du är definitionen av en superkvinna. Hur du har haft ork att ägna så stor del av din studietid till PEDAL och med en sådan skärpa som du har gjort är för mig ett mysterium. Alla hade behövt en Hanna som dig i sina liv. Du har varit ovärderlig för oss under året på många sätt.

Dompan, tack för att du utökat mitt vokabulär med en massa spännande ord och smeknamn. Framförallt ”skriv kickoffkit plus märke” sitter numera i ryggraden. Och tack för goda skratt åt en minst sagt humoristisk och oklar ceremoni där vi oväntat blev huvudpersonerna. Inte minst är jag tacksam för att du var en av få personer jag kände igen när valberedningens förslag på vår styrelse presenterades. Det i sig var en trygghet när en ny värld låg för mina fötter.

Fiskägget, tack för att du har kämpat för att höja grötiga dialekter och språks status. Du är otroligt genuin och det är omöjligt att inte tycka om dig. Alla grodor som har kommit ur din mun och gett oss alla ett gott skratt: allt från mastiga bönbollar till utvecklingssamtal i städskrubbar. Tack för att du förkroppsligat ditt motto: “livet är en fest och du är bjuden” – det har smittat av sig vill jag lova.

Scouten, tack för att du har spritt din så självklara och lugna aurora över oss alla. Du har en personlighet som rymmer väldigt mycket: såväl Hans som en enorm pondus kombinerat med en stor omtänksamhet – en fantastisk kombination enligt mig. Inte minst är jag tacksam för att det var dig jag hade vid min sida när det stormade som mest. Det glömmer jag aldrig.

Förstärkaren, tack för det oändliga antalet förfester som huserat i din lägenhet. Och tack för att du smittat av dig med din energi och glädje. Bara ljudet av ditt skratt kan få ett helt rum att spricka upp i leenden. Du är bokstavligt talat den jag har sett mest av i styrelsen. Du är fantastisk på att ta hand om och inkludera människor omkring dig. Du förtjänar det dubbla av vad du ger till alla andra.

Mario, tack för alla skratt du har skänkt mig. Och tack för att du redan från första stund har varit en trygg punkt för mig i styrelsen. Inte trodde jag att man kunde ha det så kul med den pirat jag träffade på overallis som dessutom visade sig vara en riktig “supersimmare.” Jag tror aldrig jag har träffat någon som är så enkel att umgås med – du kan få vem som helst att trivas i ditt sällskap.

Brum, tack för att du har gjort jobbpassen på Stallet till de bästa möjliga utifrån de förutsättningar som funnits. Och tack för all den energi du försett oss med. Du är en mästare på att dra igång stämningen oavsett vilken situation som råder. Med dig i närheten har man aldrig behövt oroa sig för att stämningen ska bli trött. Jag måste även tacka för alla gånger du serverat mig en rimlig mängd enheter med mina mått mätt.

Plankan, tack för ditt outtröttliga engagemang och din outtröttliga energi. Du är positiviteten själv. Med vilket driv du har tagit dig an din styrelsepost och förverkligat tankar och idéer! Dig går det alltid att lita på. Om det så är att ha förbandsväskan redo eller plocka ner tipsrundor så har du gjort det med ett leende. Lördagskvällen var minst sagt ”lite skum” utan ditt smittsamma skratt och din hjärtliga närvaro.

Skrotnisse, tack för alla fantastiskt roliga kommentarer, påhitt och memes. Det är omöjligt att inte skratta med dig i närheten. Det är tack vare dig och din förmåga att höja stämningen i varje rum du sätter din fot i som samtliga i styrelsen har fått starkare magmuskler under det gångna året. Och tack för att du lät mig vara topp tio i styrelsen. Det är en merit värd att hamna på CV:t.

En stor anledning till att jag kommer minnas min campustid med en otrolig värme är tack vare er. Det har varit en underbar tid. Och jag kan med glädje citera vår kära Skrotnisse: ”Jag ser alla er som mina vänner.” Jag skulle till och med vilja ta det ett steg längre och säga att ni är min lilla Pedalfamilj. Och på tal om familj, mitt sista lästips är “Sju dagar med familjen” av Francesca Hornak.

Hädanefter kommer min efterträdare Lovisa att ta vid. Jag ser fram emot att få ta del av hennes arbete som jag vet kommer att bli strålande! Tack för att jag har fått skriva för er pedalmedlemmar varje vecka. Det har varit en ära.

Kram på er
/Palmen