VECKOBREV V. 35

_____

Hallå alla pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, Välkomstmässa, Tack för Kickoffen, Utbildningsfrågor och Palmens spalt.

1. Pedalens öppettider
I morgon, den 30/8, håller kontoret öppet för första gången denna termin! Tjoho! Har ni ärenden, frågor eller bara är kaffesugna så titta förbi! På plats hittar ni Skrotnisse och Plankan. Kontoret har öppet som vanligt mellan 12-13. För er som är nya studenter kan tilläggas att ni hittar kontoret i H-huset, mitt emot infocenter.

2. Välkomstmässa
Linnékåren anordnar en välkomstmässa torsdagen den 1/9. Den äger rum i K-huset mellan 10-14:30. Studentföreningar, nationer, företag, organisationer med mera kommer vara där och det finns möjlighet att samla på sig goodiebags och fina priser. Är du ny student i Växjö är det således ett ypperligt tillfälle att lära känna staden och campus lite bättre. PEDAL kommer givetvis finnas med på välkomstmässan så vi hoppas att vi ses där!

3. Tack för kickoffen 2022
Pedals kickoff 2022 har nu kommit till sin ända och studierna och vardagslivet tar vid. Vi i styrelsen hade en fantastisk vecka och vill därför tacka alla inblandade för att ni möjliggjort en sådan fantastisk kickoff.

Ett stort tack till alla funktionärer som sett till att kickoffen flutit på bra och som har hjälpt till att stötta upp där det behövts. Ett stort tack till alla lagledare som tagit väl hand om alla nollor och invigt dem i studentlivet med värme och ett outtröttligt engagemang! Ett stort tack till vår kära kickoffgrupp som lagt mycket tid och kraft på att planera och sätta en fantastisk vecka i verket. Det är en vecka vi sent kommer glömma! Till sist vill vi rikta ett stort tack till alla nollor som deltog. Utan er hade nollningen inte varit densamma.

4. Utbildningsfrågor
Oavsett om du är ny eller gammal student vill vi i styrelsen påminna om att våra utbildningsansvariga, Alma och Edwin, finns till för att hjälpa er med utbildningsrelaterade frågor. Ni når dem via utb@pedalivaxjo.se

5. Palmens spalt
Äntligen är hösten tillbaka! För visst har ni väl längtat? Det är sannolikt inte kurslitteraturen eller tentorna som lockar mest. Men allt däromkring, det som gör campuslivet till just campuslivet har man ju saknat: plugghäng på UB, utekvällar på Sivans och Slottsstallarna, evenemang med nationer och studentföreningar samt att få träffa alla igen efter det där välförtjänta, och lite för korta, sommarlovet.

Redan inbitna lärarstudenter vet vad jag pratar om. Är du ny lärarstudent? Oroa dig inte! Du kommer ha stenkoll på campus och studentlivet innan du vet ordet av! Till alla er nya lärarstudenter vill jag och mina kompanjoner i Pedals styrelse 2022 hälsa er lite extra välkomna. Ni har en fantastisk tid framför er! Förhoppningsvis har ni fått ta del av årets kickoff och tyckt den varit lika härlig och rolig som vi har. Och vi hoppas såklart på att ni vill vara en del av vår kära studentförening PEDAL under er fortsatta studietid.

Det är speciellt att börja studera. Massor av förväntningar, frågor och osäkerhet som bubblar i kroppen. Ett nytt kapitel som påbörjas; kanske känns det vemodigt att lämna det förra bakom sig. Kanske är det nya så otroligt efterlängtat. Studietiden brukar för många inrymma mycket mer än bara studier. Kanske är det under denna tid du verkligen formas till den du vill vara. Kanske hittar du ditt livs kall i utbildningen, kanske inser du att det inte är helt rätt, tar en paus, hoppar av, hoppar på annat, ändrar om. Kanske faller du handlöst förälskad i studentlivet och hänger dig åt det till fullo. Eller har du kanske en fot kvar i verkligheten utanför och en fot i campusbubblan?

Måhända att det är under studietiden som du hittar ditt livs kärlek. Längst bak i föreläsningssalen sitter hen. Sådär härligt solblekt hår och charmigt leende. Pang säger det i hela kroppen när era blickar möts redan första dagen!

Måhända att du bryter upp, från vänner, familj, partner och njuter av att vara själv. Njuter av att få stå på egna ben, följa dina drömmar. Hitta din egen väg oberoende av andra.

Du lär grotta ner dig i vissa kurser med förtjusning, sky andra som pesten. Sluka allt du kommer över inom vissa ämnen, tvinga dig själv, med hjälp av fika och studiehäng, att ta dig igenom andra. Fira avklarade tentor, såväl de som gått bra som de som gått mindre bra. Du kommer lära känna massor av nya människor, kanske kvalar några till och med in bland dina närmsta, konkurrerar med de vänner du har haft sedan barnsben.

Oavsett hur din tid i studentlivet utvecklas kan jag lova att du har en fantastisk tid framför dig. Det kommer sannolikt inte enbart vara en dans på rosor – vi är alla mänskliga och vissa dagar är tuffare än andra – men du kommer vara berikad med en massa otroliga upplevelser värda att värna om när studentlivet en dag kommit till sin ända. Hur din studietid än blir så hoppas jag att du ska trivas, både i Växjö, på vårt kära campus och framförallt på lärarutbildningen och i PEDAL! Välkommen hit!

Det här med att infinna sig på platser och i situationer som är aningen obekanta och ovissa leder mig in på veckans lästips: novellen “De blå skorna” av Linda Olsson. Trevlig läsning.

Kram på er!

/Palmen