VECKOBREV V. 42

_____

Hallå alla pedalare!
Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, Overallis med POOL, sök till styrelsen 2023 och Palmens spalt.

1. Pedalens öppettider
Kontoret håller öppet som vanligt imorgon mellan 12-13. Har ni ärenden, frågor eller bara är kaffesugna så titta förbi! Och ni har väl inte missat att vi fått in nya märken till ovven? Det är Betsson och Palmen som håller er sällskap.

2. Overallis med POOL
Har ni saknat sommaren och vill gå på midsommarfest igen? Eller känner ni att fler behöver få påskägg av påskharen? Längtar ni så mycket till jul att ni vill klä ut er till tomten redan nu? Eller varför inte klä ut er till spöken och skrämma någon veckan innan halloween sätter igång?

Det har äntligen blivit dags för Overallis 2022! Temat för denna sittning är såklart ÅRET RUNT MED PEDAL. Ni kommer bli tilldelade antingen temat sommar, höst, vinter eller vår. Innan sittningen vid 16.00 kommer ni träffas varje tema för sig där ni har en förfest tillsammans för att sedan bege er till Stallet för att möta de andra årstiderna. På Stallet väntar en fantastisk sittning vid 18.00! Observera att samtliga som har köpt biljetter till sittningen vid det här laget ska ha fått ett sms med tema och plats för förfesten. Har du inte fått ett meddelande gällande detta? Kontakta PEDAL på sociala medier. För mer information, se evenemanget på Pedals Facebook.

3. Sök till styrelsen 2023
Verksamhetsåret lider mot sitt slut och det är snart dags för en ny styrelse att ta över rodret. Känner du att du vill engagera dig i din förening, se den utvecklas och ha jättekul medan du gör det? Då tycker vi att DU ska söka till Pedals styrelse 2023!

De poster som går att söka är:
Ordförande
Vice ordförande
Kassör
Sekreterare
Aktivitetsansvarig
Utbildningsansvarig (två stycken)
Socialt ansvarig (två stycken)
Webb/infoansvarigJ
obbansvarig

Skicka din ansökan till valberedning@pedalivaxjo.se. Sista ansökningsdag är den 26/10. Ha i åtanke att valberedningen kan kalla dig till intervju någon gång mellan den 30/10 och 2/11 och detta med ganska kort varsel. Detta meddelas till dig via mejl. Håll gärna koll i skräpposten inför dessa datum så du inte missar din intervju om valberedningens mejl skulle hamna där!

För information om vad respektive post innebär, vad som bör stå med i din ansökan och annan viktig information, se evenemanget på Pedals Facebook. Håll även koll på våra sociala medier då samtliga poster kommer presenteras där i veckan!

4. Studentpubsutbildning
Sivans och Slottstallarna håller den 18/10 i en studentpubsutbildning för studenter på campus. Den är mycket givande om man ska jobba pub. Under kvällen deltar föreläsare som håller föredrag om ämnen som alkohol, droger, polisen på krogen och alkohollagen. Representanter från respektive pub närvarar också och lyfter olika situationer man kan ställas inför i samband med att man jobbar på Sivans eller Slottsstallarna.

5. Palmens spalt
Det känns som om det var igår jag för sista gången läste igenom min ansökan den där regniga oktoberkvällen för lite mer än ett år sedan. Det var ingen självklarhet för mig att söka; jag var minst sagt osäker på vad jag gav mig in på. Hur mycket tid skulle det ta? Vilka mer hade sökt? Jag hade länge funderat på att engagera mig i PEDAL, men läget hade aldrig känts helt rätt. Hösten 2022 insåg jag dock var min sista chans att söka innan examen. Så vad fanns egentligen att förlora? Skulle jag inte komma med i styrelsen så fanns ju alltid möjligheten att söka till något av utskotten STOOL, POOL eller FIOOL.

Efter mycket om och men skickade jag, med skräckblandad förtjusning, slutligen iväg mejlet. Det blev dags för intervju, beskedet om att jag blivit nominerad kom och plötsligt var jag, tillsammans med tio andra, invald i Pedals styrelse 2022. Det där lilla tvivlet som spirat när jag knåpade ihop min ansökan var som bortblåst från dagen jag valdes in. Jag har inte ångrat mig för en sekund. Vilket år jag har fått vara med om! Jag har lärt mig otroligt mycket, både om studentföreningslivet men också om mig själv – erfarenheter jag med glädje kommer ta med mig i framtiden. Det jag är mest tacksam över är att jag har fått spendera så mycket tid med världens bästa gäng. För spenderat tid ihop, det har vi gjort. I perioder har det hört till ovanligheterna att vi inte har setts mer än tre dagar i veckan: både jobb och festligheter inkluderat. Stundtals har det känts motigt att vara överhopad med möten och uppgifter, men även vid seriösa tillfällen har vi haft kul. Vem trodde att veckovisa styrelsemöten faktiskt gick att längta till? Och vem trodde att en stressig nollningsvecka kunde ge träningsvärk i magen efter allt skratt?

Om det är något jag ångrar under min studietid så är det att jag inte engagerade mig mer i PEDAL tidigare. Givetvis ska saker som studier och ens hälsa gå först. Men jag har också lärt mig att saker har en tendens att lösa sig. Trots långa möten mitt i veckan så kommer den där hemtentan lämnas in i tid och få godkänt. Trots att kropp och knopp är totalt urlakade efter att ha jobbat pub och haft crawl en helg så tar man sig igenom den där måndagsföreläsningen. Och du är aldrig ensam. Det finns tio andra personer som kan hjälpa till när du vissa veckor har svårt att få ihop livet. Du kommer samla på dig massor av nya erfarenheter och få många nya vänner. Det är minnen värda att värna om när du tittar tillbaka på din studietid. Jag vet att jag i alla fall kommer minnas året 2022 med extra värme, för en roligare och mer utmanande tid har jag aldrig varit med om. Och att få göra det med personer som jag tidigare bara kände vagt eller inte ens träffat och som snabbt kom att bli en stor del av mitt liv har varit fantastiskt. Inte kunde jag ana att det skulle bli så bra.

Har du frågor gällande vad det mer specifikt innebär att sitta i en styrelse? Kontakta PEDAL på sociala medier, kom förbi kontoret på tisdag eller hugg tag i en styrelsemedlem om ni går förbi varandra. Under veckan kommer även mer info presenteras om varje post. Känns steget lite för stort för att söka till styrelsen kan du alltid börja med att söka till något av Pedals utskott. Är det så att du står  i valet och kvalet om du ska söka till styrelsen i år? Sök! Bara gör det. Du har inget att förlora och du lär inte ångra dig. Gör inte samma misstag som mig och ångra att du inte engagerade dig tidigare.

Efter all den tid vi i styrelsen har spenderat med varandra, har det stundtals känts som om vi är en stor och brokig familj. I romanen Testamente, av Nina Wähä, får vi följa en ännu större familj, med aningen mörkare historia än vad vi har.

Kram på er
/Palmen