Veckobrev V. 2

_____

Hej alla fina pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, ut i arbetslivet, jobbvecka med PEDAL  medlemsmöte, ansökan till utskott, vad händer i KAROLIN och Pjuxans spalt.

1. Pedalens öppettider

Imorgon har kontoret öppet för första gången 2023! Snusmumriken och Gruset håller er sällskap mellan 12-13. Har ni frågor, ärenden eller bara är kaffesugna är det bara att komma förbi. 

2. Ut i arbetslivet

Om du som student eller snart nyexad student söker ett givande jobb så söker nu montico svensklärare och lärare i svenska som andraspråk. Både som heltidsjobb men även extrajobb. Det som sökes är svensklärare på både grundskolenivå och gymnasienivå samt lärare i svenska som andraspråk Känner du dig sugen och vill veta mer? Kontakta Anel.aljicevic@montico.se

3.Jobbvecka med PEDAL

Jobba med PEDAL

Det har äntligen blivit dags för PEDAL att för första gången denna termin jobba på Slottsstallarna! Precis som vanligt inleds arbetspassen med en gemensam måltid på Slottsstallarna där vi sedan kör en genomgång av alla positioner för kvällen! Det behövs alltså ingen tidigare erfarenhet utan instruktioner och genomgångar görs på plats innan Stallet öppnar! Har du aldrig jobbat går det således utmärkt att komma och jobba med oss även om du saknar tidigare erfarenheter – du kommer att lära dig efterhand.

Datumen då PEDAL arbetar på Slottsstallarna är den 26/1 och 27/1. För mer information, se evenemanget på Pedals Facebook.

4. Medlemsmöte

Tisdagen den 31/1 är det dags för Pedals årliga medlemsmöte, mötet kommer äga rum 18.00 i sal K1081V. 

Pedals medlemsmöten är det högsta beslutande organet i organisationen och som medlem i PEDAL har du rösträtt i alla frågor som tas upp under mötet. Vi kommer att bjuda på fika, kaffe och te så kom på mötet och gör din röst hörd. Det är DU som har makten med din närvaro!

5. Ansökan till utskott

Ta chansen och sök till ett av Pedals 3 grymma utskott! Att vara en del av ett utskott ger dig chansen att sätta din prägel på studentlivet samt hitta vänner för livet.  

Ansökan om att vara med i POOL, FIOOL och STOOL ligger nu ute! Kolla in evenemanget för mer info.  

6. Vad händer i KAROLIN

KAROLIN är Pedals systerförening i Kalmar. Som medlem i PEDAL är du automatiskt även medlem i KAROLIN och vice versa. I januari har KAROLIN följande event inplanerade:

– 12/1 Föreläsning med Andreas Piirimets ”Ta makten över din stress” 

– 14/1 Ovvefest med Afterski-tema

7. Pjuxans spalt

Ja men då ska vi se, ni har ju då alldeles strax tagit er igenom mitt första veckobrev, grattis till er! Nu är ju problemet att det finns alldeles för stor risk att jag använder denna spalt för att leva ut mina bloggdrömmar från när jag va 13. Men jag ska försöka leva upp till förra årets höga kvalite, lovar dock absolut ingenting. 

Nu har vi ju gått in i ett nytt år, 2023, ursäkta? Detta betyder att det var exakt 10 år sen mina bloggdrömmar startade. Det var även 10 år sen som Avicii släppte sitt debutalbum. Hade ni inte åldersnoja innan hoppas jag kunde bidra med lite nu. 

Utöver åldersnojan över att jag börjar bli gammal som gatan så har ju även detta nya år inletts med snö och det finns få saker jag är så anti mot som snö! Eller snö är ingen superfara…men snälla rara, slask ger mig rysningar i hela kroppen, usch å fy. Man har ju dåliga vinterskor så man blir ju dyngsur om fötterna, näsan bara rinner och halkar i slasken gör man med, nej usch och fy. 

Med denna positiva inställning vill jag presentera mitt nya segment till spalten i år “Lovisas Livsråd”!

Så mitt allra första livsråd för detta år är att stanna inomhus, jag lovar att det inte är värt det. Du kommer bli blöt och slaskig.  

Puss och Kram

/Pjuxan