VECKOBREV V. 3

Hallå alla pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, utskottsansökan, medlemsmöte, generalansökan, KAROLIN och Palmens spalt.

1. Pedalens öppettider
I morgon hittar ni Plankan och Mario på kontoret mellan 12-13. Dessvärre måste vi förhålla oss till lite regler sett till den rådande smittspridningen av Covid-19 och kan inte riktigt ha öppet på det sätt vi hade önskat: med härligt häng inne på kontoret. Är du symtomfri och följer förhållningsreglerna är du varmt välkommen att titta förbi med ditt ärende.

2. Sök till Pedals utskott
Glöm inte bort att ansökningsperioden för Pedals utskott POOL, STOOL och FIOOL har dragit igång. Klicka in på evenemanget för att läsa mer om vad respektive utskott anordnar och vad det innebär att vara med. Kontakta gärna oss i styrelsen om ni har frågor. Men viktigast av allt: sök, sök, sök! Vi ser fram emot att få just DIN ansökan!

3. Medlemsmöte
Onsdagen den 26 januari klockan 18.00 har Pedal medlemsmöte. Eftersom smittspridningen av Covid-19 är fortsatt hög kommer mötet att ske via Zoom. För mer ingående information om vad som kommer ske under medlemsmötet – kolla in evenemanget här på Facebook. Alla relevanta dokument inför mötet går att finna i evenemanget för medlemsmötet på Pedals facebooksida. Som medlem i PEDAL har du rösträtt och därmed möjlighet att göra din röst hörd. Så kika in på mötet och hjälp oss bli bättre!

4. Generalansökan
Nu har det blivit dags att utse en General för Pedals kickoff 2022! Tillsammans med sin kickoff-grupp förbereder och genomför Generalen Pedals kickoff där nya lärarstudenter välkomnas. Som General behöver du ha god planeringsförmåga, bra ledarskap och framför allt ett passionerat engagemang för kickoffveckan. Är det du som är vår General 2022? Skicka då in din ansökan till PEDAL. Mer information om positionen som General och ansökningsprocessen går att finna i evenemanget på facebook inom kort. Din ansökan ska vara oss tillhanda senast den 31/1. Vi ser fram emot att höra från dig!

5. Vad händer i KAROLIN?
KAROLIN är Pedals systerförening i Kalmar. Som medlem i PEDAL är du automatiskt även medlem i KAROLIN och vice versa. På grund av den höga smittspridningen av Covid-19 har KAROLIN tvingats ställa in sina event för januari månad. Årsmötet den 26/1 kommer däremot fortfarande ske, fast via zoom.

6. Palmens spalt
Idag påbörjar jag min andra VFU-period, denna gång i mina hemtrakter Lund. Det ska bli skönt med ett litet avbrott i det annars stående undervisningsinslaget här i Växjö, då min, enligt icke-skåningar, breda dialekt utgör elevernas huvudintresse.

Ett ämne jag kommer undervisa om under VFU:n är minnet. Inom detta ämne ryms begreppet associationer, det vill säga förbindelser mellan minnen – när en sak väcker något annat till liv som i sin tur leder till ytterligare minnesbilder, ungefär som noder i ett stort nät.

Har du någon plats på jorden där minnen står att finna i varje hörn? För mig är Lund en sådan plats. Kullerstensgatorna längs vilka jag promenerade till skolan med skolväskan över axeln; Lundagård med sina sprakande fyrverkerier; vänners lägenheter som huserat förfester och logi; AF-borgen där en lagom förfriskad studentskara lunchade för att sedan tåga genom stan på studentdagen; det lilla gatuhuset som stoltserar med att August Strindberg levde och verkade där 1897. Ja ni hör ju… minnena är många!

Detta skriveri om associationer och August Strindberg för mig in på veckans lästips, författade av ingen mindre än Strindberg själv. För den som föredrar lite litterärt tuggmotstånd är Strindbergs novellsamling Giftas att rekommendera. Är man på jakt efter något mer lättsmält rekommenderar jag enstaka nedslag i novellsamlingen, alternativt Strindbergs berömda novell Ett halvt ark papper. Den går aldrig att läsa för många gånger.

Kram på er!

/ Palmen