VECKOBREV V. 2

Hallå alla pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, utskottsansökan, medlemsmöte, verksamhetsenkät, KAROLIN och Palmens spalt

1. Pedalens öppettider
I morgon öppnar kontoret upp efter jul- och nyårsledigheten. På plats finner ni Palmen och Skrotnisse från Styrelsen 2022. Dessvärre måste vi förhålla oss till lite regler sett till den rådande smittspridningen av Covid-19 och kan inte riktigt ha öppet på det sätt vi hade önskat: med härligt häng inne på kontoret. Ni är vid det här laget sannolikt bekanta med vad som gäller för att minska risken för smittspridning, men det kommer dyka upp en liten påminnelse på vår facebook- och instagramsida under morgondagen. Är du symtomfri och följer förhållningsreglerna är du varmt välkommen att titta förbi med ditt ärende.

2. Sök till Pedals utskott
Går du i tankar på att engagera dig i studentlivet? Vill du lära känna nya människor? Vill du få möjligheten att vara med och skapa roliga event för alla pedalmedlemmar? Då ska du söka till något av Pedals utskott. Pedals utskott POOL, STOOL och FIOOL söker nu utskottare som kan vara med och förgylla studietiden för alla pedalare. Vi ser fram emot att få din ansökan! Mer information om utskottsansökan går att finna i evenemanget på vår facebooksida inom kort.

3. Medlemsmöte
Onsdagen den 26 januari klockan 18.00 har Pedal medlemsmöte. Eftersom smittspridningen av Covid-19 är fortsatt hög kommer mötet att ske via Zoom. För mer ingående information om vad som kommer ske under medlemsmötet – kika in evenemanget här på Facebook. Alla relevanta dokument inför mötet går att finna i evenemanget för medlemsmötet på Pedals facebooksida inom kort. Som medlem i PEDAL har du rösträtt och därmed möjlighet att göra din röst hörd. Så kika in på mötet och hjälp oss bli bättre!

4. Verksamhetsenkät
Glöm inte att berätta för oss vad Pedal kan göra bättre genom att fylla i vår verksamhetsenkät. Ta några minuter och dela med dig av dina åsikter; de är viktiga för oss!

https://sv.surveymonkey.com/r/S9RRWKF…

5. Vad händer i KAROLIN?
KAROLIN är Pedals systerförening i Kalmar. Som medlem i PEDAL är du automatiskt även medlem i KAROLIN och vice versa. I januari har KAROLIN följande event inplanerade:

Ovveonsdag 12/1

Biokväll 18/1

Vinterbad 23/1

Årsmöte 26/1

6. Palmens spalt
Nu har det blivit dags för mig att ta över stafettpinnen från min föregångare – Hoppsan. Under ett års tid kommer ni nu få dras med mig: Palmen. När jag inte går under mitt alias svarar jag till namnet Ida. Jag studerar till ämneslärare i svenska och psykologi och påbörjar om några veckor termin 8. Ryktet säger dock att jag har varit campusbo sedan 2017 så jag vill påstå att jag har ganska bra koll på studentlivet vid det här laget. Och studentlivet är väl fantastisk! En liten oas mitt i allt annat som livet för med sig. Jag hoppas kunna ta väl tillvara på det tillsammans med er alla det här året – inte minst med mina kompanjoner i styrelsen som för övrigt är lika exalterade som jag inför kommande år i PEDAL.

Eftersom jag har svenska som ett av mina ämnen är det kanske inte så chockerande att jag älskar litteratur. Därför tänkte jag under årets gång bjussa på veckans lästips. Är du lika litteraturtokig som jag – kul! Är du inte så glad i att läsa kanske du ändå vågar dig på något enstaka tips. 

För er som fortfarande inte är riktigt redo att släppa julen eller vill dröja kvar lite i snötäckta landskap nu när julen tågar ut och snön smälter bort kommer här två tips:

Pälsen av Hjalmar Söderberg

En vinter i Paris av Jenny Oliver

En kortare novell med lite melankolisk anstrykning och en feel-good-roman som passar utmärkt för lata dagar.
Kram på er!

/ Palmen