VECKOBREV V. 4

_____

Hallå alla pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, ut i arbetslivet, utskottsansökan, medlemsmöte, generalansökan, KAROLIN, quizkväll och Palmens spalt.

1. Pedalens öppettider.
I morgon intar Dompan och Brum kontoret mellan 12-13. Titta förbi och säg hej! Vi måste fortsatt förhålla oss till lite regler sett till smittspridningen av Covid-19. Men är du symtomfri och följer förhållningsreglerna är du varmt välkommen att titta förbi med ditt ärende, hämta en kopp kaffe eller köpa några märken!

2. Ut i arbetslivet.
Är du på jakt efter arbetslivserfarenhet? Eller börjar studentkontot sina? Vi har ett litet tips som kanske kan vara till din fördel! Nybro Montessori letar nämligen vikarier för fritidshem, f-3 och 4-6. Ni kan skicka in er ansökan till beta@nybromontessori.se.

3. Sök till Pedals utskott.
Glöm inte bort att ansökningsperioden för Pedals utskott POOL, STOOL och FIOOL har dragit igång och att sista ansökningsdag är den 25/1. Klicka in på evenemanget för att läsa mer om vad respektive utskott anordnar och vad det innebär att vara med. Kontakta gärna oss i styrelsen om ni har frågor. Men viktigast av allt: sök, sök, sök! Vi ser fram emot att få just DIN ansökan!

4. Medlemsmöte.
Onsdagen den 26 januari klockan 18.00 har Pedal medlemsmöte. Eftersom smittspridningen av Covid-19 är fortsatt hög kommer mötet att ske via Zoom. För mer ingående information om vad som kommer att ske under medlemsmötet – kolla in evenemanget här på Facebook. Alla relevanta dokument inför mötet går att finna i evenemanget för medlemsmötet på Pedals facebooksida. Som medlem i PEDAL har du rösträtt och därmed möjlighet att göra din röst hörd. Så kika in på mötet och hjälp oss bli bättre!

5. Generalansökan.
Ansökningsperioden för Pedals General 2022 är i full gång! Tillsammans med sin kickoff-grupp förbereder och genomför Generalen Pedals kickoff där nya lärarstudenter välkomnas. Som General behöver du ha god planeringsförmåga, bra ledarskap och framför allt ett passionerat engagemang för kickoff-veckan. Är det du som är vår General 2022? Skicka då in din ansökan till PEDAL. Mer information om positionen som General och ansökningsprocessen går att finna i evenemanget på facebook. Din ansökan ska vara oss tillhanda senast den 31/1. Vi ser fram emot att höra från dig!

6. Vad händer i KAROLIN?
KAROLIN är Pedals systerförening i Kalmar. Som medlem i PEDAL är du automatiskt även medlem i KAROLIN och vice versa. På grund av den höga smittspridningen av Covid-19 har KAROLIN tvingats ställa in sina event för januari månad. Årsmötet den 26/1 kommer däremot fortfarande ske, fast via zoom.

7. Quizkväll.
Den 1/2 är det äntligen dags för terminens första quizkväll med STOOL! Lärarförbundet är på plats som vanligt och sponsrar med fina priser och fika. Det kommer att vara en maxgräns på åtta personer per bord, med hänsyn till smittspridningen av Covid-19. Lokal kommer att publiceras i evenemanget inom kort. Se till att gnugga geniknölarna så ses vi, taggade till tänderna för härligt kvissande!

8. Palmens spalt.
Lite mindre pirrig blir man kanske när undervisningen sker via Google meet. Det tenderar att innebära lektioner som övervägande består av envägskommunikation till färgglada pluppar, med inslag av konstlade konstpauser för att plupparna ska få tid att anteckna klart, eller kanske mer troligt – hinna släcka ner TikTok innan de förväntas respondera. Men det är om inget annat väldigt lärorikt – framför allt vad gäller ens didaktiska färdigheter.

Veckan har även bjudit på många möten med lärare som har ett gränslöst engagemang till sitt yrke. Det märks inte minst i dessa tider när skolvardagen är allt annat än stabil. Det skiftar mellan när- och fjärrundervisning, klassrummen är halvfulla och planeringar måste kastas om i sista minuten till följd av detta. Åsynen av framtida kollegors strävan efter att ge sina elever bästa möjliga förutsättningar är en av många saker som bidrar till att jag för varje dag som går bara blir mer och mer övertygad om att läraryrket är världens bästa yrke. Och tänk hörni! Snart är det vår tur!

I ett försök att bevara min koppling till Växjö under tiden jag är temporär skånebo, har jag tagit mig an en gammal litterär goding med rötter i Växjö. Veckans lästips är passande nog i ropet även på vita duken för tillfället: Utvandrarna av Vilhelm Moberg. Är du inte lika glad i att läsa, eller helt enkelt föredrar en snabbversion, går det ju utmärkt att kika på filmen istället. Men då går du miste om en litterär klassiker!

Kram på er!

/Palmen